399
|

Στήριξη Οικονόμου σε Στυλιανίδη: Πώς απάντησε ο εκπρόσωπος στις δηλώσεις Πατούλη

Protagon Team Protagon Team 27 Ιανουαρίου 2022, 14:11

Στήριξη Οικονόμου σε Στυλιανίδη: Πώς απάντησε ο εκπρόσωπος στις δηλώσεις Πατούλη

Protagon Team Protagon Team 27 Ιανουαρίου 2022, 14:11

Στις δηλώσεις Πατούλη (εδώ) για τις ευθύνες στην ανεπιτυχή αντιμετώπιση της κακοκαιρίας «Ελπίς» και των συνεπειών της, κλήθηκε να απαντήσει κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών την Πέμπτη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Η κυβέρνηση, αρκέστηκε  να πει ο εκπρόσωπος, έχει τοποθετηθεί για όλα και θα δοθούν εκ νέου απαντήσεις και στη Βουλή κατά τη συζήτηση της πρότασης μομφής που ξεκινά την  Παρασκευή.

Ερωτηθείς αν ο υπουργός Κλιματικής Αλλαγής και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης, εξακολουθεί να απολαμβάνει της εμπιστοσύνης της κυβέρνησης,  ο κ. Οικονόμου απάντησε παραδεχόμενος:

«Ο κ. Στυλιανίδης είναι υπουργός και η κυβέρνηση στηρίζει όλους τους υπουργούς. Ο πήχης των απαιτήσεων είναι πιο ψηλά από το αποτέλεσμα της διαχείρισης που υπήρξε».

Οσον αφορά τη φράση του Αλέξη Τσίπρα κατά την κατάθεση της πρότασης μομφής κατά της κυβέρνησης περί «καθεστώτος Μητσοτάκη», ο κυβερνητικός εκπρόσωπος παρέπεμψε για τα περαιτέρω στη συζήτηση στη Βουλή.

Στο briefing της Πέμπτης, ο εκπρόσωπος ρωτήθηκε και για το αν θα υπάρξει αποζημίωση για όσους ήταν συνεπιβάτες σε οχήματα που εγκλωβίστηκαν στην Αττική Οδό και σε όσους έμειναν επί μέρες χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα.

Για το πρώτο θέμα είπε ότι θα συζητηθεί σε σύσκεψη στο υπουργείο Μεταφορών και θα γίνουν οι σχετικές ανακοινώσεις ενώ όπως επεσήμανε, σε εξέλιξη είναι και η διαδικασία της έρευνας από την Επιτροπή που συγκρότησε ο υπουργός Κώστας Καραμανλής.

Για το δεύτερο σημείωσε ότι από τη Δευτέρα συνολικά 200.000 σπίτια αντιμετώπισαν προβλήματα διακοπής του ηλεκτρικού ρεύματος και γίνονται τεράστιες προσπάθειες για να αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση παντού. Οπως είπε,  θα γίνουν ανακοινώσεις από την αρμόδια εταιρεία για το σχεδιασμό μηχανισμού που θα παρεμβαίνει αυτόματα σε τέτοιες περιπτώσεις για θέματα αποζημιώσεων.

Σε ερώτηση για τις αλλαγές στη λειτουργία και τη δομή της Πολιτικής Προστασίας, ο κ. Οικονόμου ανέφερε ότι πρόκειται για κάτι που βρίσκεται σε εξέλιξη και θα ακολουθήσουν και εδώ ανακοινώσεις .

Στα της πανδημίας τέλος, και την προοπτική χαλάρωσης των μέτρων, ο κ. Οικονόμου παρέπεμψε στη σημερινή συνεδρίαση της επιτροπής των ειδικών η οποία είπε θα λάβει υπόψη τα επιδημιολογικά δεδομένα και θα πάρει τις αποφάσεις της βλέποντας τι πράττουν και άλλες χώρες στην Ευρώπη που η μία μετά την άλλη προχωρούν σε χαλάρωση των περιορισμών που έχουν επιβάλλει.

Για το θέμα Φουρθιώτη τέλος, κατά πόσο είναι σαφείς και ικανοποιητικές οι εξηγήσεις που δόθηκαν από τον υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη, ο Γιάννης Οικονόμου  απάντησε πως «είναι απολύτως σαφείς», για να συμπληρώσει ότι« τα ζητήματα αυτά είναι πολύ σοβαρά για να ασχολούμαστε με τον κ. Φουρθιώτη».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...