536
Η βασίλισσα Μαργκρέτε, ο τότε πρίγκιπας Φρειδερίκος και η σύζυγός του πριγκίπισα Μαίρη σε τελετή στο παλάτι Κρίστιανμποργκ, στις αρχές Ιανουαρίου. | Ritzau Scanpix/Liselotte Sabroe via REUTERS

«Το Στέμμα» α λα Δανία: τηλεοπτική σειρά για τη ζωή της βασίλισσας Μαργκρέτε

Protagon Team Protagon Team 20 Ιανουαρίου 2024, 10:30
Η βασίλισσα Μαργκρέτε, ο τότε πρίγκιπας Φρειδερίκος και η σύζυγός του πριγκίπισα Μαίρη σε τελετή στο παλάτι Κρίστιανμποργκ, στις αρχές Ιανουαρίου.
|Ritzau Scanpix/Liselotte Sabroe via REUTERS

«Το Στέμμα» α λα Δανία: τηλεοπτική σειρά για τη ζωή της βασίλισσας Μαργκρέτε

Protagon Team Protagon Team 20 Ιανουαρίου 2024, 10:30

Εχοντας παραιτηθεί από τον θρόνο της Δανίας μετά από 52 χρόνια την ίδια ημερομηνία που έγινε βασίλισσα – και ανακοίνωσε την αιφνιδιαστική απόφασή της ζωντανά στην ετήσια καθιερωμένη ομιλία της στην τηλεόραση – δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η Μαργκρέτε Β’ δίνει αίσθηση δραματουργίας.

Αφού υπέγραψε τη δήλωση παραίτησης το περασμένο Σαββατοκύριακο, έφυγε από το δωμάτιο με δάκρυα στα μάτια και τις λέξεις: «Ο Θεός να ευλογεί τον βασιλιά».

Η Μαργκρέτε σε μία από τις τελευταίες εμφανίσεις της ως βασίλισσα της Δανίας στο παλάτι της Κοπεγχάγης (Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix/via REUTERS).

Τώρα η δημοφιλής βασιλική οικογένεια πρόκειται να γίνει το θέμα μιας φανταστικής σειράς για τη ζωή της, σύμφωνα με τον Guardian.

Η τηλεοπτική σειρά – με τίτλο Af Guds nåde (Με τη χάρη του Θεού) – είναι παραγωγή της Sam Productions (δημιουργού του Borgen) και του δανικού ραδιοτηλεοπτικού φορέα TV2. Θα διαδραματίζεται στο παλάτι Αμαλίενμποργκ, την επίσημη κατοικία της βασιλικής οικογένειας στην Κοπεγχάγη, ξεκινώντας από τη γέννηση της Μαργκρέτε, το 1940.

Οι παραγωγοί της λένε ότι θα αφηγείται την ιστορία από την οπτική γωνία των μελών της βασιλικής οικογένειας αλλά και των υπαλλήλων της βασιλικής αυλής και ότι η σειρά θα «αγκαλιάσει τη βασιλική οικογένεια με τα καλά και τα κακά της». Πάνω απ ‘όλα, είπαν, είναι η ιστορία «ενός κοριτσιού και της οικογένειάς της».

Κόσμος παραταγμένος στους χιονισμένους δρόμους της Κοπεγχάγης περιμένει να περάσει η βασιλική άμαξα με τη βασίλισσα Μαργκρέτε (Ritzau Scanpix/Mads Claus Rasmussen via REUTERS).

Η ανακοίνωση έρχεται λιγότερο από μία εβδομάδα αφότου η Μαργκρέτε, η μακροβιότερη μονάρχης της Δανίας, παραιτήθηκε σε ηλικία 83 ετών για να παραδώσει τον θρόνο στον 55χρονο γιο της, βασιλιά Φρειδερίκο Ι’, και τη σύζυγό του, τη νέα βασίλισσα Μαίρη. Ηταν η πρώτη μονάρχης της Δανίας εδώ και σχεδόν 900 χρόνια που παραιτήθηκε οικειοθελώς.

Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι κατέκλυσαν τους δρόμους της Κοπεγχάγης για να την αποχαιρετήσουν την Κυριακή 14 Ιανουαρίου, καθώς πήγαινε στο κοινοβούλιο της Δανίας, στο παλάτι Κρίστιανσμποργκ για να παραιτηθεί.

Θα κυκλοφορήσει το 2025

Το Af Guds nåde βρίσκεται στα σκαριά εδώ και ενάμιση χρόνο και αναμένεται να κυκλοφορήσει το επόμενο έτος.

Η εκτελεστική παραγωγός της σειράς, Μέτα Λουίζ Φολντάγκερ Σόρενσεν, η οποία ήταν παραγωγός στο υποψήφιο για Οσκαρ δράμα του 2012 A Royal Affair με πρωταγωνίστρια την Αλίσια Βικάντερ, δήλωσε ότι η τέως βασίλισσα «ήταν μέρος της ιστορίας όλων των Δανών».

«Ανεξάρτητα από το αν είσαι βασιλικός ή όχι, έχει τεράστιο νόημα για εμάς ως λαό, στη μικρή λίμνη με τις πάπιες μας, αλλά και στον έξω κόσμο», είπε.

Η τότε πριγκίπισα Μαργκρέτε στο Ρίο Ντε Τζανέιρο τςη Βραζιλίας, τον Μάρτιο του 1966 (Ritzau Scanpix/Allan Moe via REUTERS)

«Δεν ήταν γραμμένο στα χαρτιά για τη μικρή πριγκίπισσα να γίνει βασίλισσα, αλλά οι καιροί άλλαξαν και έγινε μια μεγάλη βασίλισσα. Τώρα είναι η ώρα να πούμε την υπέροχη ιστορία, η οποία μπορεί να μας δώσει μια εικόνα που δεν είχαμε πριν».

Η Sam Productions αρνήθηκε να πει πώς θα συγκριθεί η σειρά με την επιτυχημένη σειρά του Netflix The Crown για τη βρετανική βασιλική οικογένεια, αποκαλύπτοντας μόνο ότι «θα είναι μια μεγάλη ιστορία για τη βασίλισσα Μαργκρέτε και τα ιστορικά γεγονότα από τη γέννησή της το 1940».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...