212
Ο υπουργός Οικονομικών στο βήμα της Βουλής | Intime/ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Σταϊκούρας για Novartis: Ζητήσαμε από τις ΗΠΑ στοιχεία για να αποζημιωθεί το Δημόσιο

Protagon Team Protagon Team 21 Σεπτεμβρίου 2021, 22:06
Ο υπουργός Οικονομικών στο βήμα της Βουλής
|Intime/ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Σταϊκούρας για Novartis: Ζητήσαμε από τις ΗΠΑ στοιχεία για να αποζημιωθεί το Δημόσιο

Protagon Team Protagon Team 21 Σεπτεμβρίου 2021, 22:06

Η κυβέρνηση έχει ήδη ξεκινήσει τη διαδικασία και έχει απευθυνθεί στις αρμόδιες αμερικανικές Αρχές, αναζητώντας στοιχεία για την υπόθεση Novartis, ώστε να ασκηθούν αγωγές και να αποζημιωθεί το ελληνικό Δημόσιο, διαβεβαίωσε την Τρίτη από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

«Με βάσει τα στοιχεία που θα έρθουν από την αμερικανική δικαιοσύνη το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους θα προτείνει στο ελληνικό Δημόσιο τα επόμενα βήματα που πρέπει να ακολουθήσουμε. Θα κάνουμε αυτό που δεν έκανε τόσα χρόνια ο ΣΥΡΙΖΑ», τόνισε ο κ. Σταϊκούρας, απαντώντας στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτη Κουρουμπλή, που έθεσε το ζήτημα.

Τόσο ο κ. Κουρουμπλής όσο και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και εισηγήτρια του νομοσχεδίου για το ΝΣΚ, Σουλτάνα Ελευθεριάδου, κατηγόρησαν την κυβέρνηση ότι καθυστερεί αναιτιολόγητα την ίδια ώρα που το ΝΣΚ έχει θέσει το νομικό πλαίσιο για να ασκηθούν οι αγωγές, υπέρ του ελληνικού Δημοσίου.

«Το έγγραφο του ΝΣΚ κατατέθηκε στις 26/7/2021 και πρωτοκολλήθηκε στις 30/7/2021. Όχι μόνο ξεκινήσαμε την διαδικασία αλλά ακολουθούμε πιστά τα βήματα που μας λέει το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους. Κάνουμε ότι δεν έκανε ποτέ ο ΣΥΡΙΖΑ», απάντησε ο κ. Σταϊκούρας.

Σημειώνεται ότι, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, το 2018, ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, είχε κατηγορήσει τη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ότι «με τους χειρισμούς της συγκαλύπτει το ελληνικό σκέλος ενός αδιαμφισβήτητου οικονομικού σκανδάλου με διεθνή διάσταση».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News