317
Πλήθος κόσμου στην πομπή της υποδοχής του Μίκη Θεοδωράκη στα Χανιά | INTIMEnews

Στα Χανιά το τελευταίο αντίο του κόσμου στον Μίκη Θεοδωράκη

Protagon Team Protagon Team 9 Σεπτεμβρίου 2021, 09:30
Πλήθος κόσμου στην πομπή της υποδοχής του Μίκη Θεοδωράκη στα Χανιά
|INTIMEnews

Στα Χανιά το τελευταίο αντίο του κόσμου στον Μίκη Θεοδωράκη

Protagon Team Protagon Team 9 Σεπτεμβρίου 2021, 09:30

Η Κρήτη αποχαιρετά τον Μίκη Θεοδωράκη. Περνώντας μέσα από την πόλη των Χανίων, η πομπή της πάνδημης υποδοχής στον Μίκη Θεοδωράκη κατέληξε στον Μητροπολιτικό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου, όπου και ετέθη σε λαϊκό προσκύνημα μέχρι το μεσημέρι της Πέμπτης.

Στις 13:00, στον ιερό ναό του Αγίου Νικολάου στο χωριό Γαλατάς, θα ψαλεί σε στενό κύκλο, η εξόδιος ακολουθία. Η ταφή του Μίκη Θεοδωράκη θα γίνει στο κοιμητήριο του χωριού, όπως εκείνος επιθυμούσε, για να βρίσκεται δίπλα στον πατέρα του και τον αδελφό του.

Στην τελετή της κηδείας θα παραστούν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας, ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, εκπρόσωποι της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας.

Η σορός του Μίκη Θεοδωράκη έφθασε στην Κρήτη, με το πλοίο της γραμμής, όπως ο ίδιος επιθυμούσε.

Το πλοίο έδεσε στο λιμάνι της Σούδας λίγο μετά τις 6 το πρωί. Εκεί ήταν μέλη της οικογένειας του κορυφαίου δημιουργού, ο γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, ο δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης εκπρόσωποι των τοπικών Αρχών και πολίτες που θέλησαν να τιμήσουν τον διάσημο μουσικοσυνθέτη.

Η πομπή που σχηματίστηκε, κατευθύνθηκε στην πόλη των Χανίων και στην πλατεία της δημοτικής αγοράς, ακολουθώντας τη διαδρομή λεωφόρος Σούδας – οδός Νεάρχου – οδός Πλουμιδάκη – οδός Α. Παπανδρέου. Εκεί, η πομπή συνεχίστηκε πεζή, μέσω της οδού Χάληδων για να καταλήξει στη Μητρόπολη Χανίων, συνοδεία βρακοφόρων και της φιλαρμονικής μπάντας του δήμου Χανίων όπου θα παραμείνει για λαϊκό προσκύνημα μέχρι τις 12 το μεσημέρι.

«Αθάνατος», η λέξη που ηχούσε κατά τη διάρκεια της πομπής.

Κατά τη διάρκεια της κηδείας τόσο στην πόλη των Χανίων, όσο και στο χωριό Γαλατάς θα ισχύσουν έκτακτα κυκλοφοριακά μέτρα, ενώ σε ένδειξη πένθους θα παραμείνουν κλειστές όλες οι δημοτικές υπηρεσίες.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...