631
| Reuters / CreativeProtagon

Ρονάλντο, ο «από μηχανής θεός»

Sportscaster Sportscaster 3 Νοεμβρίου 2021, 17:54
|Reuters / CreativeProtagon

Ρονάλντο, ο «από μηχανής θεός»

Sportscaster Sportscaster 3 Νοεμβρίου 2021, 17:54

Το ματς στο Μπέργκαμο για την 4η αγωνιστική των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ είχε, μόλις, ολοκληρωθεί. Στο δρόμο προς τα αποδυτήρια ο Κριστιάνο Ρονάλντο αγκάλιασε τον προπονητή της Αταλάντα, Τζιαν Πιέρο Γκασπερίνι, εκείνος κάτι του ψιθύρισε, και οι δύο άνδρες ξέσπασαν σε γέλια, προτού χαθούν στη «φυσούνα» του γηπέδου.

Μερικά λεπτά αργότερα, στην αίθουσα Τύπου, οι δημοσιογράφοι ζήτησαν από τον ιταλό τεχνικό να τους αποκαλύψει τι ήταν αυτό που είπε στον πορτογάλο σούπερ-σταρ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, και τον έκανε να γελάσει. «Του είπα να πάει στον διάολο, στα Ιταλικά», αποκρίθηκε ο Γκασπερίνι, αν και αυτήκοοι μάρτυρες τον άκουσαν να του λέει «άντε γ@μήσου». Αστειευόμενος, βεβαίως. Αλλά, ως γνωστόν, τα πιο σοβαρά πράγματα λέγονται μεταξύ σοβαρού και αστείου.

Απηύδησε ο άνθρωπος, και με το δίκιο του. Πριν από 15 μέρες, στο «Ολντ Τράφορντ», η ομάδα του προηγήθηκε στο σκορ με 2-0, όμως έφυγε ηττημένη από το Μάντσεστερ. Το τρίτο γκολ της μεγάλης ανατροπής το πέτυχε ο «CR7» δέκα λεπτά πριν από τη λήξη του αγώνα. Χθες (Τρίτη) η Αταλάντα μετρούσε δευτερόλεπτα για να πανηγυρίσει μια νίκη που θα της εξασφάλιζε την πρόκρισή της στην επόμενη φάση της διοργάνωσης, όμως πάλι ο Ρονάλντο, στις καθυστερήσεις, της στέρησε τον θρίαμβο.

Αν έπρεπε να εξηγήσεις σε κάποιον που δεν τον γνωρίζει, τι εστί Κριστιάνο Ρονάλντο, δείχνοντάς του μόνο μια ενέργεια του Πορτογάλου, αυτό το γκολ στο 92′, που διαμόρφωσε το τελικό 2-2, είναι χαρακτηριστικό του ποδοσφαιρικού του μεγαλείου. Ενα υπέροχο, συρτό σουτ πάνω στην κίνηση, εκτός περιοχής, που στέλνει την μπάλα να περάσει δίπλα από τη ρίζα του δεξιού δοκαριού των «μπεργκαμάσκι», εκεί που κανένας γκολκίπερ δεν προλαβαίνει να την αποκρούσει, στην τελευταία ευκαιρία της Γιουνάιτεντ να αποφύγει την ήττα. Περισσότερο από την εκτελεστική ικανότητα του Ρονάλντο θαυμάζεις την αυτοπεποίθηση και την ψυχραιμία του. «Είναι ένας τρελός παίκτης. Ποτέ δεν τον έχω δει να κάνει σουτ και να αστοχεί. Εννέα στις δέκα φορές τα σουτ του είναι εντός εστίας», σχολίασε ο Γκασπερίνι.

Ο παλιός του συμπαίκτης, Ρίο Φέρντιναντ, παρακολουθούσε το παιχνίδι από το στούντιο της εκπομπής στην οποία εκτελεί χρέη τηλεσχολιαστή. Στη φάση του 2-2 τινάχτηκε από την καρέκλα του και άρχισε να φωνάζει: «Είναι παράνομο πια, είναι εξωγήινος! Αυτά κάνει ο Κριστιάνο!». Και τα κάνει με απίστευτη συχνότητα, ιδίως στο Τσάμπιονς Λιγκ. Στα τέλη Σεπτεμβρίου, απέναντι στη Βιγιαρεάλ, διαμόρφωσε το τελικό σκορ (3-2) στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων. Στις 15 Οκτωβρίου σκόραρε το νικητήριο γκολ της ομάδας του σε βάρος της Αταλάντα στο 81′. Και χθες, στη ρεβάνς του Μπέργκαμο, ισοφάρισε την ιταλική ομάδα δύο φορές, στις καθυστερήσεις των δύο 45λεπτων. Δεν είναι τόσο απλό, όσο (μπορεί να) φαίνεται. Σε τρεις μήνες θα κλείσει τα 37, όμως σε κάθε αγώνα του παραμένει ακμαίος μέχρι το σφύριγμα της λήξης.

Με εννέα γκολ -και μια ασίστ- σε 11 ματς εφέτος, εξελίσσεται στον απόλυτο πρωταγωνιστή της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Τα περισσότερα από αυτά τα γκολ είναι καθοριστικά – χαρίζουν στην ομάδα του τους βαθμούς της νίκης, ή της ισοπαλίας. Με την επιστροφή του στο «Ολντ Τράφορντ» αναβίωσε η περιλάλητη «Fergie Time» της ένδοξης εποχής του σερ Αλεξ Φέργκιουσον. Οπως τότε, οι «Κόκκινοι Διάβολοι» κερδίζουν παιχνίδια, ή «σώζουν την παρτίδα», στα τελευταία λεπτά τους. Μόνο που, τώρα, μιλάμε για την «Cristiano Time». Που, μέχρι στιγμής, διατηρεί… το κεφάλι του Ολε Γκούναρ Σόλσκιερ στη θέση του. Ο Νορβηγός το αναγνωρίζει. Τον αποθέωσε (και) χθες μετά το ματς, τονίζοντας: «Ο Κριστιάνο είναι για εμάς ό,τι ο Μάικλ Τζόρνταν για τους Σικάγο Μπουλς. Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητεί τον χαρακτήρα αυτών των αθλητών, που δεν τα παρατάνε ποτέ».

Με το πρώτο του γκολ στο Μπέργκαμο, ο Ρονάλντο προσπέρασε τον σημερινό του προπονητή στον κατάλογο των σκόρερ της Γιουνάιτεντ. Ηταν το υπ’ αριθμόν 127 τέρμα του. Με το δεύτερο, έφτασε τα 139 στο Τσάμπιονς Λιγκ (σε 180 συμμετοχές). Κι έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής του συλλόγου του μετά τον Ρούουντ φαν Νίστελροϊ, που σκοράρει σε τέσσερα διαδοχικά ματς της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...