214
Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας | Nick Paleologos / SOOC

Σταϊκούρας: Θα διαρκέσουν περισσότερο οι οικονομικές συνέπειες του κορονοϊού

Protagon Team Protagon Team 7 Μαρτίου 2020, 12:28
Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας
|Nick Paleologos / SOOC

Σταϊκούρας: Θα διαρκέσουν περισσότερο οι οικονομικές συνέπειες του κορονοϊού

Protagon Team Protagon Team 7 Μαρτίου 2020, 12:28

Στις επιπτώσεις του κορονοϊού στην ελληνική οικονομία και τα μέτρα που σκοπεύει να λάβει η κυβέρνηση αναφέρθηκε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

Οπως επισήμανε σε δηλώσεις του στο Mega, οι αρχικές εκτιμήσεις για τις επιπτώσεις του κορονοϊού -τόσο σε παγκόσμιο επίπεδο όσο και στην Ελλάδα- έπεσαν έξω.

Συμπλήρωσε ότι οι επιπτώσεις θα κρατήσουν περισσότερο από ένα τρίμηνο, αλλά θα είναι παροδικές.

Επιπλέον, ο υπουργός εκτίμησε ότι καμία οικονομία δεν είναι θωρακισμένη σε τόσο μεγάλους εξωγενείς κινδύνους. Πρόσθεσε ότι η Ελλάδα είναι σε συγχρονισμό με τις άλλες χώρες και για αυτό ήταν επόμενη η πτώση του χρηματιστηρίου και η αύξηση του κόστους δανεισμού.

Κανένας διεθνής οίκος, είπε ακόμη ο κ. Σταϊκούρας, ούτε η Ευρωπαϊκή Τράπεζα γνωρίζει αυτή τη στιγμή το πραγματικό εύρος των επιπτώσεων της επιδημίας του κορονοϊού στις οικονομίες, αλλά αντίθετα βασίζονται σε εκτιμήσεις. Πάνω σε αυτές τις εκτιμήσεις, θα βασιστεί το κυβερνητικό σχέδιο για στήριξη του τομέα υγείας και, στη συνέχεια, όλων των υπόλοιπων τομέων της οικονομίας.

Αν και δεν υπεισήλθε σε λεπτομέρειες, ο υπουργός είπε ότι το επόμενο χρονικό διάστημα η κυβέρνηση θα πάρει μέτρα για την προστασία της οικονομίας, ειδικά στον τομέα της ρευστότητας και της εργασίας. Το σχέδιο είναι αυτά τα μέτρα τόνωσης της οικονομίας να εξαιρεθούν από τη μέτρηση των δημοσιονομικών στόχων από τους Ευρωπαίους εταίρους της χώρας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...