165
Ο Τσιτσιπάς πανηγυρίζει, στο Melbourn Park κυματίζουν οι σημαίες της Ελλάδας | REUTERS/Loren Elliott

Στα ημιτελικά του Αυστραλιανού Οπεν ο Στέφανος Τσιτσιπάς!

Protagon Team Protagon Team 24 Ιανουαρίου 2023, 14:51
Ο Τσιτσιπάς πανηγυρίζει, στο Melbourn Park κυματίζουν οι σημαίες της Ελλάδας
|REUTERS/Loren Elliott

Στα ημιτελικά του Αυστραλιανού Οπεν ο Στέφανος Τσιτσιπάς!

Protagon Team Protagon Team 24 Ιανουαρίου 2023, 14:51

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς επιβεβαίωσε ότι βρίσκεται σε εξαιρετική φόρμα και ότι παραμένει ένας από τους μεγάλους του σύγχρονου τένις: για τρίτη συνεχόμενη χρονιά και τέταρτη στην καριέρα του, έφτασε στα ημιτελικά του Αυστραλιανού Οπεν (Australian Open).

Την Τρίτη ο έλληνας πρωταθλητής κέρδισε τον Γίρι Λεχέτσκα με 3-0 σετ (6-3, 7-6 (2), 6-4 σε 2 ώρες και 17 λεπτά) και στον ημιτελικό της Πέμπτης θα βρει απέναντί του τον Ρώσο Κάρεν Κατσάνοφ.

Ακόμη και στο δύσκολο δεύτερο σετ, ο Τσιτσιπάς δεν άφησε πολλά περιθώρια στον Τσέχο: στο tie break έκανε το 2-0 και ουσιαστικά «κλείδωσε» σε εκείνο το σημείο του αγώνα την πρόκριση.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ολοκλήρωσε τον προημιτελικό με 9 άσους 36 winner, 28 αβίαστα και 80% κερδισμένους πόντους στο πρώτο σερβίς.

Πλέον ο καλείται να σπάει την κατάρα των ημιτελικών, αφού και στις τρεις φορές που έχει παίξει στα γήπεδα της Μελβούρνης για την πρόκριση στον τελικό, έχει φύγει ηττημένος: το 2019 είχε χάσει από τον Ναδάλ, ενώ το 2021 και το 2022 είχε ηττηθεί από τον Μεντβέντεφ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...