282
| IntimeNews

Παραιτήθηκε από πρόεδρος της ΕΠΟ ο Θοδωρής Ζαγοράκης

Protagon Team Protagon Team 8 Σεπτεμβρίου 2021, 14:13

Παραιτήθηκε από πρόεδρος της ΕΠΟ ο Θοδωρής Ζαγοράκης

Protagon Team Protagon Team 8 Σεπτεμβρίου 2021, 14:13

Ούτε έξι μήνες. Ούτε τόσο άντεξε στην ΕΠΟ ο βετεράνος ποδοσφαιριστής Θοδωρής Ζαγοράκης, μολονότι είχε την πλήρη πολιτική στήριξη από την κυβέρνηση και η διεκδίκηση της αρχηγίας της ομοσπονδίας είχε τις ευλογίες του ίδιου του Πρωθυπουργού από τον οποίο είχε λάβει ατύπως το «χρίσμα» σε μια συνάντηση τον περασμένο Ιανουάριο.

Αρχηγός της Εθνικής ομάδας του Euro 2004 και ευρωβουλευτής της ΝΔ, ο κ. Ζαγοράκης μετέβη το πρωί της Τετάρτης στα γραφεία της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας στου Γουδή και ενημέρωσε τους συμβούλους της για την απόφασή του να αποχωρήσει από τον προεδρικό θώκο, θέση που είχε καταλάβει τον περασμένο Μάρτιο.

Ο ίδιος φαίνεται να υποστηρίζει ότι έλαβε τη συγκεκριμένη απόφαση για λόγους αρχής και ηθικής και ότι δεν είχε καμία σχέση με την πρόσφατη υπόθεση του Αρη και της αφαίρεσης των έξι βαθμών (τιμωρία που επιβλήθηκε στην ομάδα της Θεσσαλονίκης λόγω της υπόθεσης πλαστογραφίας του συμβολαίου του ποδοσφαιριστή Μπόρτσε Λάσκοφ).

Αντιλήφθηκε, λένε συνομιλητές του, ότι δεν μπορεί να διοικήσει έτσι όπως αυτός είχε στο μυαλό του και βάσει όσων είχαν δεσμευτεί απέναντί του οι τέσσερις μεγάλοι του ελληνικού πρωταθλήματος.

Η χρονική συγκυρία βέβαια επιτρέπει και άλλες ερμηνείες: ο κ. Ζαγοράκης παραιτείται ενώ η Εθνική Ελλάδος δεν έχει καταφέρει να κάνει μία (1) νίκη στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2022, και ενώ την ίδια ώρα η αφαίρεση των βαθμών από τον Αρη δημιουργεί ένα εκρηκτικό κλίμα στη Θεσσαλονίκη, λίγα μόλις 24ωρα πριν την επίσκεψη του ίδιου του Κυριάκου Μητσοτάκη στην πόλη για τα εγκαίνια της ΔΕΘ.

Η επιλογή εξάλλου του κ. Ζαγοράκη υπήρξε κατ’ αρχας πολιτική. Είχε τις ευλογίες του Μεγάρου Μαξίμου και είναι χαρακτηριστικό ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, ο ίδιος ανακοίνωσε την απόφασή του στον υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...