298
Ο 18χρονος κατά την έξοδό του από το δικαστικό μέγαρο | INTIMEnews

Προθεσμία για την Πέμπτη ο 18χρονος για τη φωτοβολίδα στον αστυνομικό – Θέμα χρόνου η σύλληψη του καθοδηγητή

Protagon Team Protagon Team 11 Δεκεμβρίου 2023, 10:25
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 11/12/2023 11.00
Ο 18χρονος κατά την έξοδό του από το δικαστικό μέγαρο
|INTIMEnews

Προθεσμία για την Πέμπτη ο 18χρονος για τη φωτοβολίδα στον αστυνομικό – Θέμα χρόνου η σύλληψη του καθοδηγητή

Protagon Team Protagon Team 11 Δεκεμβρίου 2023, 10:25
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 11/12/2023 11.00

Προθεσμία για να απολογηθεί την Πέμπτη ζήτησε και έλαβε ο 18χρονος κατηγορούμενος για την ευθεία βολή με τη ναυτική φωτοβολίδα κατά του αστυνομικού της ΥΑΤ στα επεισόδια έξω από το κλειστό «Μελίνα Μερκούρη» την περασμένη Πέμπτη στου Ρέντη. Θέμα χρόνου εν τω μεταξύ φέρεται να είναι ο εντοπισμός και η σύλληψη του καθοδηγητή των επεισοδίων, ο οποίος κατά πληροφορίες δεν ήταν ανάμεσα στους 424 προσαχθέντες.

Σε βάρος του 18χρονου έχει ασκηθεί δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας, έκρηξη από την οποία μπορεί να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο από κοινού με άγνωστους δράστες, κατοχή εκρηκτικών και εμπρηστικών υλών από την οποία μπορεί να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο από κοινού με άγνωστους δράστες, διατάραξη οικιακής ειρήνης από κοινού, βιαιοπραγία από κοινού και κατοχή βεγγαλικών, κροτίδων και γενικά εύφλεκτων υλικών από κοινού.

Παράλληλα όμως, έχει ασκηθεί δίωξη κατ΄αγνώστων και για ηθική αυτουργία στις παραπάνω πράξεις.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές ο «καθοδηγητής» ήταν αυτός που έδωσε το σήμα για την επίθεση κατά των αστυνομικών έξω από το «Μελίνα Μερκούρη». Αμέσως μετά τον τραυματισμό του αστυνομικού ωστόσο φρόντισε να εξαφανιστεί και γι’ αυτό και δεν βρέθηκε μεταξύ των προσαχθέντων στο Μεταγωγών στην Πέτρου Ράλλη.

Στην ομολογία του ο 18χρονος συλληφθείς ανέφερε πως  έλαβε εντολές από μεγαλύτερο σε ηλικία άτομο με fullface και ότι επρόκειτο για το ίδιο πρόσωπο που τους έδωσε ναυτικές φωτοβολίδες, μολότοφ, πέτρες και ξύλα, καθώς και την εντολή για να γίνει η επίθεση.

Από την ΕΛ.ΑΣ πάντως θεωρούν πως ο εντοπισμός του είναι θέμα χρόνου καθώς φέρεται να είναι παλαιός γνώριμος των Αρχών και έχει πρωταγωνιστήσει και σε άλλα επεισόδια οπαδικής βίας.

«Εχουμε τον δράστη της επίθεσης στα χέρια μας και βάσει των στοιχείων ελπίζουμε ότι σύντομα θα φτάσουμε στα ίχνη και των υπόλοιπων εμπλεκομένων», δήλωσε στον ΑΝΤ1 η εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, Κωνσταντία Δημογλίδου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...