212
Αεροσκάφος F-16 των Εμιράτων κατέστρεψε βάση πυραύλων των Χούτι | Twitter/@modgovae

Στην αντεπίθεση τα Εμιράτα: Κατέστρεψαν βάση πυραύλων των Χούτι

Protagon Team Protagon Team 24 Ιανουαρίου 2022, 17:09
Αεροσκάφος F-16 των Εμιράτων κατέστρεψε βάση πυραύλων των Χούτι
|Twitter/@modgovae

Στην αντεπίθεση τα Εμιράτα: Κατέστρεψαν βάση πυραύλων των Χούτι

Protagon Team Protagon Team 24 Ιανουαρίου 2022, 17:09

Το υπουργείο Αμυνας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων ανακοίνωσε ότι αναχαιτίστηκαν και καταστράφηκαν δύο βαλλιστικοί πύραυλοι που είχαν εκτοξευθεί από σιίτες αντάρτες Χούτι από την Υεμένη.

Οι πύραυλοι αναχαιτίστηκαν σε περιοχές γύρω από το Αμπού Ντάμπι, χωρίς να υπάρξουν απώλειες, όπως έγινε γνωστό.

Οι σιίτες αντάρτες Χούτι στην Υεμένη απείλησαν, από την πλευρά τους, να εντείνουν τις επιθέσεις τους εναντίον των ΗΑΕ, λίγες ώρες αφού εκτόξευσαν τους δύο βαλλιστικούς πυραύλους, για τους ανέλαβαν την ευθύνη.

Οι Χούτι εκτόξευσαν πυραύλους Zulfiqar εναντίον της αεροπορικής βάσης αλ Ντάφρα στο Αμπού Ντάμπι, την οποία χρησιμοποιούν οι ΗΠΑ, καθώς και άλλους ευαίσθητους στόχους, αλλά και drones με κατεύθυνση το Ντουμπάι.

Αργότερα τη Δευτέρα, το υπουργείο Αμυνας ανήρτησε στο Twitter βίντεο στο οποίο φαίνεται ένα πολεμικό αεροσκάφος F-16 να καταστρέφει όχημα εκτόξευσης πυραύλων των Χούτι, τον οποίο οι αντάρτες χρησιμοποίησαν για να εξαπολύσουν την επίθεση.

Η σημερινή επίθεση είναι η δεύτερη εναντίον του εδάφους των Εμιράτων έπειτα από πλήγμα στις 17 Ιανουαρίου εναντίον αποθήκης καυσίμων στο Αμπού Ντάμπι, από την οποία σκοτώθηκαν τρεις άνθρωποι, και μια άλλη που προκάλεσε πυρκαγιά κοντά στο διεθνές αεροδρόμιο της πόλης.

Τα ΗΑΕ είναι ένα από τα βασικά μέλη της στρατιωτικής συμμαχίας υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας η οποία επενέβη στα τέλη του Μαρτίου του 2015 στον πόλεμο στην Υεμένη εναντίον των Χούτι, που θεωρούνται προσκείμενοι στο Ιράν.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...