394
|

Μη “λερώνετε” την Εθνική

Οδυσσέας Ιωάννου Οδυσσέας Ιωάννου 25 Ιουνίου 2012, 06:19

Μη “λερώνετε” την Εθνική

Οδυσσέας Ιωάννου Οδυσσέας Ιωάννου 25 Ιουνίου 2012, 06:19

Για να είμαι ειλικρινής αδυνατώ να παρακολουθήσω –όχι να κατανοήσω, γνωρίζοντας τα εθνικά μας κουσούρια- την χολή και την ειρωνεία από “έγκριτους” αρθρογράφους για την Εθνική μας ομάδα και την ήττα της από την Γερμανία. Σε ποιον απευθύνονται; Στους παίκτες; Στην κακή τους μοίρα που γεννήθηκαν Έλληνες και τους εκπροσωπεί αυτή η ομάδα; Αν δεν αγαπούν παθιασμένα το ποδόσφαιρο, τι τους νοιάζει μία ήττα στο γήπεδο; Είναι δευτερεύουσα, την στιγμή που ο κόσμος καίγεται… ΟΚ, σεβαστό. Αν πάλι αγαπούν το ποδόσφαιρο, αυτή η Εθνική θα τους εκπροσωπεί όσο έχουν ελληνικά διαβατήρια. Αν τους χαλάει, μπορούν να αλλάξουν υπηκοότητα.

Βγήκαν από τα λαγούμια τους κάτι απίθανοι που ουδέποτε τους έπνιξε μια κραυγή για ένα γκολ, που δεν τους κόπηκαν τα γόνατα σε ένα επικίνδυνο τετ-α-τετ, που δεν ζαλίστηκαν από μία χορευτική τρίπλα, που δεν πέτρωσε το στομάχι τους από ένα χαμένο πέναλντι στο 90’, και επιδόθηκαν σε σαχλοπολιτικές αναγωγές, μόνο και μόνο για να είναι in στην τρέχουσα επικαιρότητα.

Ό,τι δεν αγαπάς, δεν το πλησιάζεις γιατί το λερώνεις. Βρες κάτι να αγαπήσεις και ασχολήσου. Με γενναιοδωρία, κατανόηση, συγκατάβαση, πατρική συγχώρεση, αγάπη ρε συ. Δεν αναφέρομαι φυσικά στην καλόπιστη κριτική, που όλοι την κάνουμε, αλλά σε κάτι χολεριασμένες ατάκες που το μόνο που αποδεικνύουν είναι την αναπηρία του γράφοντος στον στίβο της αγάπης.

Χάσαμε από μία απίστευτη ομάδα, ένα δεμένο σύνολο από τους καλύτερους Γερμανούς, Πολωνούς, Τούρκους, Τυνήσιους, Αλγερινούς, Γκανέζους και Ισπανούς ποδοσφαιριστές. (Ο βασικός τερματοφύλακας της Εθνικής Γερμανίας κάτω των 18 ετών είναι Έλληνας και λέγεται Οδυσσέας…).  Παίξαμε όσο μπορούσαμε. Ποιους ακριβώς ειρωνεύεστε; Και κυρίως γιατί; Αισθάνεστε πως σας χρωστούσαν κάτι παραπάνω και δεν σταθήκαν αντάξιοι των προσδοκιών σας; Με όλον το σεβασμό, ποιος νοιάζεται για τις προσδοκίες σας; Το ποδόσφαιρο είναι ένα υπέροχο παιχνίδι –μπορεί και κάτι παραπάνω- και παρά το γεγονός πως ο αγώνας της Παρασκευής ήταν από τα πιο φορτισμένα ματς που έχει  παίξει ποτέ η Εθνική μας ομάδα, ήταν ένας αγώνας, που ο καλύτερος κέρδισε με 4-2. Τι σας κάνει να πιστεύετε –κυρίως τους όψιμους “αναλυτές” του ποδοσφαίρου- πως αξίζατε καλύτερη εκπροσώπηση; Ποιοι είναι οι δεσμοί σας με την μπάλα για να θεωρείτε πως δικαιούστε να πετάτε δηλητήριο επειδή δεν σας κάθησε το όνειρο; (ή το στοίχημα). Στην επόμενη μεγάλη νίκη της Εθνικής θα μιλήσετε για ελληνική ψυχή και γονίδια νικητή. Αλλά θα είστε ανακόλουθοι. Γιατί τέτοια (αν υπήρχαν) δεν έχουν ούτε οι μικρόψυχοι, ούτε οι “πατροκτόνοι”.

Είστε καταδικασμένοι να εκπροσωπείστε πάντα από τους ηττημένους.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News