406
Μονοθέσιο της Φόρμουλα 1 στα χρώματα του ΝΒΑ με φόντο τα λογότυπα των δύο υπεραθλημάτων | F1-NBA

Δηλαδή, τι σχέση έχουν οι πιλότοι της F1 με το NBA;

Μονοθέσιο της Φόρμουλα 1 στα χρώματα του ΝΒΑ με φόντο τα λογότυπα των δύο υπεραθλημάτων
|F1-NBA

Δηλαδή, τι σχέση έχουν οι πιλότοι της F1 με το NBA;

Είναι ομολογουμένως μία καλή συγκυρία: αφενός, γιορτάζεται η 75η επετειακή σεζόν του αμερικανικού πρωταθλήματος μπάσκετ και, αφετέρου, η επιστροφή του θεσμού της F1 ξανά στην Αμερική, μετά από δύο χρόνια απουσίας λόγω κορονοϊού. Ως γνωστόν, στο πανέμορφο «γήπεδο», στην πίστα του Οστιν, στο Τέξας, για το ομώνυμο Γκραν Πρι. Εκεί, δηλαδή, που ο Λιούις Χάμιλτον το θεωρεί «σπίτι του», κατά τη γνωστή μπασκετική ατάκα των γηπεδούχων. Και πώς να μην το βλέπει έτσι ο βρετανός, αφού έχει κερδίσει πέντε φορές από τις οκτώ συνολικά που έχει γίνει το Γκραν Πρι στο Οστιν.

Για να επανέλθω στο θέμα, δικαιολογημένα για τους αμερικανούς μετρούν οι παραπάνω συμβολισμοί. Το κοινό και των δύο σπορ μετράει κάποιες δεκάδες εκατομμύρια αφοσιωμένων θεατών ενώ υπάρχουν και τα social για να γίνει και το επικοινωνιακό νταβαντούρι. Τι σκέφτηκαν, λοιπόν, οι δύο πλευρές; Αφενός να βαφτούν τα μονοθέσια στα χρώματα των τριάντα ομάδων του NBA και αφετέρου να στείλουν τους οδηγούς της F1 στη γραμμή των βολών. Για αυτό το σκοπό έχει στηθεί ένα γήπεδο μπάσκετ μέσα σε ένα χώρο του Circuit of the Americas και οι οδηγοί θα το παλέψουν – αυτή τη φορά στο ποιος θα πετύχει τις περισσότερες εύστοχες προσπάθειες από τις δέκα συνολικά, από τη γραμμή του φάουλ.

Στο παρεάκι θα βρίσκονται και θρύλοι του NBA (δεν έχουν ακόμη ανακοινωθεί ονόματα και διευθύνσεις) που θα δώσουν συμβουλές στους οδηγούς για την τεχνική στις βολές. Ανάποδα φάλτσα, σπάσιμο καρπού, το κορμί σε ελαφρά κλίση και τα σχετικά βασικά που ξέρει και ο τελευταίος πιστός εγχώριας παιδικής χαράς. Πάντως ήδη κυκλοφόρησε η φωτογραφία με τον CEO του θεσμού, τον Στέφανο Ντομενικάλι να επιχειρεί hook shot στο παρασκήνιο του event.

Πέρα από το τζερτζελέ, τα χειροκροτήματα και τα επιφωνήματα επιδοκιμασίας που θα πέσουν κάθε φορά που (ίσως) μπουν μερικά εύστοχα σουτάκια, υπάρχει και ένα ουσιαστικό καλό. Θα δoθούν, λέει, και $20.000 σε φιλανθρωπικό ίδρυμα επιλογής του νικητή. Με το συμπάθειο κιόλας, αλλά για όλο αυτό το πληθωριστικό σύμπαν του NBA και της F1, με τα συμβόλαια εκατοντάδων εκατομμυρίων, τα είκοσι χιλιάδες δωράκι μού ακούγονται, αναλογικά, λιγότερα και από το δίλεπτο της χήρας στην παραβολή του Ιησού. Τουλάχιστον εκείνης ήταν από το υστέρημά της.

Σε κάθε περίπτωση, ήδη κυκλοφόρησαν και οι πρώτες φωτογραφίες από τον σπορ αρραβώνα. Για όσους ενδιαφέρονται να περάσουν το βράδυ της Κυριακής στον καναπέ τους, ο αγώνας θα μεταδοθεί από το αμερικανικό ABC, με την ελληνική μετάδοση να ξεκινά στις 22:00 από την ΕΡΤ 2.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News