683
«Θέλαμε όποιο ποσό λάβουμε να είναι με πλήρη διαφάνεια ώστε να δημοσιοποιηθεί και να φορολογηθεί» λέει ο Στέφανος Κασσελάκης (φωτ. αρχείου) | InTime News / ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ

Στέφανος Κασσελάκης και Τάιλερ ΜακΜπέθ δέχονται δωρεές για τον γάμο τους

Protagon Team Protagon Team 17 Αυγούστου 2024, 13:33
«Θέλαμε όποιο ποσό λάβουμε να είναι με πλήρη διαφάνεια ώστε να δημοσιοποιηθεί και να φορολογηθεί» λέει ο Στέφανος Κασσελάκης (φωτ. αρχείου)
|InTime News / ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ

Στέφανος Κασσελάκης και Τάιλερ ΜακΜπέθ δέχονται δωρεές για τον γάμο τους

Protagon Team Protagon Team 17 Αυγούστου 2024, 13:33

Αίσθηση προκάλεσε η αποκάλυψη ότι ο Στέφανος Κασσελάκης και ο σύζυγός του, Τάιλερ ΜακΜπέθ, έχουν δημιουργήσει λογαριασμό στην πλατφόρμα Honeyfund, προκειμένου να δέχονται δωρεές χρημάτων ενόψει του γαμήλιου πάρτι που διοργανώνουν στην Κρήτη στα τέλη Αυγούστου.

Τουλάχιστον αυτό υποστήριξαν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, κληθείσες να απαντήσουν στα ερωτηματικά που διατυπώθηκαν στα social media, ιδιαίτερα, μόλις έγινε γνωστή η ύπαρξη της καταχώρισης στο honeyfund.com.

Παρότι η ονομασία της πλατφόρμας παραπέμπει στον μήνα του μέλιτος (honeymoon) κύκλοι της Κουμουνδούρου διευκρίνισαν πως «πρόκειται για δώρο γάμου (όπως για παράδειγμα στην Ελλάδα συμβαίνει με “φακελάκια” ή καταθέσεις σε τραπεζικούς λογαριασμούς) και όχι για γαμήλιο ταξίδι». «Είθισται στην Αμερική όσοι επιθυμούν αντί γαμήλιου δώρου να καταθέτουν χρήματα σε ψηφιακές πλατφόρμες» προσέθεσαν οι ίδιες πηγές, μιλώντας στο protothema.gr.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν λοιπόν, μέσω της ιστοσελίδας αυτής, να καταθέτουν ένα χρηματικό ποσό για τον παραπάνω σκοπό –μέχρι και τα 2.500 δολάρια– αλλά και να αφήσουν ένα σχόλιο ή μία ευχή για το ζεύγος.

Από την επίμαχη σελίδα του ζεύγους στο honeyfund.com

Ο ίδιος ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επανέλαβε, λίγο αργότερα, τις παραπάνω θέσεις, διαψεύδοντας και επισήμως όσους είχαν σπεύσει να πουν ότι η καταχώριση συνιστά fake news.

«Σε όλους τους γάμους σε όλο τον κόσμο κάποιοι από τους προσκεκλημένους επιθυμούν να προσφέρουν δώρα. Επιλέξαμε συγκεκριμένο site και διαδικασία ως λίστα γάμου για τους εξής λόγους:

  1. Η μεγάλη πλειοψηφία των καλεσμένων μας είναι από την Αμερική και το honeymoon fund είναι απλή και συνήθης πρακτική εκεί.
  2. Θέλαμε όποιο ποσό λάβουμε να είναι με πλήρη διαφάνεια -χωρίς “φακελάκια”- ώστε να δημοσιοποιηθεί και να φορολογηθεί» σημείωσε.

Παράλληλα, ο Στέφανος Κασσελάκης επιτέθηκε στην κυβέρνηση, συνδέοντας ομοφοβικά σχόλια που δέχθηκε με τη δημοσιοποίηση του «honeymoon fund». Μεταξύ άλλων έγραψε στην ανάρτησή του:

«Φιλοκυβερνητικό site βγάζει στη δημοσιότητα τη λίστα γάμου. Την ίδια στιγμή, τα τρολ της ΝΔ παίρνουν εντολή και αρχίζουν να μας βρίζουν και να μας λοιδορούν (…). Η δημοσιοποίηση και η ετοιμότητα των έμμισθων τρολ ήταν τόσο καλά ενορχηστρωμένη από το Μαξίμου, που το γεγονός μάς ξεπερνά. Καθιστώ τον κ. Μητσοτάκη αποκλειστικά υπεύθυνο για το σύνολο των σχολίων μίσους και ομοφοβίας που λαμβάνουμε στην πιο προσωπική μας στιγμή».


Ωστόσο η υπόθεση δεν προκάλεσε μόνο τα σχόλια των «τρολ της ΝΔ», κατά την καταγγελία Κασσελάκη.

Χαρακτηριστική η ανάρτηση του Αδωνι Γεωργιάδη ο οποίος επέκρινε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για το γεγονός ότι «ανέβασε ειδική σελίδα για να μαζέψει χρήματα για τον γάμο του, αλλά δεν του πέρασε καν από το μυαλό, όλο το καλοκαίρι, να μάζευε με κάποιον παρόμοιο τρόπο χρήματα για τους απλήρωτους εργαζομένους της “Αυγής”», η οποία δεν θα κυκλοφορήσει την Κυριακή λόγω των απεργιακών κινητοποιήσεων.

Αναλυτικά, ο υπουργός Υγείας έγραψε στην ανάρτησή του:

«Ο Στέφανος Κασσελάκης ανέβασε ειδική σελίδα για να μαζέψει χρήματα για τον γάμο του (εύχομαι βίον ανθόσπαρτον), αλλά δεν του πέρασε καν από το μυαλό, όλο το καλοκαίρι, να μάζευε με κάποιον παρόμοιο τρόπο χρήματα, για τους απλήρωτους εργαζομένους της “Αυγής”. Το να πάει ένα ωραίο ταξίδι του μέλιτος με τον κ.Τάιλερ είναι στον κώδικα των αξιών του περισσότερο σημαντικό, από το να έκαναν έστω λίγες διακοπές και αυτοί οι άνθρωποι των οποίων ανέλαβε την ευθύνη της ζωής τους, όταν έγινε πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτή η συμπεριφορά τελικά είναι όλα όσα θα έπρεπε να ξέρει κάποιος για το τί είναι στα αλήθεια η Αριστερά…».

Η ανάρτηση του Αδωνι Γεωργιάδη προηγήθηκε του post του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο ο τελευταίος δεν απάντησε στο σχόλιο του υπουργού.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...