327
|

«Στα €4 δισ. το όφελος από την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών» – «Θράσος» να μιλάει ο Κασσελάκης για τη ΔΕΗ

Protagon Team Protagon Team 12 Ιουλίου 2024, 15:19

«Στα €4 δισ. το όφελος από την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών» – «Θράσος» να μιλάει ο Κασσελάκης για τη ΔΕΗ

Protagon Team Protagon Team 12 Ιουλίου 2024, 15:19

Θράσος και παροιμιώδη άγνοια καταλογίζουν στον Στέφανο Κασσελάκη κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών με αφορμή το τελευταίο «χτύπημα» (εδώ) του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών και τις τελευταίες αποκρατικοποιήσεις.

Επειτα από μία σύντομη παραίνεση προς τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης για ένα έστω και υποτυπώδες google search πριν από κάθε ανάρτησή του στο Χ, στην απάντηση των πηγών του υπουργείου υπογραμμίζεται ότι  τόσο από την κυβέρνηση όσο και από την Τράπεζα της Ελλάδος παρουσιάστηκαν στοιχεία που δείχνουν ότι το πραγματικό όφελος από την διαδικασία διάσωσης και ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών ήταν 4 δισ. ευρώ, χωρίς να συνυπολογιστούν τα μερίσματα 2013-2023 ύψους 5,5 δις ευρώ που κατέβαλε η Τράπεζα της Ελλάδος στο Δημόσιο.

Αν δε προσθέσει ο κ. Κασσελάκης και το όφελος και από τις αποκρατικοποιήσεις. θα δει ότι το όφελος από τις έξι αποκρατικοποιήσεις (λιμάνια, αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος, Helleniq Energy, Αττική Οδός κλπ) που έγιναν τους τελευταίους 12 μήνες, ξεπερνά τα 4,3 δισ. ευρώ χωρίς να λογαριάζεται και αυτό από την αποεπένδυση των τραπεζών, σημειώνεται χαρακτηριστικά.

Ειδικά όμως για τη ΔΕΗ, συνεχίζουν οι ίδιες πηγές, το θράσος ξεπερνά κάθε όριο, αφού όλοι θυμούνται ότι η ΔΕΗ το καλοκαίρι του 2019 βρισκόταν στα πρόθυρα της καταστροφής. Η Επιχείρηση τον καιρό του ΣΥΡΙΖΑ «έμπαινε μέσα» κάθε μέρα 3-5 εκατ. ευρώ! Ο ΔΕΔΔΗΕ είχε ξεμείνει ακόμα και από κολόνες! Από 7 ευρώ που παρέλαβαν τη μετοχή της, την έφτασαν περίπου στο 1 ευρώ. Και φυσικά, η έκθεση του ορκωτού λογιστή- και μάλιστα με συνυπογραφή της διοίκησης του ΣΥΡΙΖΑ-, σημείωνε ότι χωρίς την λήψη έκτακτων μέτρων, η ΔΕΗ θα έκλεινε τον Σεπτέμβριο του 2019, περιγράφεται. Και πλέον όλοι γνωρίζουν σήμερα ότι η ΔΕΗ από το χείλος της καταστροφής είναι παράδειγμα επιτυχούς αναδιάρθρωσης.

«Χρειάζεται λοιπόν είτε πολύ θράσος είτε απίστευτη άγνοια για να υποστηρίζει κάποιος αυτά που υποστηρίζει ο κ. Κασσελάκης. Κατά πάσα πιθανότητα, ο ίδιος διαθέτει και τα δυο…», καταλήγουν οι κύκλοι του ΥΠΟΚ στην απάντησή τους με αφορμή τις τελευταίες αναρτήσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στο Χ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...