459
Μιλώντας στο στρατιωτικό προσωπικό, ο κ. Φλώρος εξήρε την προσπάθεια που καταβάλλουν οι Ένοπλες Δυνάμεις σε καθημερινή βάση και έδωσε κατευθύνσεις για συνεχή επαγρύπνηση | ΓΕΕΘΑ

Στη Λέσβο «με τους άγρυπνους φύλακες του Ανατολικού Αιγαίου» ο Α/ΓΕΕΘΑ

Protagon Team Protagon Team 8 Απριλίου 2021, 10:33
Μιλώντας στο στρατιωτικό προσωπικό, ο κ. Φλώρος εξήρε την προσπάθεια που καταβάλλουν οι Ένοπλες Δυνάμεις σε καθημερινή βάση και έδωσε κατευθύνσεις για συνεχή επαγρύπνηση
|ΓΕΕΘΑ

Στη Λέσβο «με τους άγρυπνους φύλακες του Ανατολικού Αιγαίου» ο Α/ΓΕΕΘΑ

Protagon Team Protagon Team 8 Απριλίου 2021, 10:33

Στην Αγκυρα ενοχλούνται σφόδρα από τις δηλώσεις και γενικότερα την παρουσία και τα πεπραγμένα του αρχηγού ΓΕΕΘΑ, στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου, και δεν μπορούν να το κρύψουν. Σε δηλώσεις του (εδώ) ο τούρκος υπουργός Αμυνας, Χουλουσί Ακάρ, χαρακτήρισε αγενή τον αρχηγό των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και κάλεσε με νόημα τους Ελληνες να συμπεριφέρονται «μέχρι εκεί που φτάνει το μπόι τους», όπως υποτιμητικά ανέφερε.

Η απάντηση –μία ακόμη– ήρθε από τον στρατηγό με την επίσκεψή του στη Λέσβο – το νησί που έχουν βάλει ξανά στο στόχαστρό τους οι Τούρκοι, με τη νέα φάση εργαλειοποίησης του Μεταναστευτικού.

Στην περιοχή της Λέσβου έχουν αναπτυχθεί εδώ και εβδομάδες ισχυρές δυνάμεις του Πολεμικού Ναυτικού και του Λιμενικού, με τα στελέχη τους, που επιχειρούν στο πεδίο σε καθημερινή βάση, να χαλούν τα τουρκικά σχέδια.

Στο πλευρό τους βρέθηκε αυτές τις ημέρες ο ίδιος ο στρατηγός Φλώρος που επισκέφθηκε μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων στην περιοχή ευθύνης της 98 Ανώτερης Διοίκησης Ταγμάτων Εθνοφυλακής στη Λέσβο.

Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ επισκέφθηκε το στρατηγείο του Σχηματισμού και ενημερώθηκε για τα τρέχοντα επιχειρησιακά θέματα και τις δραστηριότητες των μονάδων του.

Ακολούθως, μετέβη στο 2ο ειδικό τμήμα εθνοφυλακής, τα επιτηρητικά φυλάκια «Μήθυμνας» και «Προβοσκίδας», καθώς και στην κανονιοφόρο «Νικηφόρος» που ναυλοχεί στον λιμένα της Μυτιλήνης.

Μιλώντας στο στρατιωτικό προσωπικό, ο κ. Φλώρος εξήρε την προσπάθεια που καταβάλλουν οι Ένοπλες Δυνάμεις σε καθημερινή βάση και έδωσε κατευθύνσεις για συνεχή επαγρύπνηση.

Υπογράμμισε την απόλυτα επιτυχή αντιμετώπιση των προκλητικών υβριδικών και μη απειλών του πρόσφατου παρελθόντος στην περιοχή, ενώ εξήρε τον επαγγελματισμό, την αποφασιστικότητα, τη διακλαδικότητα, τη ευελιξία, την κοινή δράση και τη συνεργασία μεταξύ των κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας και των τοπικών φορέων.

Με ανάρτησή του εξάλλου στο Twitter, o στρατηγός εξήρε τους «άγρυπνους φύλακες του Ανατολικού Αιγαίου».

«Στη Λέσβο της Σαπφούς, του Ελύτη, του Μυριβήλη και του Βενέζη, με τους άγρυπνους φύλακες του Ανατολικού Αιγαίου. Υψηλό ηθικό, επαγγελματισμός, ετοιμότητα και αποτελεσματικότητα!» ήταν το μήνυμά του.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ συναντήθηκε με τον δήμαρχο Μυτιλήνης Στρατή Κύτελη, τον δήμαρχο Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχη Βέρρο και τον γενικό περιφερειακό αστυνομικό διευθυντή Βορείου Αιγαίου, υποστράτηγο Ελευθέριο Ντουρουντού. Επί τάπητος, θέματα που απασχολούν την περιοχή, με έμφαση στην άριστη σχέση και τη συνεργασία του συνόλου των τοπικών φορέων με την 98 Ανώτερη Διοίκηση Ταγμάτων Εθνοφυλακής, στο πλαίσιο της κοινωνικής προσφοράς των Ενόπλων Δυνάμεων.

Στον λιμένα Μυτιλήνης, επισκέφθηκε τα περιπολικά ανοικτής θαλάσσης 050 «Αρκοί» και 060 «Φούρνοι» και το περιπολικό σκάφος 115 του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.

 

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News