212
Ο Ταγίπ Ερντογάν επιθεωρεί από αέρος το πλωτό γεωτρύπανο | Presidential Press Office/Handout via REUTERS

Στη Μερσίνη ο Ερντογάν για τον απόπλου του «Αμπντούλ Χαμίντ Χαν»

Protagon Team Protagon Team 9 Αυγούστου 2022, 14:58
Ο Ταγίπ Ερντογάν επιθεωρεί από αέρος το πλωτό γεωτρύπανο
|Presidential Press Office/Handout via REUTERS

Στη Μερσίνη ο Ερντογάν για τον απόπλου του «Αμπντούλ Χαμίντ Χαν»

Protagon Team Protagon Team 9 Αυγούστου 2022, 14:58

Είχε προαναγγελθεί ως σόου, ένα ακόμη σόου του Ταγίπ Ερντογάν –και ήταν: Λίγο μετά τις 13:30 της Τρίτης ο πρόεδρος της Τουρκίας έφτασε στη Μερσίνη και στο πλωτό γεωτρύπανο «Αμπντούλ Χαμίντ Χαν», φωτογραφήθηκε επιθεωρώντας το από το ελικόπτερο, αλλά και έχοντας επιβιβαστεί σε αυτό και όλα αυτά εν αναμονή της ομιλίας του στην οποία θα αποκάλυπτε και το σημείο, από το οποίο θα ξεκινήσει τις γεωτρήσεις το τουρκικό πλοίο.

Αφού μιλήσει με αξιωματούχους ο Ερντογάν θα αναφερθεί στο πρόγραμμα που θα ακολουθήσει το γεωτρύπανο. Το πλοίο αναμένεται να αναχωρίσει την Τετάρτη από το λιμάνι Τασουτζού της Μερσίνης.

Τα σενάρια στον τουρκικό Τύπο ποικίλαν, όμως όλα συνέκλιναν στο ότι θα μεταβεί σε τοποθεσία από αυτές που οι έρευνες των περασμένων ετών είχαν δώσει ενδείξεις ύπαρξης υδρογονανθράκων.

Ο Ερντογάν στην κεφαλή του τραπεζιού ενημερώνεται για την επιχείρηση του «Αμπντούλ Χαμίντ Χαν» (Presidential Press Office/Handout via REUTERS)

Οπως εκτιμούσαν οι αναλυτές, αναλόγως με το πού θα κινηθεί το «Αμπντούλ Χαμίντ Χαν» θα φαίνονταν και οι γεωπολιτικές προθέσεις του Ερντογάν.

Η ελληνική πλευρά έχει στρέψει το βλέμμα της σε τρία πιθανά σημεία ανάπτυξης του τουρκικού γεωτρύπανου: στην κατεχόμενη Καρπασία, στο οικόπεδο 6 της κυπριακής ΑΟΖ ή ακόμη δυτικότερα στην ελληνική υφαλοκρηπίδα, κλιμακώνοντας ακόμα περισσότερο την ένταση με την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...