470
Η απάντηση Κασσελάκη στις «διαρροές» αφορά φωνές της εσωκομματικής αντιπολίτευσης οι οποίες ζήτησαν την απομάκρυνση Πολάκη και από τα όργανα του κόμματος | Menelaos Myrillas / SOOC

Στήριξη Κασσελάκη σε Πολάκη και αιχμές προς Γεροβασίλη

Protagon Team Protagon Team 28 Ιουλίου 2024, 12:02
Η απάντηση Κασσελάκη στις «διαρροές» αφορά φωνές της εσωκομματικής αντιπολίτευσης οι οποίες ζήτησαν την απομάκρυνση Πολάκη και από τα όργανα του κόμματος
|Menelaos Myrillas / SOOC

Στήριξη Κασσελάκη σε Πολάκη και αιχμές προς Γεροβασίλη

Protagon Team Protagon Team 28 Ιουλίου 2024, 12:02

«Επειδή βλέπω διαρροές για “μισές” και “ολόκληρες” διαγραφές, επαναλαμβάνω: Ο Παύλος Πολάκης διεγράφη από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ για συμπεριφορές που δεν αρμόζουν στο κοινοβούλιο. Είναι ζήτημα συμπεριφοράς, όχι πολιτικής», τόνισε ο Στέφανος Κασσελάκης σε ανάρτησή του στα social media μετά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου, λίγα 24ωρα μετά τη διαγραφή του βουλευτή Χανίων από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που προκάλεσε νέες αναταράξεις στην Κουμουνδούρου.

Με το ίδιο μήνυμά του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απέκλεισε, ουσιαστικά, περαιτέρω κινήσεις σε σχέση με τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Υγείας, ενώ διατύπωσε αιχμές και προς το εσωτερικό του κόμματος.

«Ο Παύλος Πολάκης είναι στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ με έργο, αντιπολιτευτική ισχύ και ανιδιοτελή παρουσία που όλοι γνωρίζουν. Και αυτό για μένα είναι αδιαπραγμάτευτο. Υπάρχουν άλλοι που εσκεμμένα και καθημερινά πληγώνουν το κόμμα πολιτικά (και όχι συμπεριφορικά) για να υπηρετήσουν τις μικροφιλοδοξίες τους. Οσοι κρύβονται πίσω από διαρροές, ας ασχοληθούν με εκείνους καλύτερα».

Η αναφορά Κασσελάκη σε «διαρροές» αφορά φωνές της εσωκομματικής αντιπολίτευσης οι οποίες ζήτησαν την απομάκρυνση Πολάκη και από τα όργανα του κόμματος, όχι μόνο από την ΚΟ, σχόλια που διατυπώθηκαν από ανώνυμες πηγές.

Τα όσα είπε ο ίδιος, ωστόσο για «για “μισές” και “ολόκληρες” διαγραφές» είχαν ως ξεκάθαρο αποδέκτη την Ολγα Γεροβασίλη, σε ένα ακόμη «επεισόδιο», λοιπόν, μεταξύ της ηγεσίας και της αντιπροέδρου της Βουλής.

Υπενθυμίζεται ότι το Σάββατο, αναφερόμενη στην υπόθεση του «αψύ Σφακιανού», η κυρία Γεροβασίλη δήλωσε στα «Παραπολιτικα» ότι η διαγραφή Πολάκη τη «βρίσκει σύμφωνη, αρκεί βέβαια να είναι ολοκληρωμένη και όχι μισή».

Τόνισε μάλιστα πως «ο σεβασμός στον πολιτικό αντίπαλο δεν είναι αντίθετος με τη μαχητικότητα που απαιτεί η υπεράσπιση του δίκαιου των πολλών» ενώ άσκησε κριτική και σε ό,τι αφορά τη συζήτηση που άνοιξε στον ΣΥΡΙΖΑ για «μαύρα λεφτά» –δηλαδή στον πρόεδρο Κασσελάκη– λέγοντας ότι η συζήτηση αυτή «πλήγωσε τους ψηφοφόρους, τα μέλη και τους φίλους του ΣΥΡΙΖΑ».

Ο κ. Κασσελάκης, πάντως, είχε καταστήσει σαφείς τις προθέσεις του απέναντι στον ανεξάρτητο βουλευτή ήδη από την Πέμπτη, την ημέρα των γεγονότων που οδήγησαν στη διαγραφή του από την ΚΟ, λέγοντας πως «αισθάνεται άσχημα» για την «πολύ δύσκολη απόφαση» που «αναγκάστηκε» να λάβει σε βάρος του, ότι κατά τ’άλλα «ο Παύλος ανήκει στον ΣΥΡΙΖΑ», ότι «τον αγαπάει» κ.ο.κ..

Στο πρόσφατο παρελθόν, άλλωστε, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είχε «ξεχάσει» τις προειδοποιήσεις του ότι όσοι δεν υπερψηφίσουν το σ/ν για τα ομόφυλα ζευγάρια θα έχουν σοβαρές «συνέπειες», με τον «αψύ Σφακιανό» απλώς να χάνει τη θέση του «υπερσυντονιστή» της ΚΟ τότε, στιγμές αφότου αψήφησε ανοιχτά τον αρχηγό.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...