147
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Νικολάε Ντένκοφ της Βουλγαρίας (στο μέσον) και τον Μαρσέλ Τσολάκου (δεξιά) | INTIMENEWS/ΓτΠ/ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Στη Βάρνα ο Πρωθυπουργός για την Τριμερή Ελλάδας – Βουλγαρίας – Ρουμανίας

Protagon Team Protagon Team 9 Οκτωβρίου 2023, 11:04
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Νικολάε Ντένκοφ της Βουλγαρίας (στο μέσον) και τον Μαρσέλ Τσολάκου (δεξιά)
|INTIMENEWS/ΓτΠ/ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Στη Βάρνα ο Πρωθυπουργός για την Τριμερή Ελλάδας – Βουλγαρίας – Ρουμανίας

Protagon Team Protagon Team 9 Οκτωβρίου 2023, 11:04

Στη Βουλγαρία και συγκεκριμένα στην πόλη Βάρνα, μετέβη τη Δευτέρα ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, προκειμένου να συμμετάσχει στην τριμερή Σύνοδο Κορυφής Ελλάδας – Βουλγαρίας – Ρουμανίας.

Η σύνοδος θα επικεντρωθεί στην περιφερειακή ενεργειακή συνεργασία και συνδεσιμότητα και ειδικότερα στο project ενός μελλοντικού διαδρόμου  διασύνδεσης των τριών χωρών (ενεργειακός Διάδρομος Βορρά-Νότου και διασυνδεσιμότητα στους τομείς της ενέργειας, των μεταφορών και των τηλεπικοινωνιών).

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο Πρωθυπουργός αναμένεται να αναδείξει τον στρατηγικό ρόλο της Αλεξανδρούπολης, ως στρατιωτικού, εμπορικού και ενεργειακού κόμβου, αλλά και συνολικά της Ελλάδας ως πυλώνα σταθερότητας και ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή, αλλά και ως πάροχο ενεργειακής ασφάλειας στη Βαλκανική, τη Μολδαβία και την Ουκρανία.

Στην ατζέντα της Τριμερούς θα βρεθούν και θέματα ευρωπαϊκής ατζέντας, όπως η Διεύρυνση της ΕΕ, σε συνέχεια των συζητήσεων που υπήρξαν στο άτυπο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στη Γρανάδα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...