315
|

Σταϊκούρας: Παράταση για τα δικαιολογητικά σε όλες τις επιστρεπτέες

Protagon Team Protagon Team 20 Φεβρουαρίου 2021, 10:36

Σταϊκούρας: Παράταση για τα δικαιολογητικά σε όλες τις επιστρεπτέες

Protagon Team Protagon Team 20 Φεβρουαρίου 2021, 10:36

Την παράταση στην υποβολή δικαιολογητικών στις επιστρεπτέες ανήγγειλε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ο οποίος πρόσθεσε ότι «θα διορθωθούν οι αδικίες από όπου κι αν προέρχονται».

Σε συνέντευξή του το Σάββατο στον ΣΚΑΪ, ο κ. Σταϊκούρας είπε ότι θα δοθεί παράταση δύο ημερών στην Επιστρεπτέα Προκαταβολή 6, η οποία ήταν να πληρωθεί 3-5 Μαρτίου, ενώ παράλληλα αποφασίστηκε να δοθεί παράταση των προθεσμιών υποβολής δικαιολογητικών μέχρι 30 Ιουνίου σε όλες τις επιστρεπτέες.

Οπως είπε ο υπουργός, η εστίαση θα λάβει το μεγαλύτερο μερίδιο της 6ης επιστρεπτέας. «Έχουμε δώσει 850 εκατ. μέσω της επιστρεπτέας» στον κλάδο, διευκρίνισε.

Σε ό,τι αφορά τα λάθη που έχουν γίνει στις δηλώσεις ιδιοκτητών για να αποζημιωθούν για τα μειωμένα ενοίκια, ο κ. Σταϊκούρας είπε ότι θα αξιολογηθεί το άνοιγμα της πλατφόρμας για διορθώσεις.

«Το κράτος θα είναι κοντά στην κοινωνία όσο διαρκεί η πανδημία. Επί ένα χρόνο λειτουργούμε με λιγότερα έσοδα και περισσότερες δαπάνες, γιατί ένα κομμάτι της κοινωνίας δε λειτουργεί καθόλου και γιατί υπάρχουν αναστολές φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων. Μέχρι σήμερα έχουμε βοηθήσει 544.000 επιχειρήσεις και έχουμε δώσει 6,8 εκατ. ευρώ σε αυτές», ανέφερε.

Για τα ενοίκια, ο υπουργός είπε ότι στην πρώτη φάση έχουν συμψηφιστεί 227.887 υποχρεώσεις. «Για το Δεκέμβριο πληρώσαμε 205.646 καταβάλλοντας 22,1 εκατ. ευρώ. 35.000 πολίτες δεν έχουν σωστό IBAN για το Νοέμβριο. Στις αρχές Μαρτίου θα πληρώσουμε τον Ιανουάριο. Πρώτη μας προτεραιότητα να πληρώσουμε τις εκκρεμότητες και μετά η ΑΑΔΕ να δει που υπάρχουν σφάλματα από το παρελθόν και να τα διορθώσουμε», είπε.

Οσοι είναι σε ρυθμίσεις, οι δόσεις, οι οποίες είναι μέσα στην περίοδο του κορονοϊού, πάνε στο τέλος της περιόδου, είπε ακόμη ο υπουργός.

Επισήμανε πάντως ότι για τα τέλη κυκλοφορίας δεν υπάρχει κάποια σκέψη για περαιτέρω παράταση.

Τέλος, σε ό,τι αφορά τα δάνεια και τις επιδοτήσεις, ο υπουργός ανέφερε ότι σε συμφωνία με τους θεσμούς αποφασίστηκε «πρόγραμμα 8 μηνών για επιχειρήσεις μικρές και μεσαίες, με επιδότηση 90% του ενήμερου δανείου και 80% του “κόκκινου”, με προϋπολογισμό της τάξης των 300 εκατ. ευρώ».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...