347
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς προκάλεσε αρκετές φορές την αντίδραση των αντιπάλων του εκμεταλλευόμενος ένα κενό στους κανονισμούς | Robert Deutsch-USA TODAY Sports/File Photo

Μετά τον σάλο με τον Τσιτσιπά η ATP καταργεί τα μεγάλα διαλείμματα

Protagon Team Protagon Team 17 Σεπτεμβρίου 2021, 14:08
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς προκάλεσε αρκετές φορές την αντίδραση των αντιπάλων του εκμεταλλευόμενος ένα κενό στους κανονισμούς
|Robert Deutsch-USA TODAY Sports/File Photo

Μετά τον σάλο με τον Τσιτσιπά η ATP καταργεί τα μεγάλα διαλείμματα

Protagon Team Protagon Team 17 Σεπτεμβρίου 2021, 14:08

Μετά τον ντόρο που ξέσπασε για τα μεγάλα «toilet breaks» του Στέφανου Τσιτσιπά, η Eνωση Επαγγελματιών Αντισφαιριστών (ΑΤΡ) ετοιμάζεται να αλλάξει τον σχετικό κανονισμό.

Θυμίζουμε ότι στο Σινσινάτι αρχικά ο Σάσα Ζβέρεφ και στο US Open ο Αντι Μάρεϊ, επιτέθηκαν με δηλώσεις τους στον έλληνα τενίστα για την στάση του να σταματήσει τον αγώνα και να μείνει για αρκετή ώρα στα αποδυτήρια κατηγορώντας τον πως το κάνει επίτηδες είτε για να σπάσει τον ρυθμό του αγώνα, είτε για να πάρει… εντολές μέσω κινητού από τον πατέρα του.

Και τα δύο έχουν διαψευστεί από την πλευρά του Τσιτσιπά, ο οποίος ωστόσο έχει στηριχθεί από αθλητές όπως ο Τζόκοβιτς, που επεσήμαναν πως δεν κάνει τίποτα παράνομο αφού ο κανονισμός του επιτρέπει να μείνει στα αποδυτήρια χωρίς χρονικό περιθώριο.

Τα πρόσφατα περιστατικά όμως έφεραν αποδοκιμασίες από το κοινό, ενώ άνοιξε μεγάλη κουβέντα για το αν θα πρέπει να υπάρχει χρονικό περιθώριο γι’ αυτά τα διαλλείματα.

Ετσι, σύμφωνα με πηγές της ATP που επικαλείται το Reuters, στον οργανισμό έχουν αποφασίσει να προχωρήσουν σε αλλαγή του κανονισμού τόσο για τα «toilet breaks», όσο και για τα ιατρικά τάιμ άουτ εντός γηπέδου.

Εκτός Davis Cup o Τσιτσιπάς

Και ενώ άπαντες βλέπουν πίσω από την παραπάνω είδηση τα γεγονότα με τον Στέφανο Τσιτσιπά, έγινε γνωστό ότι έλληνας τενίστας αποφάσισε να θέσει τον εαυτό του εκτός Εθνικής Ομάδας εν όψει της μάχης του Σαββάτου στο Davis Cup κόντρα στη Λιθουανία.

Το Νο3 στην παγκόσμια κατάταξης έφτασε στην Κρήτη την Πέμπτη για τις αναμετρήσεις της Εθνικής μας ωστόσο φαίνεται πως ένας τραυματισμός στο πέλμα τον κρατάει εκτός.

Μετά τον αποκλεισμό του στο US Open είχε δηλώσει πως δεν ήταν σίγουρος αν θα κατέβει στο Davis Cup και το άφησε για την τελευταία στιγμή.

Πήγε στις εγκαταστάσεις που θα γίνει το Σαββατοκύριακο ο κρίσιμος αγώνας για την άνοδο στην πρώτη κατηγορία, προχώρησε σε δηλώσεις ωστόσο στην συνέχεια αποφασίστηκε πως πρέπει να προφυλαχθεί και έτσι δεν θα βοηθήσει την εθνική.

Έτσι, στο Νο1 της Εθνικής μας τοποθετήθηκε ο Μιχάλης Περβολαράκης, ο οποίος θα αντιμετωπίσει τον Λαουρίνας Γκριγκέλις στο 2ο ματς του Σαββάτου, ενώ ο Πέτρος Τσιτσιπάς, ως Νο2 της Εθνικής μας, θα παίξει κόντρα στον Ρικάρντας Μπεράνκις.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...