247
Μητσοτάκης και Μενδώνη σε παλαιότερη κοινή παρουσία τους στη Βουλή | George Vitsaras / SOOC

Στήριξη Μητσοτάκη σε Μενδώνη: «Είναι καλή υπουργός κι ας έχει αναστατώσει αρκετές συντεχνίες»

Protagon Team Protagon Team 25 Φεβρουαρίου 2021, 12:06
Μητσοτάκης και Μενδώνη σε παλαιότερη κοινή παρουσία τους στη Βουλή
|George Vitsaras / SOOC

Στήριξη Μητσοτάκη σε Μενδώνη: «Είναι καλή υπουργός κι ας έχει αναστατώσει αρκετές συντεχνίες»

Protagon Team Protagon Team 25 Φεβρουαρίου 2021, 12:06

Πλήρη στήριξη στην υπουργό Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, παρείχε κατά την ομιλία του στη Βουλή την Πέμπτη ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Αναφερόμενος από το βήμα της Ολομέλειας, ο Πρωθυπουργός παραδέχτηκε ότι ήταν λάθος της κυρίας Μενδώνη να χαρακτηρίσει τον Δημήτρη Λιγνάδη «επικίνδυνο» στην περιβόητη πλέον συνέντευξη Τύπου της περασμένης Παρασκευής. Ο κ. Μητσοτάκης απέδωσε το ατόπημα στο γεγονός ότι η υπουργός Πολιτισμού «δεν είναι επαγγελματίας πολιτικός», περιγράφοντάς την όμως παράλληλα ως μια γυναίκα doer, της οποίας το έργο στο υπουργείο είναι ήδη τεράστιο.

«Είναι δικαίωμά σας να ζητάτε την παραίτηση της κυρίας Μενδώνη, εδώ έχετε ζητήσει ήδη την παραίτηση της μισής κυβέρνησης», ειρωνεύτηκε την αξιωματική αντιπολίτευση ο κ. Μητσοτάκης, για να συνεχίσει, υπεραμυνόμενος το έργο της κυρίας Μενδώνη ως υπουργού Πολιτισμού.

«Κατανοώ απόλυτα να ζητάτε παραίτηση υπουργού. Ο βάλτος όμως στον οποίο έχετε σύρει την αντιπαράθεση δεν είναι δικαίωμά σας. Είναι αριστερόστροφος τραμπισμός. Πρακτικές που καταδικάστηκαν στην ΗΠΑ», είπε και συνέχισε:

«Η δική μας δουλειά είναι η συνοχή και η σωστή αξιολόγηση της κυβέρνησης και της κυρίας Μενδώνη. Η πολιτική ευθύνη βαραίνει εμένα. Θεωρώ ότι η κυρία Μενδώνη είναι πολύ αποτελεσματική υπουργός. Χάρη σε αυτήν προχωρούν σημαντικά έργα όπως το Ελληνικό, το Μετρό Θεσσαλονίκης, η Εθνική Πινακοθήκη, η Ακρόπολη έγινε προσιτή σε άτομα με ειδικές ανάγκες. Στη διάρκεια της πανδημίας, οι άνθρωποι στον πολιτισμό απέκτησαν μητρώο. Βρήκε λύση και μάλιστα συναινετική, οριστικά λύθηκε το πρόβλημα των πνευματικών δικαιωμάτων», τόνισε ο Πρωθυπουργός για να συμπληρώσει:

«Λάθος, μεγάλο λάθος που χαρακτήρισε τον κ. Λιγνάδη “επικίνδυνο”, αλλά αυτό δεν ισοσκελίζει το έργο της».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...