178
Η Σέριφος στις φλόγες - τουρίστες και κάτοικοι εκκένωσαν εννέα οικισμούς | social media

Στις φλόγες η πανέμορφη Σέριφος – εκκενώθηκαν εννέα οικισμοί

Protagon Team Protagon Team 30 Ιουνίου 2024, 00:00
Η Σέριφος στις φλόγες - τουρίστες και κάτοικοι εκκένωσαν εννέα οικισμούς
|social media

Στις φλόγες η πανέμορφη Σέριφος – εκκενώθηκαν εννέα οικισμοί

Protagon Team Protagon Team 30 Ιουνίου 2024, 00:00

Συνεχιζόταν ως αργά τη νύχτα του Σαββάτου, η μάχη με τις φλόγες στη Σέριφο, καθώς οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στο νησί των Κυκλάδων έκαναν πολύ δύσκολο το έργο της Πυροσβεστικής.

Η κατάσταση ήταν τέτοια που χρειάστηκε να σταλούν στη Σέριφο, άλλοι επτά πυροσβέστες από τη Σύρο  με 3 οχήματα, ενώ από τον Πειραιά ξεκίνησε δύναμη 22 πυροσβεστών με 11 οχήματα.

Είναι ενδεικτικό ότι το σκάφος που έφτασε από τη Σύρο δεν μπορούσε να δέσει στο λιμάνι εξαιτίας των πολύ ισχυρών ανέμων.

Στο νησί ήδη επιχειρούσαν από το απόγευμα τέσσερις πυροσβέστες με το μοναδικό πυροσβεστικό όχημα του νησιού και υδροφόρες του δήμου Σερίφου, ενώ εναέριες ρίψεις πραγματοποιούσαν μέχρι το τελευταίο φως της ημέρας δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Από την ΕΡΤ ανέφεραν ότι δεν κινδυνεύουν σπίτια, μολονότι ο τοπικός ανταποκριτής σημείωσε πως η φωτιά πέρασε από κάποιες αυλές.

Παράλληλα, εστάλησαν για προληπτικούς λόγους τρία μηνύματα από το 112 για την εκκένωση αρκετών οικισμών στη Σέριφο: ειδικότερα εκκενώθηκαν από κατοίκους και τουρίστες οι οικισμοί Ράμος, Λιβαδάκια, Καράβι, Κουταλάς, Γάνεμα, Βάγια, Καλό Αμπέλι και Λιβάδι.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...