458
Εχω επιφυλάξεις, ας το δούμε με ηρεμία μετά τις γιορτές, είπε κατά τη συζήτηση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου ο κ. Χρυσομάλλης | INTIMEnews

Στη γραμμή Σαμαρά ο βουλευτής Μεσσηνίας της ΝΔ Μίλτος Χρυσομάλλης: Επιφυλάξεις για την τροπολογία Καιρίδη

Protagon Team Protagon Team 19 Δεκεμβρίου 2023, 11:03
Εχω επιφυλάξεις, ας το δούμε με ηρεμία μετά τις γιορτές, είπε κατά τη συζήτηση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου ο κ. Χρυσομάλλης
|INTIMEnews

Στη γραμμή Σαμαρά ο βουλευτής Μεσσηνίας της ΝΔ Μίλτος Χρυσομάλλης: Επιφυλάξεις για την τροπολογία Καιρίδη

Protagon Team Protagon Team 19 Δεκεμβρίου 2023, 11:03

Μπορεί η κυβέρνηση να διευκρίνισε διά του εκπροσώπου της ότι η κομματική πειθαρχία στην ψήφιση της τροπολογίας Καιρίδη ισχύει για όλους ανεξαιρέτως τους βουλευτές της ΝΔ, πλην του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά (που απολαμβάνει μεγαλύτερη αυτονομία), αυτό όμως δεν εμπόδισε τον βουλευτή Μεσσηνίας, Μίλτο Χρυσομάλλη, να ασκήσει κριτική στη ρύθμιση, εκφράζοντας σοβαρές επιφυλάξεις λίγο πριν από την ψηφοφορία στη Βουλή.

Οπως είπε ο κ. Χρυσομάλλης, η συγκεκριμένη διάταξη όχι μόνο  δεν λύνει το πρόβλημα (της εξεύρεσης εργατικών χεριών) αλλά δίνει και λάθος μήνυμα.

«Φυσικά, δεν μιλάμε για ελληνοποιήσεις, μιλάμε όμως για νομιμοποιήσεις, έστω και μιας φοράς, χωρίς δυνατότητα παράτασης. Δεν υπάρχει, όμως, άμεσος λόγος να γίνει αυτό τώρα. Αυτό το μήνυμα είναι ένα λάθος μήνυμα προς όλους τους διακινητές, που πλέον είναι έτοιμοι να ξαναρχίσουν να πιάνουν δουλειά», παρατήρησε, για να προσθέσει:

«Γνωρίζετε τι προβλήματα είχε φέρει, ειδικά την περίοδο 2015-2019, αυτή η κατάσταση στις τοπικές κοινωνίες. Εύχομαι να μην είμαστε σε λίγο καιρό εδώ και να συζητάμε εκείνα τα προβλήματα που συζητούσαμε όταν είχε γίνει εκείνη η ανεξέλεγκτη ροή παράνομων μεταναστών», επεσήμανε ο κ. Χρυσομάλλης, κατά τη συζήτηση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου, στο οποίο ενσωματώθηκε η τροπολογία.

Ο βουλευτής της ΝΔ επέκρινε ιδιαίτερα τον τρόπο που ήρθε, με την έννοια του κατεπείγοντος, η τροπολογία, υποστηρίζοντας πως δεν το κατανοεί κανείς και ότι δεν υπάρχει άμεση ανάγκη στον αγροτικό τομέα για να γίνει κάτι τέτοιο.

«Θέλω να πιστεύω ότι μπορούμε με ηρεμία, μετά τις γιορτές, να δούμε και νέους τρόπους βελτίωσης του προβλήματος. Θέλω να πιστεύω ότι αυτή η διάταξη θα είναι ακριβώς όπως την είπε ο υπουργός Μετανάστευσης και θα αφορά μόνο αυτούς που είχαν έρθει με νόμιμες άδειες και νομίζω, για να το λέει, το εννοεί και θα το δούμε και αποτυπωμένο. Σε κάθε περίπτωση, πιστεύω ότι αυτή η διάταξη ούτε λύνει ουσιαστικά το πρόβλημα και λάθος μήνυμα δίνει. Και πιστεύω να μη χρειαστεί να είμαστε εδώ να ξανασυζητάμε για προβλήματα που θα έχει δημιουργήσει», ανέφερε στην παρέμβασή του.

«Εχω αυτές τις επιφυλάξεις, φυσικά το νομοσχέδιο είναι πάρα πολύ καλό και το στηρίζω, και σε κάθε περίπτωση θα ήθελα και εγώ και οι ανησυχούντες συνάδελφοι να είχαν δοθεί πιο πολλές εξηγήσεις στην Επιτροπή», συμπλήρωσε ο βουλευτής Μεσσηνίας.

«Κλείνοντας, θα ήθελα να πω να ψηφίσουμε όλοι το νομοσχέδιο και όσον αφορά την τροπολογία πιστεύω να έρθουν και οι υπόλοιπες βελτιώσεις και όλοι θα την ψηφίσουμε», κατέληξε ο κ. Χρυσομάλλης.

Σε νεότερες δηλώσεις του τη Δευτέρα για το θέμα, πάντως, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, κατέστησε σαφές ότι όποιος βουλευτής της ΝΔ δεν ψηφίσει την τροπολογία, αυτομάτως διαγράφεται.

Στο επιχείρημα, δε, ότι η τροπολογία «βάζει από το παράθυρο μετανάστες και ότι πρόκειται για ζήτημα δημόσιας τάξης», ο κ. Μαρινάκης διερωτήθηκε μιλώντας στον ΣΚΑΪ: «Τι είναι πιο ασφαλές για τη χώρα, να υπάρχουν για επτά χρόνια άνθρωποι που δεν είναι καταγεγραμμένοι ή να γνωρίζουμε ποιοι είναι και που δουλεύουν;».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...