264
Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο και τα άλλα παιδιά έχουν ένα τεράστιο εμπόδιο στον δρόμο για τα ημιτελικά | ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/Fiba

Στα προημιτελικά η Εθνική μπάσκετ μέσω… Σερβίας: Και τώρα η Γερμανία

Protagon Team Protagon Team 4 Αυγούστου 2024, 00:29
Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο και τα άλλα παιδιά έχουν ένα τεράστιο εμπόδιο στον δρόμο για τα ημιτελικά
|ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/Fiba

Στα προημιτελικά η Εθνική μπάσκετ μέσω… Σερβίας: Και τώρα η Γερμανία

Protagon Team Protagon Team 4 Αυγούστου 2024, 00:29

Οι Σέρβοι έκαναν, το βράδυ του Σαββάτου, το… καθήκον τους: νίκησαν το Νότιο Σουδάν με διαφορά μεγαλύτερη των τριών πόντων (96-85) και έτσι η Εθνική Ελλάδας προκρίθηκε ως δεύτερη καλύτερη τρίτη της φάσης των ομίλων, στα προημιτελικά του ολυμπιακού τουρνουά. Εκεί η ομάδα του κόουτς Βασίλη Σπανούλη θα συναντήσει την παγκόσμια πρωταθλήτρια Γερμανία.

Ο αγώνας των Σέρβων με το Νότιο Σουδάν δεν ήταν καθόλου εύκολος —οι Αφρικανοί, με παιδιά που έμαθαν μπάσκετ στον Καναδά, την Αυστραλία, τις ΗΠΑ ή τις ακαδημίες του NBA, αποδείχτηκαν μια πολύ σκληρή, ταλαντούχα και αξιόμαχη ομάδα. Στο ημίχρονο το σκορ ήταν 47-44 για τους Σέρβους και στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου, το Νότιο Σουδάν ήταν μόλις στο -5 (72-67)

O Κάρλικ Τζόουνς, ένας από τους αστέρες του Νοτίου Σουδάν σε μια χαρακτηριστική στιγμή στο ματς με τη Σερβία

Χρειάστηκε o Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς να κάνει ένα από τα καλύτερά του ματς, με 30 πόντους και οκτώ ασίστ, και ο Νίκολα Γιόκιτς να βάλει άλλους 22 με 13 ριμπάουντ, ώστε η Σερβία να φτάσει, στην τελευταία περίοδο, στο 96-85.

Επίσης εξαιρετικά δύσκολη είναι η αποστολή της παρέας του Γιάννη Αντετοκούνμπο που το πρωί της Τρίτης, στο Παρίσι πια, όπου μεταφέρεται το ολυμπιακό τουρνουά από τη Λιλ, θα πρέπει να νικήσει την ομάδα της Γερμανίας, η οποία έχει, μεταξύ άλλων αστεριών, τον «δαίμονα» Ντένις Σρέντερ των Μπρούκλιν Νετς και πέρυσι αναδείχθηκε πρωταθλήτρια κόσμου.

Αν —μεγάλο «αν»— οι Ελληνες περάσουν αυτό το εμπόδιο, θα έχουν δύο ευκαιρίες για μετάλλιο, βρίσκοντας στα ημιτελικά τον νικητή του ζευγαριού Καναδάς – Γαλλία.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...