230
Το πλοίο «Open Arms» στα ανοιχτά της Γάζας | REUTERS/Mohammed Salem

Στη Γάζα το πρώτο πλοίο με 200 τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας

Protagon Team Protagon Team 15 Μαρτίου 2024, 20:10
Το πλοίο «Open Arms» στα ανοιχτά της Γάζας
|REUTERS/Mohammed Salem

Στη Γάζα το πρώτο πλοίο με 200 τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας

Protagon Team Protagon Team 15 Μαρτίου 2024, 20:10

Το πρώτο πλοίο ανθρωπιστικής βοήθειας για τη Λωρίδα της Γάζας έφτασε στον παλαιστινιακό θύλακα, όπου ξεκίνησε να ξεφορτώνει μεγάλες ποσότητες τροφίμων, το απόγευμα της Παρασκευής, σύμφωνα με δηλώσεις εκπροσώπων της ΜΚΟ «Open Arms», η οποία συντόνισε την επιχείρηση.

Η World Central Kitchen «ξεφορτώνει τη φορτηγίδα που συνδέεται τώρα με την προσωρινή προβλήτα» που χτίστηκε νοτιοδυτικά της πόλης της Γάζας, αφού ρυμουλκήθηκε από την Κύπρο από πλοίο άλλης ΜΚΟ, έκαναν γνωστό στελέχη των οργανώσεων που συμμετείχαν στην αποστολή.

Το πλοίο «Open Arms» της ισπανικής ΜΚΟ μεταφέρει 200 τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας, και συγκεκριμένα τρόφιμα (ρύζι, αλεύρι, κονσέρβες), στη Γάζα σε συνεργασία με τη ΜΚΟ World Central Kitchen (WCK), μετέδωαν τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία.

Σε ανακοίνωσή του, ο ισραηλινός στρατός τόνισε ότι στρατεύματα «αναπτύχθηκαν για την ασφάλεια της περιοχής». «Το πλοίο υποβλήθηκε σε πλήρη έλεγχο ασφαλείας», πρόσθεσε ο στρατός, ο οποίος ανέφερε ότι η είσοδος ανθρωπιστικής βοήθειας «δεν παραβιάζει» τον αποκλεισμό στον οποίο υπόκειται η Λωρίδα της Γάζας από το 2007.

Το «Open Arms» απέπλευσε την Τρίτη από τη Λάρνακα με προορισμό τη Γάζα μέσω ανθρωπιστικού θαλάσσιου διαδρόμου που «άνοιξε» από την Κύπρο.

Ενα δεύτερο μεγαλύτερο πλοίο, το «Jennifer», το οποίο αποτελεί και αυτό αποστολή της WCK, αναμενόταν να αναχωρήσει από το λιμάνι της Λάρνακας για τη Γάζα την ίδια ημέρα (σ.σ. Παρασκευή), μετέδωσε το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...