410
Το πιάνο που, εκτός των άλλων, παίζει μόνο του! | Steinway.com

Στάινγουεϊ: Οι διασημότεροι σολίστες παίζουν πιάνο στο σαλόνι μας!

Protagon Team Protagon Team 7 Μαΐου 2021, 22:45
Το πιάνο που, εκτός των άλλων, παίζει μόνο του!
|Steinway.com

Στάινγουεϊ: Οι διασημότεροι σολίστες παίζουν πιάνο στο σαλόνι μας!

Protagon Team Protagon Team 7 Μαΐου 2021, 22:45

Ενα πιάνο που παίζει σαν να βρίσκεται ο Δημήτρης Σγούρος στο σαλόνι σας, κυκλοφόρησε ο οίκος Steinway (Στάινγουεϊ), από τους κορυφαίους κατασκευαστές στον κόσμο.

Αν έχετε 146.000-540.000 ευρώ, μπορείτε να αγοράσετε την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, το Steinway Spirio R, το οποίο αντί για αναλόγιο, διαθέτει ένα iPad. Θα μπορείτε να διαλέξετε ανάμεσα σε δεκάδες διάσημους πιανίστες –όχι μόνο κλασικής μουσικής, αλλά κάθε είδους– ακόμα και τους Βλαντίμιρ Χόροβιτς και Αρθουρ Ρούμπινσταϊν, οι οποίοι θα παίζουν για εσάς στο σπίτι σας.

Το iPad διαθέτει χιλιάδες προηχογραφημένες συναυλίες, πολλές από τις οποίες και σε βίντεο. Αν το συνδέσετε με την τηλεόραση, θα βλέπετε την εικόνα στην οθόνη και δίπλα το πιάνο θα παίζει μόνο του τη μουσική!

Και όποιος νομίζει ότι το ίδιο μπορεί να πετύχει αγοράζοντας απλά το DVD, μάλλον δεν έχει ακούσει ποτέ του «ζωντανά» τον ήχο ενός πιάνου Steinway, όπως σημειώνουν οι Financial Times.

Τεχνικός κουρδίζει ένα πιάνο Steinway – REUTERS/Dylan Martinez

Ακόμα και για πιανίστες που έχουν πεθάνει εδώ και δεκαετίες, το σύστημα Spirio R έχει αναλύσει το παίξιμό τους από παλιές ηχογραφήσεις στην παραμικρή του λεπτομέρεια και ιδιομορφία και στη συνέχεια τις συνδέει με βιντεοσκοπημένα αποσπάσματα ή ολόκληρες συναυλίες του κάθε βιρτουόζου.

Το Spirio R υπάρχει από το 2015, και απευθύνεται κυρίως σε όσους δεν μπορούν να παίξουν πιάνο, όμως η νέα βελτιωμένη του έκδοση δίνει τη δυνατότητα και σε μουσικούς να ηχογραφήσουν τον εαυτό τους και να επεξεργαστούν την ηχογράφηση στο iPad.

Ο οίκος Steinway

Η ιστορία των Steinway, ξεκινά το 1836, όταν ο Χάινριχ Ενγκελχαρντ Στάινβεγκ κατασκεύασε το πρώτο του πιάνο στην κουζίνα του σπιτιού του, στη Γερμανία. Την επόμενη δεκαετία θα κατασκευάσει άλλα 48. Το 1850 μετανάστευσε με την οικογένειά του στη Νέα Υόρκη, άλλαξε το όνομα του σε Στάινγουεϊ και ίδρυσε την εταιρεία του στο Μανχάταν.

Εικόνα από την διαδικασία κατασκευής ενός πιάνου στο εργοστάσιο της Steinway στην Αστόρια. Τα πιάνα είναι χειροποίητα και χρειάζονται περίπου ένα χρόνο για την κατασκευή τους / EPA/JUSTIN LANE

Η επιτυχία ήταν τόσο μεγάλη, που το 1866 ανοίγει το πρώτο Steinway Hall, με μια κύρια αίθουσα 2.000 θέσεων, που έγινε καλλιτεχνικό και πολιτιστικό κέντρο της πόλης της Νέας Υόρκης και στέγασε τη Φιλαρμονική μέχρι το άνοιγμα του Κάρνεγκι Χολ, το 1891.

Η εταιρεία σήμερα έχει ένα εργοστάσιο στην Αστόρια της Νέας Υόρκης και ένα στο Αμβούργο. Το 2015, γιόρτασε την κατασκευή του πιάνου νούμερο 600.000.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...