204
| ΙΝΤΙΜΕnews

Στις φυλακές Δομοκού ο Κουφοντίνας – τέρμα οι ανέσεις των Αγροτικών Βόλου

Protagon Team Protagon Team 21 Δεκεμβρίου 2020, 17:51

Στις φυλακές Δομοκού ο Κουφοντίνας – τέρμα οι ανέσεις των Αγροτικών Βόλου

Protagon Team Protagon Team 21 Δεκεμβρίου 2020, 17:51

Στις φυλακές Δομοκού μετάγεται ο εκτελεστής της «17Ν», Δημήτρης Κουφοντίνας, δυνάμει των νέων διατάξεων του Σωφρονιστικού Κώδικα, που προβλέπει ότι οι καταδικασθέντες για τρομοκρατία δεν δικαιούνται να εκτίουν την ποινή τους σε αγροτικές φυλακές.

Μαζί με τον Κουφοντίνα από τις αγροτικές φυλακές Κασσαβέτειας Βόλου αποχωρούν άλλοι έξι βαρυποινίτες.

Η αιφνιδιαστική μεταγωγή του αρχιεκτελεστή της «17Ν» από τον Κορυδαλλό στις αγροτικές φυλακές Βόλου, το καλοκαίρι του 2018 επί κυβέρνησης Τσίπρα, είχε ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων.

Η απόφαση είχε ληφθεί τότε από την Κεντρική Επιτροπή Μεταγωγών του υπ. Δικαιοσύνης κατόπιν σχετικού αιτήματος του κρατουμένου.

Στις αγροτικές φυλακές οι κρατούμενοι είναι εργαζόμενοι και συμμετέχουν σε ομάδες που κάνουν αγροτικές, ακόμη και κτηνοτροφικές, εργασίες.

Αυτό με τη σειρά του σημαίνει πως κάθε ημέρα κράτησης μετρά τουλάχιστον διπλή, με αποτέλεσμα να επισπεύδεται ο χρόνος αποφυλάκισης.

Η Ντόρα Μπακογιάννη, χήρα του αείμνηστου Παύλου Μπακογιάννη που είχε πέσει νεκρός από το πιστόλι του Κουφοντίνα, είχε κατηγορήσει τότε ευθέως την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ότι είναι ανίκανη να προστατέψει τους πολίτες, μεταφέροντας όπως χαρακτηριστικά ανέφερε «σε φυλακές πολυτελείας» τον κατά συρροή δολοφόνο της 17Ν.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε κάνει λόγο για μεταγωγή «στα μουλωχτά» και για εξυπηρέτηση ενός κατά συρροή δολοφόνου, ενώ από την πλευρά του το υπουργείο Δικαιοσύνης είχε απορρίψει τα περί χαριστικής μεταχείρισης, υπεραμυνόμενο της νομιμότητας των διαδικασιών που ακολουθήθηκαν.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...