300
Η Σοφία Μπεκατώρου | ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ/ IntimeNews

Μπεκατώρου: «Από τη στιγμή που ανασκεύασε ο Πετρούνιας, πιστεύω πως κατάλαβε το λάθος του»

Protagon Team Protagon Team 23 Οκτωβρίου 2021, 14:32
Η Σοφία Μπεκατώρου
|ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ/ IntimeNews

Μπεκατώρου: «Από τη στιγμή που ανασκεύασε ο Πετρούνιας, πιστεύω πως κατάλαβε το λάθος του»

Protagon Team Protagon Team 23 Οκτωβρίου 2021, 14:32

Η Σοφία Μπεκατώρου, η αθλήτρια από την οποία άρχισαν οι αποκαλύψεις για τις σεξουαλικές κακοποιήσεις στον χώρο του αθλητισμού, τοποθετήθηκε για το σχόλιο του Λευτέρη Πετρούνια που προκάλεσε οργή, αλλά και για την συγγνώμη που ζήτησε μετά δημόσια μέσω του κεντρικού δελτίου ειδήσεων στον ΑΝΤ1.

Η κυρία Μπεκατώρου ανέφερε πως θεωρεί ότι ο Πετρούνιας έχει κατανοήσει το λάθος του και στάθηκε κυρίως πως η αρχική του δήλωση υπάρχει στο μυαλό αρκετών μέσα στη κοινωνία και αυτό είναι που θα πρέπει να πολεμηθεί.

«Από τη στιγμή που ανασκεύασε τη δήλωσή του ο Λευτέρης Πετρούνιας, θεωρώ ότι έχει κατανοήσει το λάθος που έγινε στις πρώτες του δηλώσεις. Για μένα είναι πολύ ξεκάθαρα ότι τα ανθρώπινα δικαιώματα δεν έχουν να κάνουν ούτε με το φύλο, ούτε με την καταγωγή, ούτε με την προέλευση κάποιου ανθρώπου, ούτε από την οικονομική του κατάσταση. Μιλάμε για τα ανθρώπινα δικαιώματα και η κακοποίηση είναι ένα κακούργημα», είπε αρχικά η Σοφία Μπεκατώρου.

«Από εκεί και πέρα, χωρίς να εστιάσω στον Λευτέρη συγκεκριμένα, τα λόγια αυτά τα θεωρώ ότι κάλλιστα μπορούν να εκπροσωπούν κάποιο μερίδιο ανθρώπων μέσα στην κοινωνία μας και γι’ αυτό το λόγο πρέπει να εστιάσουμε στην Παιδεία, έτσι ώστε να φροντίσουμε οι άνθρωποι να γνωρίζουν τι σημαίνει κακοποίηση, τι σημαίνει να σεβόμαστε τον συνάνθρωπό μας και πώς πρέπει να λειτουργούμε» πρόσθεσε.

«Να μη λειτουργούμε με βάση τα στερεότυπα μίας πατριαρχικής κοινωνίας, για να μπορέσουμε να βελτιώσουμε τον τρόπο που ζούμε ως κοινωνικό σύνολο και να είμαστε αντίθετοι στην έμφυλη βία. Δεν μπορώ να ξέρω την πρόθεση του Λευτέρη. Το μόνο που ξέρω είναι ότι εγώ προσωπικά στηρίζω όλα τα θύματα κακοποίησης, ανεξαρτήτως προελεύσεως. Ξέρω πολύ καλά ότι κάποιος ή κάποια, για να βγουν να μιλήσουν δημόσια, έχουν περάσει από ένα κυκεώνα και καταβάλλουν μία τεράστια προσπάθεια» κατέληξε στην δήλωσή της η Σοφία Μπεκατώρου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...