674
Για τη συνολική αξία της περιουσίας του Μαραντόνα έχουν δει το φως της δημοσιότητας πολλές, διαφορετικές εκτιμήσεις | REUTERS/Agustin Marcarian

«Σαφάρι» σε 7 χώρες για την περιουσία του Μαραντόνα

Sportscaster Sportscaster 29 Ιανουαρίου 2021, 15:10
Για τη συνολική αξία της περιουσίας του Μαραντόνα έχουν δει το φως της δημοσιότητας πολλές, διαφορετικές εκτιμήσεις
|REUTERS/Agustin Marcarian

«Σαφάρι» σε 7 χώρες για την περιουσία του Μαραντόνα

Sportscaster Sportscaster 29 Ιανουαρίου 2021, 15:10

Τα τελευταία ευρήματα ήταν δύο θυρίδες στο Ντουμπάι -με άγνωστο, μέχρι στιγμής, περιεχόμενο-, μια Rolls Royce Ghost των 360.000 δολαρίων και μια BMW i8 των 175.000 δολαρίων. Οσο η αναζήτηση των περιουσιακών του στοιχείων συνεχίζεται, σε τουλάχιστον επτά χώρες (Αργεντινή, Βενεζουέλα, Κούβα, Ντουμπάι, Λευκορωσία, Ισπανία και Ιταλία), τόσο καταρρίπτεται ο μύθος ότι ο Ντιέγκο Μαραντόνα πέθανε φτωχός.

Το τηλέφωνο του δικηγόρου του (και προσωπικού του φίλου), Ματίας Μόρλα, δεν σταματά να χτυπά. Ανθρωποι από κάθε «γωνιά» του Κόσμου επικοινωνούν μαζί του για να τον ενημερώσουν σχετικά με ακίνητα που γνωρίζουν ότι ανήκαν στον «Ντιεγκίτο». Ενας από αυτούς, γιος του Φιντέλ Κάστρο, τον κάλεσε για να του «θυμίσει» οτι ο πατέρας του και ιστορικός ηγέτης της Κούβας είχε δωρίσει στον αργεντινό θρύλο του ποδοσφαίρου μια έπαυλη στην Αβάνα. Ηταν την εποχή που ο Μαραντόνα ζούσε εκεί, το 2000, ακολουθώντας πρόγραμμα απεξάρτησης από τα ναρκωτικά.

Το συγκεκριμένο σπίτι αξίζει πολύ περισσότερο απ’ όσο αποτιμάται ως ακίνητο. Περιέχει προσωπικά αντικείμενα του ιδιοκτήτη του και αναμνηστικά, όπως φωτογραφίες του με άλλες διασημότητες και επιστολές ηγετών από διάφορες χώρες, τα οποία οι συλλέκτες θα εκτιμούσαν πολύ, αν πωλούνταν σε δημοπρασία. Ακόμη και οι τοίχοι του είναι ανεκτίμητοι. Κάθε πρωί που σηκωνόταν από το κρεβάτι του, ο Μαραντόνα τους «έβαφε» με μηνύματα, όπως «Φιντέλ, σ’ αγαπώ».

Τα περιουσιακά στοιχεία του Ντιέγκο που εντοπίστηκαν πρώτα, βρίσκονταν σε χρηματοκιβώτιο στο σπίτι του στο Μπουένος Αϊρες, εκεί που άφησε την τελευταία του πνοή: μια συλλογή πανάκριβων ρολογιών, ένα σεβαστό χρηματικό ποσό και το δαχτυλίδι των 300.000 δολαρίων, που είχε λάβει ως δώρο από τον ιδιοκτήτη της Ντινάμο Μπρεστ όταν είχε αποδεχθεί τον τίτλο του επίτιμου προέδρου του συλλόγου της Λευκορωσίας τον Ιούλιο του 2018. Στη συνέχεια, με τη συνδρομή των κυβερνήσεων των χωρών στις οποίες επεκτάθηκε η έρευνα, βρέθηκαν δώδεκα ακίνητα (τα πέντε από αυτά στην Αργεντινή), κοσμήματα, ένα θωρακισμένο αυτοκίνητο και ένα αμφίβιο όχημα που του είχε χαρίσει ο λευκορώσος Πρόεδρος, Λουκασένκο, πέντε τραπεζικοί λογαριασμοί (σε Ντουμπάι, Αργεντινή και Μεξικό), θυρίδες, μετοχές εταιρειών, μια ατελείωτη σειρά αναμνηστικών (που είναι αδύνατο να εκτιμηθούν επακριβώς) και ένα συμβόλαιο με την Konami, με το οποίο της παραχωρούσε το δικαίωμα να χρησιμοποιήσει την εικόνα του στο βιντεοπαιχνίδι της, Pro Evolution Soccer.

Για τη συνολική αξία της περιουσίας του Μαραντόνα έχουν δει το φως της δημοσιότητας πολλές, διαφορετικές εκτιμήσεις. Ολες κάνουν λόγο για δεκάδες εκατομμύρια ευρώ. Αλλά, μικρή σημασία έχουν. Πρώτον, επειδή η σχετική έρευνα, που μοιάζει με… κυνήγι κρυμμένου θησαυρού, ενδέχεται να διαρκέσει πολλούς μήνες ακόμη. Και, δεύτερον, γιατί ένα προσωπικό αντικείμενο του «Ντιεγκίτο» μπορεί να αξίζει περισσότερο κι από ένα ακίνητο.

Πυκνό μυστήριο καλύπτει και τους κληρονόμους του. Ο Μαραντόνα είναι πατέρας τουλάχιστον οκτώ παιδιών, τα οποία απέκτησε από τις σχέσεις του με έξι διαφορετικές γυναίκες. Σύντομα, όμως, είναι πιθανό να προστεθούν κι άλλα πρόσωπα στην οικογένεια, εφόσον τα τεστ dna επιβεβαιώσουν τους ισχυρισμούς τους. Επί πολλά χρόνια αρνιόταν ότι έχει άλλα παιδιά εκτός από την Τζιανίνα (31) και την Ντάλμα (33), τις κόρες που του χάρισε η Κλαούντια Βιγιαφάνε, σύζυγός του από το 1983 έως το 2003. Αλλά, στη συνέχεια, κατόπιν δικαστικών αποφάσεων που δικαίωσαν τις μητέρες τους, αναγνώρισε τον Ντιέγκο Τζούνιορ (34), τη Χάνα (24), τον Ντιέγκο Φερνάντο (7) και -οικειοθελώς- άλλα τρία τέκνα του στην Κούβα. Σήμερα, τουλάχιστον δύο κορίτσια, 19 και 23 ετών, έχουν κινήσει νομικές διαδικασίες για να αποδείξουν ότι ο Μαραντόνα ήταν πατέρας τους.

Παρά τις φήμες που κυκλοφορούσαν, ότι ο Ντιέγκο είχε αποκληρώσει τα παιδιά του, σκοπεύοντας να μοιράσει τα υπάρχοντά του σε ιδρύματα, διαθήκη δεν βρέθηκε. Ετσι κι αλλιώς, σύμφωνα με τα ισχύοντα στην Αργεντινή, κάποιος μπορεί να διαθέσει (με διαθήκη) μόνο το 1/3 της περιουσίας του, με την υπόλοιπη να καταλήγει στα παιδιά, ή τη σύζυγό του. Αφού ο Μαραντόνα απεβίωσε ανύπαντρος, θα τον κληρονομήσουν κατ’ ισομοιρία τα οκτώ, δέκα, ή περισσότερα τέκνα του.

Οι γυναίκες της ζωής του μόνο χαμένες μπορεί να βγουν, εάν οι νόμιμοι κληρονόμοι αποδείξουν οτι «έβαλαν χέρι» στην περιουσία μετά το θάνατό του. Ηδη, η Ρόσιο Ολίβα (της είχε απαγορευτεί να παρευρεθεί στην κηδεία του) κατηγορείται πως «σήκωσε» τα μαγαζιά του Μπουένος Αϊρες, πληρώνοντας με πιστωτική κάρτα του -νεκρού- Μαραντόνα, προτού ο δικηγόρος του προλάβει να την «μπλοκάρει».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...