241
Σχεδόν άδεια από κόσμο, λόγω πανδημίας, η βιβλιοθήκη του Μάλμο στη Σουηδία | Johan Nilsson/TT News Agency/via REUTERS

Στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση στρέφεται η Σουηδία λόγω κορονοϊού

Protagon Team Protagon Team 3 Δεκεμβρίου 2020, 23:07
Σχεδόν άδεια από κόσμο, λόγω πανδημίας, η βιβλιοθήκη του Μάλμο στη Σουηδία
|Johan Nilsson/TT News Agency/via REUTERS

Στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση στρέφεται η Σουηδία λόγω κορονοϊού

Protagon Team Protagon Team 3 Δεκεμβρίου 2020, 23:07

Σε μέτρα που ως τώρα είχε προσπαθήσει -όσο μπορεί- να αποφύγει στρέφεται η Σουηδία για να επιβραδύνει την εξάπλωση της πανδημίας του κορονοϊού.

Την Πέμπτη ο πρωθυπουργός Στέφεν Λεβέν ανακοίνωσε ότι οι μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στη χώρα θα στραφούν στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση από τις 7 Δεκεμβρίου και για το υπόλοιπο του τετραμήνου.

«Αυτό γίνεται ούτως ώστε να έχουμε ένα επιβραδυντικό αποτέλεσμα στην εξάπλωση της ασθένειας», δήλωσε ο Λεβέν σε συνέντευξη Τύπου. «Δεν είναι ένα παρατεταμένο διάλειμμα για τα Χριστούγεννα», είπε και πρόσθεσε απευθυνόμενος στους μαθητές: «Σας εμπιστεύομαι».

Έπειτα από μία ανάπαυλα στη διάρκεια του καλοκαιριού,  τα κρούσματα αυξήθηκαν κατακόρυφα τους τελευταίους δύο μήνες καταρρίπτοντας το ένα μετά το άλλο ημερήσιο ρεκόρ. Οι θάνατοι και οι νοσηλείες αυξήθηκαν επίσης απότομα.

Οι μαθητές της δευτεροβάθμιας θα μελετούν από το σπίτι έως τις 6 Ιανουαρίου.

Η Σουηδία, η ανορθόδοξη στρατηγική της οποίας για την πανδημία έστρεψε πάνω της τους προβολείς όλου του κόσμου, κατέγραψε 35 νέους θανάτους που συνδέονται με την COVID-19, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία που ανακοίνωσε την Πέμπτη η υπηρεσία υγείας, με αποτέλεσμα ο συνολικός αριθμός των θανάτων στη χώρα που συνδέονται με την ασθένεια να έχει φθάσει πλέον τους 7.007.

Η Σουηδία κατέγραψε σήμερα Πέμπτη 6.485 νέες μολύνσεις, σχετικά μειωμένες σε σύγκριση με ένα προηγούμενο ημερήσιο υψηλό 7.420 μολύνσεων που είχε καταγραφεί πριν από δύο εβδομάδες.

Το ποσοστό των θανάτων ανά κάτοικο στη Σουηδία είναι αρκετές φορές μεγαλύτερο από εκείνο των γειτονικών της χωρών, αλλά χαμηλότερο από αρκετές άλλες ευρωπαϊκές χώρες που επέλεξαν τα lockdown.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...