158
|

Στις ανασκαφές του Δεσποτικού βρέθηκε ο Τομ Χανκς

Protagon Team Protagon Team 18 Αυγούστου 2021, 21:06

Στις ανασκαφές του Δεσποτικού βρέθηκε ο Τομ Χανκς

Protagon Team Protagon Team 18 Αυγούστου 2021, 21:06

Την ευκαιρία να παρακολουθήσει από κοντά το έργο που γίνεται στις ανασκαφές στο Δεσποτικό, το νησάκι κοντά στην Αντίπαρο όπου διατηρεί εξοχικό, είχε ο Τομ Χανκς.

Ο αμερικανός ηθοποιός και η ελληνικής καταγωγής σύζυγός του Ρίτα Γουίλσον (αμφότεροι είναι πλέον έλληνες πολίτες) επισκέφτηκαν την ανασκαφή τον Ιούνιο, αναφέρει το kathimerini.gr.

Κατά την επίσκεψή του φωτογραφήθηκε με φοιτητές και επισκέπτες του αρχαιολογικού χώρου, ενώ ξεναγήθηκε και στα ευρήματα. Το ενδιαφέρον του κέντρισαν τέσσερις δεξαμενές που εντοπίστηκαν στον χώρο, ενώ εντυπωσιάστηκε με την ταχύτητα των αναστηλωτικών εργασιών.

Δεν ήταν η πρώτη επίσκεψη του Χανκς στο νησί, ο οποίος το 2006 είχε βρεθεί ξανά στον χώρο, ανέφερε στην εφημερίδα ο αρχαιολόγος Γιάννος Κουράγιος.

«Βοήθησε στην ανασκαφή για δύο εβδομάδες, ως μέλος της ομάδας. Ηταν λίγο πριν από τα γυρίσματα της ταινίας “Κώδικας Ντα Βίντσι”. Ηθελε να βιώσει την εμπειρία της ανασκαφής και τα συναισθήματα του αρχαιολόγου που ερευνά. Μάλιστα, γνώριζε από αγροτικές εργασίες, ήξερε πώς να σκάψει», προσέθεσε ο ίδιος.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...