421
Το ταμπλό -για την 23η αγωνιστική της Super League, στο γήπεδο της Τούμπας- δεν χρειάστηκε ποτέ... | Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Ισως και το Σάββατο η απόφαση για τον αγώνα (που δεν έγινε) μεταξύ ΠΑΟΚ-Ολυμπιακού

Protagon Team Protagon Team 9 Μαρτίου 2018, 22:07
Το ταμπλό -για την 23η αγωνιστική της Super League, στο γήπεδο της Τούμπας- δεν χρειάστηκε ποτέ...
|Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Ισως και το Σάββατο η απόφαση για τον αγώνα (που δεν έγινε) μεταξύ ΠΑΟΚ-Ολυμπιακού

Protagon Team Protagon Team 9 Μαρτίου 2018, 22:07

Υστερα από τρεις ώρες ολοκληρώθηκε την Παρασκευή η εκδίκαση της έφεσης του ΠΑΟΚ κατά της ποινής για τον μηδενισμό του στον αγώνα με τον Ολυμπιακό. Λόγω της πρωτόδικης απόφασης, ο ΠΑΟΚ έχασε 0-3 στον αγώνα, του επιβλήθηκε ποινή αφαίρεσης τριών βαθμών και τιμωρία της έδρας για δύο αγώνες συν το χρηματικό πρόστιμο.

Ο Δικέφαλος ζήτησε να εκδοθεί απόφαση μέχρι το Σάββατο, ωστόσο οι δικαστές επιφυλάχθηκαν, λόγω του όγκου των στοιχείων.

Τελικά, η απόφαση αναμένεται πιθανότατα μέχρι το απόγευμα του Σαββάτου, με τον δικαστή Δημήτρη Σκουτέρη να τονίζει ότι μπορεί να εκδοθεί ακόμα και την Κυριακή το πρωί – παρότι το βράδυ της ίδιας ημέρας ο ΠΑΟΚ υποδέχεται την ΑΕΚ στο μεγάλο ντέρμπι.

Νωρίτερα, η ομάδα του βορρά παρουσιάστηκε με πέντε δικηγόρους (Μαυρομάτης, Μπίρδας, Παπαδόπουλος, Σημαιοφορίδης, Κωνσταντινίδης) οι οποίοι ανέπτυξαν τους δέκα λόγους για τους οποίους πρέπει να εκπέσει η ποινή.

Ουσιαστικά, η στρατηγική του Δικεφάλου ήταν να αποδείξει ότι εκπρόθεσμα έγινε η αλλαγή στη λίστα του Ολυμπιακού, άρα κακώς βρισκόταν στον αγωνιστικό χώρο και δεν συντρέχει λόγος τιμωρίας.

Επίσης, οι ασπρόμαυροι θεωρούν ότι κακώς ζητήθηκε από τον διαιτητή της συνάντησης, κ. Αρετόπουλο, συμπληρωματική έκθεση, ενώ επιπροσθέτως ανέφεραν ότι η ομάδα τους πρέπει να τιμωρηθεί με το άρθρο που αφορά τη μη έναρξη αγώνα.

Από την πλευρά τους, οι νομικοί σύμβουλοι του Ολυμπιακού (Δημακόπουλος, Λίβας) επιχείρησαν να αποδομήσουν τους ισχυρισμούς του ΠΑΟΚ τονίζοντας ότι δεν τίθεται θέμα αντικανονικής παρουσίας του κ. Γκαρσία στον πάγκο και φυσικά δεν υπάρχει διαφορά από τη μη έναρξη του αγώνα λόγω τραυματισμού αξιωματούχου με τη διακοπή ενός αγώνα για τον ίδιο λόγο.

Επίσης, οι ερυθρόλευκοι στάθηκαν στο ότι ο γιατρός του αγώνα ήταν γιατρός του ΠΑΟΚ κατά παράβαση των κανονισμών και κατήγγειλαν υποκριτική συμπεριφορά την οποία ευλογούν και βουλευτές για λόγους ψηφοθηρίας.

«Δεν προκύπτει από κανένα στοιχείο ότι υπαίτιος της μη έναρξης είναι ο Ολυμπιακός. Πιάνονται από τα μαλλιά τους, να σώσουν ό,τι σώζεται. Είναι λυπηρό. Η μη έναρξη του αγώνα είναι κάτι χειρότερο από τη διακοπή. Δεν κινητοποιείται ο κόσμος επειδή κόβονται συντάξεις και το κάνει επειδή δεν έγινε ο αγώνας. Η κύρωση που επιβλήθηκε είναι σωστή και η πρέπουσα» είπε, μεταξύ άλλων, ο κ. Δημακόπουλος.

Καθ’ όλη τη διάρκεια, ο πρόεδρος της Επιτροπής Εφέσεων τόνισε ότι το Πειθαρχικό Δίκαιο της ΕΠΟ είναι απαράδεκτο και πρέπει να εκσυγχρονιστεί. Για το αίτημα του ΠΑΟΚ, να εκδοθεί η απόφαση έως το Σάββατο το μεσημέρι, υποστήριξε με νόημα:

«Την άλλη φορά λέγατε πόσο γρήγορα έβγαλε την απόφαση το πρωτοβάθμιο όργανο! Στον δεύτερο βαθμό είμαστε πιο γρήγοροι; Δεν μπορώ να υποσχεθώ τίποτα σε κανέναν. Ξέρω ότι έχετε αγώνα με την ΑΕΚ, αλλά δεν θα βγάλουμε μια απόφαση όπως να ‘ναι».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...