424
O Χρήστος Σπίρτζης στη συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ και στην εκπομπή «Αταίριαστοι» | SKAI/YouTube

Σπίρτζης: Ο Κασσελάκης απέτυχε – δεν μπορεί να κερδίσει τον Μητσοτάκη με 14,9%

Protagon Team Protagon Team 20 Ιουνίου 2024, 13:04
O Χρήστος Σπίρτζης στη συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ και στην εκπομπή «Αταίριαστοι»
|SKAI/YouTube

Σπίρτζης: Ο Κασσελάκης απέτυχε – δεν μπορεί να κερδίσει τον Μητσοτάκη με 14,9%

Protagon Team Protagon Team 20 Ιουνίου 2024, 13:04

Σε έναν νέο γύρο πολιτικών εκκαθαρίσεων έχει εισέλθει ο ΣΥΡΙΖΑ, μετά το μέτριο αποτέλεσμα στις ευρωεκλογές, το οποίο έδειξε τα όρια της εκλογικής επιρροής του Στέφανου Κασσελάκη (ζητούσε «ανατροπή» και πήρε ένα 14,92%). Καθώς ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να «τιμωρεί» όποιον τολμά να πει κάτι για μια διαφορετική στρατηγική –που μπορεί και να μην τον περιλαμβάνει–, όλο και περισσότεροι ασκούν δημοσίως κριτική για τον αρχηγό και το πώς διοικεί το κόμμα.

Τελευταίος, μέχρι τον επόμενο προφανώς, ο Χρήστος Σπίρτζης, πρώην βουλευτής Ανατ. Αττικής και πρώην υπουργός επί ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ο οποίος απεφάνθη ότι ο κ. Κασσελάκης «δεν μπορεί να νικήσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη» με τέτοια ποσοστά –προχώρησε δηλαδή, ο κ. Σπίρτζης σε μια αποδόμηση του βασικού αφηγήματος που εξύφανε ο κ. Κασσελάκης για να πάρει την αρχηγία στον ΣΥΡΙΖΑ το περασμένο φθινόπωρο, όταν διαφήμιζε ότι είναι αυτός που θα νικήσει τον κ. Μητσοτάκη.

Σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ και στην εκπομπή «Αταίριαστοι», την Πέμπτη, ο κ. Σπίρτζης αναφέρθηκε αρχικά στις απομακρύνσεις του Θανάση Θεοχαρόπουλου και του Γιώργου Τσίπρα από θέσεις ευθύνης στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ. Είπε πως αυτές οι απομακρύνσεις είχαν χαρακτήρα «πολιτικής δίωξης» από την «ομάδα Κασσελάκη».

«Σε κάθε περίπτωση, πρέπει η βάση να γνωρίζει ότι εγώ ποτέ δεν είχα αμειβόμενη σχέση με το κόμμα», σημείωσε ο κ. Σπίρτζης, απαντώντας στη φημολογία ότι «θα είναι ο επόμενος» που θα απολυθεί. Μάλιστα, ο κ. Σπίρτζης έκανε λόγο για «άθλια πρακτική» όσων είναι γύρω από τον κ. Κασσελάκη και δίνουν, όπως είπε, τέτοιες διαρροές. Περιέγραψε με λίγα λόγια μια εικόνα καμαρίλας και πολιτικής σήψης στον 7ο όροφο της Κουμουνδούρου.

Οσον αφορά το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, ο κ. Σπίρτζης επεσήμανε το γεγονός ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε πιο πολύ από όλους και έχει ευθύνη ο πρόεδρος», διότι, όπως είπε, «ο κ. Κασσελάκης όφειλε να μην λειτουργεί ως μονοπρόσωπη ΙΚΕ και να συγκληθούν τα όργανα».

Σε ερώτηση για το εάν υπάρχει θέμα ηγεσίας στον ΣΥΡΙΖΑ, απάντησε ότι «δεν έχει καμία σημασία».

«Αποδείχτηκε ότι ούτε ο κ. Κασσελάκης, ούτε ο κ. Ανδρουλάκης μπορούν να διεκδικήσουν την πρωθυπουργία», συμπλήρωσε κάνοντας λόγο για δύο κόμματα  (ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ) που «κατάφεραν να σώσουν μια κυβέρνηση» που, όπως είπε, βρίσκεται σε «ελεύθερη πτώση».

Σύμφωνα με τον κ. Σπίρτζη, ο κ. Κασσελάκης «δεν μπορεί να κερδίσει τον Μητσοτάκη με 14,9%». «Απέτυχε η πρακτική, η μη πολιτική πρόταση, η άκρατη επικοινωνία, το συγκεκριμένο στιλ επικοινωνίας», σημείωσε χαρακτηριστικά υποστηρίζοντας ότι «αυτό που πρέπει να γίνει είναι η σύγκλιση του προοδευτικού χώρου».

Ανέφερε, μάλιστα, ότι προετοιμάζονται κινήσεις για τη σύγκλιση των κομμάτων, ενώ έθεσε το ερώτημα αν «ο κ. Κασσελάκης πρέπει να απολογηθεί» για το εκλογικό αποτέλεσμα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...