731
Εμπαπέ και Ποτσετίνο λίγες ώρες πριν τον αγώνα της Παρί σεν Ζερμέν με την Μπαρτσελόνα | Reuters

Το Τσάμπιονς Λιγκ βγαίνει από τη χειμερία νάρκη του

Sportscaster Sportscaster 16 Φεβρουαρίου 2021, 16:38
Εμπαπέ και Ποτσετίνο λίγες ώρες πριν τον αγώνα της Παρί σεν Ζερμέν με την Μπαρτσελόνα
|Reuters

Το Τσάμπιονς Λιγκ βγαίνει από τη χειμερία νάρκη του

Sportscaster Sportscaster 16 Φεβρουαρίου 2021, 16:38

Η «βεντέτα» άρχισε τη σεζόν 2016-2017 με αφορμή τη μεγαλύτερη ανατροπή στα χρονικά του Τσάμπιονς Λιγκ: 4-0 η Παρί Σεν Ζερμέν στο «Παρκ ντε Πρενς», 6-1 (και την πρόκριση) η Μπαρτσελόνα στο «Καμπ Νου», με τους Γάλλους να έχουν φρικτά παράπονα από τη διαιτησία.

Συνεχίστηκε με την «αρπαγή» του Νεϊμάρ (που είναι τραυματίας και δεν θα αγωνιστεί απόψε εναντίον της παλιάς του ομάδας) το καλοκαίρι του 2017. Η πιο δαπανηρή μεταγραφή στην ιστορία του ποδοσφαίρου (222 εκατ. ευρώ) έβαλε τέλος στην εποχή των «MSN» (Μέσι, Σουάρες, Νεϊμάρ) και εξόργισε τους οπαδούς της Μπαρτσελόνα.

Τώρα (λέγεται οτι) ο αλ-Κελαΐφι έχει βάλει στο μάτι και τον Λιονέλ Μέσι. Το έγραψε χθες (15/2) και η Equipe. Ετσι, ο άραβας μεγιστάνας, που έφτασε στη Βαρκελώνη για να παρακολουθήσει από κοντά τη μονομαχία της Παρί με την Μπαρτσελόνα στη φάση των «16» του Τσάμπιονς Λιγκ, συνάντησε στο αεροδρόμιο της καταλανικής πρωτεύουσας μια διόλου φιλική υποδοχή, από οπαδούς των «Μπλαουγκράνα» που του φώναζαν: «Κάτω τα χέρια από τον Μέσι, κλέφτη!».

Το Μπαρτσελόνα – Παρί (16/2, 22:00), που από τη σεζόν 1994-1995 κατέχει το ρεκόρ εισιτηρίων στη διοργάνωση (115.000), είναι η πιο «καυτή» αναμέτρηση της δεύτερης φάσης που εκκινεί σήμερα, 69 μέρες μετά την ολοκλήρωση των αγώνων στους ομίλους. Οχι μόνον επειδή οι δύο σύλλογοι έχουν προηγούμενα, αλλά γιατί ένας πρόωρος αποκλεισμός θα τους ρίξει σε εσωστρέφεια. Αν ο Μέσι σκοπεύει, πράγματι, να αποχωρήσει το προσεχές καλοκαίρι, οι Καταλανοί έχουν ένα λόγο παραπάνω να μην πετάξουν κι αυτήν την ευκαιρία να φτάσουν στον τελικό.

Ο προπονητής τους, Ρόναλντ Κούμαν, «φλερτάρει», ήδη, με την απόλυση, ενώ στην Παρί ο Τόμας Τούχελ την έλαβε ως… χριστουγεννιάτικο δώρο στις 24 του περασμένου Δεκεμβρίου. Τον διαδέχτηκε, στις αρχές Ιανουαρίου, ο Μαουρίσιο Ποτσετίνο. Ο αλ-Κελαΐφι θα εξακολουθήσει να αλλάζει τεχνικούς, μέχρι να βρει εκείνον που -επιτέλους- θα του φέρει την «Κούπα με τα μεγάλα αυτιά». Στο χρονικό διάστημα που το Τσάμπιονς Λιγκ είχε… πέσει σε χειμερία νάρκη, άλλες δύο ομάδες (από τις 16 που συνεχίζουν) προσέλαβαν νέο προπονητή: η Τσέλσι τον Τούχελ (στη θέση του Φρανκ Λάμπαρντ), και η Ντόρτμουντ τον Εντιν Τέρζιτς έως τη λήξη της σεζόν (στη θέση του Λουσιέν Φαβρ).

Το άλλο αποψινό ματς, Λειψία – Λίβερπουλ, έχει αποκτήσει ιδιαίτερο ενδιαφέρον λόγω των αλλεπάλληλων αποτυχιών των «Κόκκινων» στην Πρέμιερ Λιγκ, όπου έχουν κατρακυλήσει στην 6η θέση. Εχουν μετρήσει έξι ήττες – τις πέντε στα τελευταία οκτώ ματς πρωταθλήματος. Οσες είχαν υποστεί στα προηγούμενα 97 παιχνίδια τους! Δεν θα «αντέξουν» κι έναν πρόωρο αποκλεισμό στο Τσάμπιονς Λιγκ, και μάλιστα από τη Λειψία, έστω κι αν υπάρχει το ελαφρυντικό των τραυματισμών βασικών τους παικτών, που τους έχουν αποδεκατίσει. Οι οπαδοί στηρίζουν τον Γίργκεν Κλοπ (το μεσημέρι της Κυριακής κρέμασαν έξω από το «Ανφιλντ» ένα πανό στο οποίο του έγραφαν «You’ll Never Walk Alone»), κι εκείνος δεν έχει σκοπό να τα παρατήσει, όπως ξεκαθάρισε στη συνέντευξη Τύπου εν όψει του σημερινού αγώνα: «Τι ακούστηκε; Οτι μπορεί να φύγω; Με απέλυσαν, ή μπορώ να παραιτηθώ; Ε, λοιπόν, δεν ισχύει, ούτε το ένα, ούτε το άλλο. Δεν χρειάζομαι διάλειμμα». Λύσεις χρειάζεται ο Γερμανός, και γρήγορα.

Το παιχνίδι δεν θα διεξαχθεί στη Λειψία, εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων που ισχύουν στη Γερμανία για την προστασία από τη μετάλλαξη της Covid-19, αλλά στο «Φέρεντς Πούσκας» της Βουδαπέστης (16/2, 22:00). Στο ίδιο γήπεδο θα φιλοξενηθεί το ματς Γκλάντμπαχ – Μάντσεστερ Σίτι, ενώ το Ατλέτικο Μαδρίτης – Τσέλσι (23/2, 22:00) έχει μετατεθεί στο Βουκουρέστι.

Αύριο (17/2) θα παίξουν, η Σεβίλλη με την Μπορούσια Ντόρτμουντ, και η Πόρτο με τη Γιουβέντους. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο είναι ο ποδοσφαιριστής με τις περισσότερες εμφανίσεις στη φάση των «16» του Τσάμπιονς Λιγκ. Εχει 32 (με τις φανέλες της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, της Ρεάλ Μαδρίτης και της Γιουβέντους), αλλά και ο Μέσι, με 30, απέχει ελάχιστα. Αυτό σημαίνει πως, αν η Μπαρτσελόνα προκριθεί και η Γιουβέντους δεν τα καταφέρει, ο Αργεντινός μπορεί να ισοφαρίσει το ρεκόρ του Πορτογάλου. Σε ό,τι αφορά τα γκολ σε αυτή τη φάση, ισχύει το αντίστροφο. Ο «CR7» χρειάζεται δύο τέρματα για να φτάσει τα 27 που έχει σκοράρει ο ιστορικός του αντίπαλος.

Την Τρίτη 23/2 η Ατλέτικο Μαδρίτης υποδέχεται την Τσέλσι, και η Λάτσιο την Μπάγερν Μονάχου: την ομάδα που σε αυτή τη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ έχει φτάσει δύο φορές σε ένα 7-0, και θεωρείται ως το φαβορί για την κατάκτηση του εφετινού τροπαίου.

Και την Τετάρτη 24/2 η Αταλάντα θα παίξει με τη Ρεάλ Μαδρίτης, που είναι πρώτη σε συμμετοχές στη φάση των «16», και η Γκλάντμπαχ με τη Μάντσεστερ Σίτι: ίσως, το πιο μεγάλο «μυστήριο» της εφετινής διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...