413
|

Παναγία, offside και πέναλτι

Avatar Νίκος Κακαρίκας 14 Ιουλίου 2014, 00:32

Παναγία, offside και πέναλτι

Avatar Νίκος Κακαρίκας 14 Ιουλίου 2014, 00:32

Πριν από πολλά χρόνια ένας παρουσιαστής, θορυβημένος από τα χαμηλά νούμερα της εκπομπής του, ζήτησε να γίνει ευχέλαιο στο studio. Η σεζόν κύλησε όπως είχε ξεκινήσει, με τον ανταγωνισμό να συνεχίζει να κερδίζει στην τηλεθέαση παρά το ευχέλαιο και τις προσευχές. Αυτό τι σημαίνει; Πως η Παναγία δεν εισάκουσε τις προσευχές του ιερέα και του παρουσιαστή; Πως τις αγνόησε επειδή εκείνη την περίοδο είχε σαφέστατα δηλώσει την συμπαράστασή της στο αντίπαλο πρόγραμμα; Αν ναι, γιατί η Παναγία και ο Θεός προτίμησαν να στείλουν τα διαφημιστικά έσοδα στο αντίπαλο κανάλι;

Προχτές, ο Γ. Καραγκούνης εξήγησε με λογικά, ποδοσφαιρικά και αγωνιστικά επιχειρήματα γιατί η Εθνική Ποδοσφαίρου έφτασε μόνο μέχρι τους 16.

“Με τη βοήθεια του Θεού έχουμε καταφέρει αυτά που καταφέραμε και έτσι όπως το καταφέραμε για να φύγουμε από τις δύσκολες στιγμές και ο Θεός μας έδωσε δύναμη να πετύχουμε αυτό το αποτέλεσμα. Καθώς στις καλύτερες ομάδες του κόσμου δεν μπαίνεις τόσο εύκολα. Σίγουρα αν δεν είχαμε τη βοήθεια του Θεού δεν θα το πετυχαίναμε.

-Κάποιος συμπαίχτης σας είπε ότι η Παναγία μέχρι εδώ ήθελε…!

“Σίγουρα αυτό είναι. Η Παναγία ήθελε να πάμε μέχρι εδώ, αλλά όπως είπα και πριν ήταν μεγάλη επιτυχία που περάσαμε στις 16 καλύτερες ομάδες του κόσμου”.

Ώστε ο Θεός και η Παναγία ασχολήθηκαν με το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου. Μάλιστα υπάρχει και σχέδιο: Η Παναγία επιθυμούσε να φτάσουμε μέχρι τους 16 και όχι παραπάνω. Γιατί όμως είχε τέτοια βούληση; Γιατί η Παναγία άραγε να προκαλέσει τόσο πόνο, στεναχώρια και θλίψη στον άτυχο Φάνη Γκέγκα;

Με τα ίδια λογικά και αγωνιστικά επιχειρήματα μπορώ και εγώ με σιγουριά να υποθέσω, όπως και οι Καθολικοί πιστοί παίκτες και θεατές, πως σε αυτό το Μουντιάλ ο Θεός και η Παναγία των Καθολικών επικράτησαν με άνεση στον αγώνα εναντίον όλων των άλλων δογμάτων. Πλην του Ορθόδοξου βεβαίως, το οποίο δια των εκπροσώπων του δήλωσε από την αρχή πως θα πάει μόνο μέχρι τους 16, σε αντίθεση με το 2004 που Θεός και Παναγία έφεραν το κύπελλο στην Ελλάδα. Το ίδιο διεμήνυσαν και οι εκπρόσωποι του Μωάμεθ, πως θα στηρίξουν την Αλγερία μέχρι τους 16 και όχι παραπάνω. Φέτος λοιπόν, οι Θεοί γνώριζαν πως θα ήταν κυρίως «εμφύλιος» των καθολικών πιστών και ποδοσφαιριστών. 

Μην με κατηγορήσετε για βλασφημία. Δεν έχω καμία πρόσθεση να προσβάλλω το θρησκευτικό συναίσθημα και την πίστη στην Ορθοδοξία. Ούτε άλλο δόγμα. Η επίκληση όμως της Παναγίας και του Θεού για τις καλές ή κακές μας αθλητικές, και όχι μόνο, επιδόσεις, είναι τουλάχιστον αστεία και υπέρ το δέον προσβλητική τόσο για την Παναγία όσο και για τον Θεό.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News