272
| INTIMEnews

Στη Βουλή το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά ΑΕΙ

Protagon Team Protagon Team 23 Φεβρουαρίου 2024, 11:33
|INTIMEnews

Στη Βουλή το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά ΑΕΙ

Protagon Team Protagon Team 23 Φεβρουαρίου 2024, 11:33

Κατατίθεται σήμερα στη Βουλή (στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων) το τελικό σχέδιο του νομοσχεδίου «Ενίσχυση του Δημόσιου Πανεπιστημίου-Πλαίσιο λειτουργίας μη κερδοσκοπικών παραρτημάτων ξένων πανεπιστημίων» από τον υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Κυριάκο Πιερρακάκη.

Η συζήτηση στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων προγραμματίζεται να ξεκινήσει την Τρίτη 27 Φεβρουαρίου και να ολοκληρωθεί σε τέσσερις συνεδριάσεις.

Το τελικό κείμενο θα εισαχθεί στην Ολομέλεια στις 7 Μαρτίου και θα ψηφιστεί την επομένη, 8 Μαρτίου, ημέρα κατά την οποία προγραμματίζεται να μιλήσει και ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Εισηγητής της νέας Δημοκρατίας θα είναι ο βουλευτής Βοιωτίας, Λευτέρης Κτιστάκης.

Το κείμενο του νομοσχεδίου έχει υποστεί αλλαγές μετά τη δεκαήμερη δημόσια διαβούλευση, στη διάρκεια της οποίας κατατέθηκαν 1.506 σχόλια, πολλά από τα οποία κρίθηκε ότι παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον, με αποτέλεσμα το τελικό κείμενο να έχει υποστεί αλλαγές σε σχέση με το αρχικό σχέδιο και να έχει περισσότερα από 205 άρθρα.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ το πρωί της Παρασκευής, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, επιτέθηκε εκ νέου στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Νίκο Ανδρουλάκη για την άρνησή του να ψηφίσει το νομοσχέδιο.

«Ο κ. Ανδρουλάκης», είπε,  «είχε δύο επίλογές: ή να μιλήσει με την κοινωνία ή να συμπεριφεθεί ως γραμματέας νεολαίας σε κεντροαριστερή παράταξη της δεκαετίας του 1980- 90. Προφασίστηκε δικαιολογίες, η ρητορική του μάς θυμίζει ρητορική αμφιθεάτρου προηγούμενων δεκαετιών. Σίγουρα είναι καλύτερα από τα συνθήματα του παρελθόντος, τα επιχειρήματα Το νομοσχέδιο που θα καταψηφίσει a priori ο κ. Ανδρουλάκης δίνει 1 δισεκατομμύριο στα δημόσια πανεπιστήμια και το 70 % του νομοσχεδίου αφορά αυτά. Ο κ. Ανδρουλάκης μιλάει για αυστηρούς όρους, όλα όσα επικαλείται προβλέπονται από το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας. Τα έχουμε προβλέψει όσα λέει, είναι λυπηρο που θέλει να κάνει μία στείρα αντιπολίτευση», τόνισε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...