586
Σρέντερ και Πούτιν το 2005 στο Καλίνινγκραντ. Μετά την καγκελαρία, ο άλλοτε ηγέτης της γερμανικής Σοσιαλδημοκρατίας έγινε τρόπον τινά υπάλληλος του Κρεμλίνου | EPA/MAXIM MARMUR

Στη Μόσχα για να μεσολαβήσει στον Πούτιν για ειρήνη ο Σρέντερ – ενώ η σύζυγός του προκαλεί

Protagon Team Protagon Team 11 Μαρτίου 2022, 06:01
Σρέντερ και Πούτιν το 2005 στο Καλίνινγκραντ. Μετά την καγκελαρία, ο άλλοτε ηγέτης της γερμανικής Σοσιαλδημοκρατίας έγινε τρόπον τινά υπάλληλος του Κρεμλίνου
|EPA/MAXIM MARMUR

Στη Μόσχα για να μεσολαβήσει στον Πούτιν για ειρήνη ο Σρέντερ – ενώ η σύζυγός του προκαλεί

Protagon Team Protagon Team 11 Μαρτίου 2022, 06:01

Στη Μόσχα, με σκοπό να μεσολαβήσει στον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία, βρίσκεται ο πρώην καγκελάριος της Γερμανίας Γκέρχαρντ Σρέντερ, στέλεχος του διοικητικού συμβουλίου της Rosneft και της ρωσικής εταιρείας των αγωγών Nord Stream 1 και 2.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας Bild, η οποία επικαλείται συνεργάτες του πρώην καγκελαρίου και άλλοτε ηγέτη των γερμανών Σοσιαλδημοκρατών, τον Γκέρχαρντ Σρέντερ προσέγγισαν ουκρανοί αξιωματούχοι στην Κωνσταντινούπολη, ζητώντας του να επισκεφθεί το Κρεμλίνο και να μεσολαβήσει στον Βλαντίμιρ Πούτιν, με τον οποίο εξάλλου διατηρεί άριστες σχέσεις – όντας κατ’ ουσίαν υπάλληλός του από τότε που εγκατέλειψε την καγκελαρία, στα μέσα της πρώτης δεκαετίας του αιώνα μας.

Εκείνος τηλεφώνησε αμέσως και, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, έλαβε επιβεβαίωση του ραντεβού «σε 10 λεπτά», κατά το δημοσίευμα. Του ζητήθηκε να παραμείνει στην Κωνσταντινούπολη, προκειμένου να παραλάβει τον ίδιο και τη σύζυγό του ρωσικό αεροσκάφος.

Ο πρέσβης, πάντως, της Ουκρανίας στο Βερολίνο, Αντρι Μάλνικ, διέψευσε, μιλώντας στο πρώτο κανάλι της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ARD, ότι ο Γκέρχαρντ Σρέντερ μετέβη στη Μόσχα κατόπιν αιτήματος της ουκρανικής κυβέρνησης.

Ο πρώην καγκελάριος, κατά τις πληροφορίες της Bild, δεν ενημέρωσε εκ των προτέρων για το ταξίδι ούτε το κόμμα του, το SPD, ούτε την ομοσπονδιακή κυβέρνηση.

«Ουδέν σχόλιον», ήταν η απάντηση του Ολαφ Σολτς όταν ρωτήθηκε σχετικά στις Βερσαλλίες.

Αίσθηση ωστόσο προκάλεσε ανάρτηση της συζύγου του Σρέντερ, της Σογιόν Σρέντερ Κιμ, στο Instagram. Πρόκειται για φωτογραφία της μπροστά σε παράθυρο –σουίτας του ξενοδοχείου Κεμπίνσκι στη Μόσχα, κατά την Bild– με θέα στην Κόκκινη Πλατεία και στο Κρεμλίνο.

 

Η κυρία Σρέντερ-Κιμ εικονίζεται ντυμένη στα μαύρα, με τα μάτια κλειστά, με τα χέρια ενωμένα σε στάση προσευχής — χωρίς λόγια.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...