397
O 29χρονος κατά την μεταγωγή του στον εισαγγελέα. Σήμερα οδηγείται ενώπιον του ανακριτή | INTIMEnews

Mίλησε το DNA για την εμπλοκή του 29χρονου με τα τρομοδέματα

Protagon Team Protagon Team 31 Οκτωβρίου 2017, 11:27
O 29χρονος κατά την μεταγωγή του στον εισαγγελέα. Σήμερα οδηγείται ενώπιον του ανακριτή
|INTIMEnews

Mίλησε το DNA για την εμπλοκή του 29χρονου με τα τρομοδέματα

Protagon Team Protagon Team 31 Οκτωβρίου 2017, 11:27

Στοιχεία που ουσιαστικά επιβεβαιώνουν ότι ο 29χρονος συλληφθείς, Κωνσταντίνος Γιαγτζόγλου, βρίσκεται πίσω από την αποστολή παγιδευμένων φακέλων σε ευρωπαίους αξιωματούχους και τον Λουκά Παπαδήμο, προέκυψαν από τους εργαστηριακούς ελέγχους στα ευρήματα της έρευνας της Αντιτρομοκρατικής στο διαμέρισμα της οδού Αλκαμένους στην Πλατεία Αττικής.

Σε ανακοίνωσή της η ΕΛ.ΑΣ. αναφέρει μεταξύ άλλων ότι γενετικό αποτύπωμα του συλληφθέντος ανιχθεύθηκε σε έναν από τους οκτώ φακέλους που εντοπίστηκαν τον περασμένο Μάρτιο στο κέντρο διαλογής των ΕΛ.ΤΑ. στο Κρυονέρι, καθώς και σε εκείνον που ανεφλέγη στα χέρια του πρώην πρωθυπουργού, στα τέλη Μαΐου.

Σύμφωνα με επίσης με την «Καθημερινή», στο διαμέρισμα στης Αλκαμένους βρέθηκαν αυτοκόλλητες ετικέτες με εκτυπωμένα πάνω τους το ονοματεπώνυμο και τις διευθύνσεις των παραληπτών και αποστολέων των έντεκα συνολικά δεμάτων-βόμβες. Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, ο 29χρονος εμφανίζεται να έχει εκτυπώσει -για άγνωστο λόγο- εις διπλούν τις αυτοκόλλητες ετικέτες των τρομοδεμάτων, με αποτέλεσμα μετά τη σύλληψή του το Σάββατο, οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής να βρουν τα εν λόγω αντίγραφα στην κατοχή του.

Από τα ευρήματα εξάλλου της συνεχιζόμενης έρευνας της Αντιτρομοκρατικής, προκύπτει ότι ο 29χρονος ετοιμαζόταν να μεταφέρει σε «ενδιάμεση γιάφκα» στην περιοχή των Εξαρχείων το οπλοστάσιο που διατηρούσε, και τα εκρηκτικά. Απ’ ό,τι φαίνεται ο Κωνσταντίνος Γιαγτζόγλου είχε πιθανότατα αντιληφθεί ότι παρακολουθείτο και ετοιμαζόταν να «μετακομίσει» από το διαμέρισμα της Αλκαμένους (όπου και συνελήφθη) σε ισόγειο διαμέρισμα που νοίκιασε για τέσσερις ημέρες στα Εξάρχεια.

Οπως ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ., ο 29χρονος συλληφθείς είχε νοικιάσει το συγκεκριμένο διαμέρισμα μέσω Internet, για το χρονικό διάστημα από 26 έως 31 Οκτωβρίου 2017. Κατά τις έρευνες της Αντιτρομοκρατικής τα ξημερώματα στο χώρο του διαμερίσματος βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής και ένα κινητό τηλέφωνο.

Οι αστυνομικοί προσπαθούν επίσης να αντλήσουν στοιχεία -που ενδεχομένως οδηγήσουν και σε άλλα κρησφύγετα του 29χρονου- μέσω των πλαστών ταυτοτήτων που είχε στην κατοχή του (δόθηκαν τη Δευτέρα στη δημοσιότητα από την ΕΛ.ΑΣ.).

Ήδη, όπως διαπιστώθηκε, η πλαστή ταυτότητα με στοιχεία «Παναγούλιας Δημήτρης» που είχε χρησιμοποιηθεί από τον συλληφθέντα για τη μίσθωση του διαμερίσματος στην οδό Αλκαμένους, είχε βρεθεί αποθηκευμένη (ως ψηφιακό-φωτογραφικό αρχείο) στον ηλεκτρονικό υπολογιστή της Πόλας Ρούπα, κατά τη σύλληψή της, τον Ιανουάριο, στην Ηλιούπολη.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., η εν λόγω ταυτότητα αντιστοιχεί σε μάρτυρα της δίκης για τη βομβιστική επίθεση στην Τράπεζα της Ελλάδος από τον «Επαναστατικό Αγώνα», τον Απρίλιο του 2014.

Ο Κωνσταντίνος Γιαγτζόγλου αναμένετο να οδηγηθεί στις 14.00 ενώπιον του ανακριτή προκειμένου να απολογηθεί για τις κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος που αντιμετωπίζει. Ζήτησε και πήρε νέα προθεσμία για την Τετάρτη.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...