209
Ο δημοσιογράφος Μετίν Γκουρτσάν νέο θύμα του απολυταρχισμού Ερντογάν | akdeniz

Στη φυλακή κρατάει τον Οσμάν Καβαλά ο Ερντογάν – συνέλαβε και τον Μετίν Γκουρτσάν

Protagon Team Protagon Team 26 Νοεμβρίου 2021, 16:22
Ο δημοσιογράφος Μετίν Γκουρτσάν νέο θύμα του απολυταρχισμού Ερντογάν
|akdeniz

Στη φυλακή κρατάει τον Οσμάν Καβαλά ο Ερντογάν – συνέλαβε και τον Μετίν Γκουρτσάν

Protagon Team Protagon Team 26 Νοεμβρίου 2021, 16:22

Ο πολιτικός κρατούμενος στην Τουρκία, Οσμάν Καβαλά, ήταν να αποφυλακιστεί στις 26 Νοεμβρίου.

Παρά τις φωνές ωστόσο (ανάμεσά τους και το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων) που ζητούσαν την άμεση αποφυλάκιση του επιχειρηματία – δεδομένου ότι κρατείται στις τουρκικές φυλακές χωρίς δίκη από τα τέλη του 2017, κατηγορούμενος ότι χρηματοδότησε τις διαδηλώσεις  του 2013 και ότι ενεπλάκη στην απόπειρα πραξικοπήματος του 2016- όχι μόνο δεν βγήκε από τη φυλακή, αλλά το καθεστώς Ερντογάν συνέλαβε και τον Μετίν Γκουρτσάν, τούρκο δημοσιογράφο και ιδρυτικό μέλος του κόμματος DEVA του πρώην υπουργού Εξωτερικών Αλί Μπαμπατσάν.

Σε παραλήρημα αυταρχισμού και εν μέσω της εντεινόμενης λαϊκής δυσαρέσκειας για την ακρίβεια στην αγορά και τα απίθανα Erdoganomics που έχουν φέρει την ισοτιμία της λίρας στο ναδίρ, ο τούρκος πρόεδρος συνεχίζει τις διώξεις τρομοκράτησης των αντιφρονούντων ώστε κάθε φωνή εναντίον του να σιγήσει.

Μία από τις πιο «ενοχλητικές» φωνές, ο Μετίν  Γκουρτσάν συνελήφθη την Παρασκευή στο πλαίσιο έρευνας που διενεργεί ο εισαγγελέας της Αγκυρας (κατ’ εντολήν βεβαίως του καθεστώτος).

Σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu, o Γκουρτσάν κρατείται κατηγορούμενος για «πολιτική και στρατιωτική κατασκοπεία» – μία «εύκολη» κατηγορία για να στείλει ο τούρκος πρόεδρος στη φυλακή όποιον τολμά να ορθώσει ανάστημα απέναντί του.

Ετσι μαζί με το εθνικό νόμισμα, στη γείτονα συνεχίζεται επί παντοκρατορίας του «Σουλτάνου» Ερντογάν και η κατρακύλα του κράτους δικαίου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...