375
Γιατροί με ολόσωμες προστατευτικές στολές χορεύουν με ασθενείς σε νοσοκομείο στη Γουχάν | China Daily via REUTER

Στα 1.770 έφτασαν τα θύματα του κορονοϊού – Πού έχει εξαπλωθεί η ασθένεια

Protagon Team Protagon Team 17 Φεβρουαρίου 2020, 08:56
Γιατροί με ολόσωμες προστατευτικές στολές χορεύουν με ασθενείς σε νοσοκομείο στη Γουχάν
|China Daily via REUTER

Στα 1.770 έφτασαν τα θύματα του κορονοϊού – Πού έχει εξαπλωθεί η ασθένεια

Protagon Team Protagon Team 17 Φεβρουαρίου 2020, 08:56

Ο απολογισμός των θυμάτων της επιδημίας πνευμονίας που έχει προκαλέσει ο COVID-19 ανήλθε στην ηπειρωτική Κίνα σε 1.770 ως τα μεσάνυχτα της Κυριακής, ανακοίνωσε τη Δευτέρα η Εθνική Επιτροπή Υγείας.

Ο αριθμός των θυμάτων είναι αυξημένος κατά 105 από την προηγουμένη καταμέτρηση.

Οπως κάθε ημέρα, η μεγάλη πλειονότητα των θανάτων (συγκεκριμένα 100 από τους 105) καταγράφεται στην επαρχία Χουμπέι, στην κεντρική Κίνα, η πρωτεύουσα της οποίας, Γουχάν, είναι η εστία της μόλυνσης.

Σε όλη την επικράτεια της ηπειρωτικής Κίνας —πλην των αυτόνομων περιοχών του Χονγκ Κονγκ και του Μακάο— καταγράφηκαν 2.048 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα χθες Κυριακή. Το σύνολο των κρουσμάτων έχει πλέον φθάσει τα 70.548.

Ο αριθμός αυτός έχει πλέον ξεπεράσει κατά πολύ τον αριθμό των θυμάτων του SARS, που είχε ανέλθει σε 774 παγκοσμίως την περίοδο 2002-2003, ανάμεσά τους 349 στην ηπειρωτική Κίνα και 299 στο Χονγκ Κονγκ.

Πού έχει εξαπλωθεί ο COVID-19

Ενώ η Κίνα εξακολουθεί να εμφανίζει τη μεγάλη πλειονότητα των κρουσμάτων του κορονοϊού, εκατοντάδες κρούσματα καταγράφηκαν σε δεκάδες χώρες, κυρίως στην Ασία και, σε μικρότερο βαθμό, στην Ευρώπη.

Μόλις τέσσερις θάνατοι έχουν καταγραφεί εκτός Κίνας, από τους οποίους ένας στη Γαλλία και οι άλλοι σε ασιατικές χώρες.

Κρούσματα έχουν καταγραφεί στη Νότια Κορέα, την Ιαπωνία (ένα θανατηφόρο), την Ταϊβάν (ένα θανατηφόρο που ανακοινώθηκε την Κυριακή), την Καμπότζη, τη Μαλαισία, τις Φιλιππίνες (ένα θανατηφόρο), τη Σιγκαπούρη, την Ταϊλάνδη, το Βιετνάμ, την Ινδία, το Νεπάλ, τη Σρι Λάνκα, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και την Αίγυπτο.

Επιπλέον, κρούσματα έχουν καταγραφεί στην Αυστραλία, τον Καναδά, τις ΗΠΑ (ένας Αμερικανός υπέκυψε στη Γουχάν), στη Γερμανία, τη Γαλλία (ένα θανατηφόρο), την Ιταλία, την Ισπανία, το Βέλγιο, τη Φινλανδία, τη Σουηδία, τη Βρετανία και τη Ρωσία.

Εν τω μεταξύ συνεχίζεται το δράμα των αποκλεισμένων ταξιδιωτών στο κρουαζιερόπλοιο Diamond Princess, που βρίσκεται σε καραντίνα στα ανοιχτά της Ιαπωνίας.

Περί τους 40 Αμερικανούς που επιβαίνουν σε αυτό έχουν νοσήσει, όπως έγινε γνωστό από τις αμερικανικές Αρχές. Οι ασθενείς θα λάβουν ιατρική φροντίδα σε νοσοκομεία στην Ιαπωνία, διευκρίνισαν ακόμη.

Παράλληλα, οι ΗΠΑ άρχισαν να απομακρύνουν τους υπηκόους τους που βρίσκονται αποκλεισμένοι στο πλοίο από τις 5 Φεβρουαρίου. Αυτό προτίθενται να κάνει και η Ιταλία, που έχει περί τους 35 Ιταλούς, αλλά και η Αυστραλία με πάνω από 200 πολίτες.

Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να φτάσουν στην Ελλάδα οι δύο Ελληνες που βρίσκονται στο κρουαζιερόπλοιο.

Στο πλοίο έχουν καταγραφεί 355 κρούσματα του νέου κορονοϊού.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...