311
|

Ξύλο και των γονέων…

Σωτήρης Ξενάκης Σωτήρης Ξενάκης 18 Ιανουαρίου 2010, 14:50

Ξύλο και των γονέων…

Σωτήρης Ξενάκης Σωτήρης Ξενάκης 18 Ιανουαρίου 2010, 14:50

Το άκουσα και δεν πίστευα στα αυτιά μου: Στην Ημαθία, μετά το τέλος ποδοσφαιρικού αγώνα του …παιδικού πρωταθλήματος 18χρονος διαιτητής καταγγέλλει ότι ξυλοκοπήθηκε από τρία άτομα ηλικίας άνω των… 50 ετών, ένας εκ των οποίων είναι και παράγοντας της δημόσιας ζωής του νομού.

Για τα υπόλοιπα που άκουσα –και είδα- δεν είχα καμία δυσκολία πλέον να πιστέψω τα αφτιά και τα μάτια μου: Στην Καβάλα έπεσε το ξύλο της… αρκούδας μεταξύ χούλιγκαν και αστυνομικών πριν, στη διάρκεια και μετά το τέλος του αγώνα της τοπικής ομάδας με τον Ολυμπιακό! Έντρομοι οι γονείς με τα μικρά τους παιδιά πηδούσαν από τα κάγκελα στον αγωνιστικό χώρο για να γλιτώσουν.

Μερικές εκατοντάδες χιλιόμετρα πιο μακριά, στα Γιάννενα- στη διάρκεια του αγώνα του ΠΑΣ με τον Άρη- άλλοι …ευγενείς φίλαθλοι, έσπασαν τα κιγκλιδώματα, έκαναν …ντου στον αγωνιστικό χώρο και ακολούθησαν επεισόδια που κράτησαν περίπου 15 λεπτά.

Ξύλο έπεσε το απόγευμα του Σαββάτου έξω από το… «Μουσείο Αθλητισμού» -τιμής…ένεκεν προφανώς-στη Θεσσαλονίκη αλλά και στο Περιστέρι όπου είχαμε…οδομαχίες και πετροπόλεμο πριν από τον αγώνα του Ατρόμητου με τη Λάρισα.

Έριξα μια ματιά στον συνολικό αριθμό των θεατών που παρακολούθησαν τους αγώνες της «σουπερ λίγκας»-τρομάρα μας…- και είδα ότι έφτασαν μετά βίας τους 55.000. Κι ας έπαιζαν σε ΟΑΚΑ και Τούμπα, ο πρωτοπόρος Παναθηναϊκός που φαίνεται ότι πάει φουλ για πρωτάθλημα και ο πολύ καλός φετινός ΠΑΟΚ .

Και τώρα το …πρωτότυπο φινάλε: Είμαι πολύ περίεργος να δω ποιοι και –κυρίως – πως θα τιμωρηθούν για όλα όσα έγιναν το Σαββατοκύριακο μέσα και έξω από τα γήπεδα.

Ακούω ότι κάποιες ομάδες ενδεχομένως θα παίξουν κεκλεισμένων των θυρών για μια αγωνιστική. Αν αυτή είναι η …βαριά τιμωρία για όσα παρακολουθήσαμε το διήμερο που πέρασε τότε ας μην πέσουμε από τα σύννεφα όταν έρθουν τα ακόμα χειρότερα…

Κι όταν οι εξέδρες των γηπέδων θα παρουσιάζουν εικόνα «κεκλεισμένων των θυρών» χωρίς οι ομάδες να είναι τιμωρημένες…

 

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News