430
Ο Χρήστος Σπίρτζης στην εμφάνισή του στην εκπομπή «Αταίριαστοι» | YouTube/SKAI

Σπίρτζης: Αν διαγραφώ θα είναι τιμή μου – Να φύγει μόνος του ο Κασσελάκης, αν αγαπάει τον ΣΥΡΙΖΑ

Protagon Team Protagon Team 5 Σεπτεμβρίου 2024, 12:39
Ο Χρήστος Σπίρτζης στην εμφάνισή του στην εκπομπή «Αταίριαστοι»
|YouTube/SKAI

Σπίρτζης: Αν διαγραφώ θα είναι τιμή μου – Να φύγει μόνος του ο Κασσελάκης, αν αγαπάει τον ΣΥΡΙΖΑ

Protagon Team Protagon Team 5 Σεπτεμβρίου 2024, 12:39

Την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί το τελευταίο διάστημα στον ΣΥΡΙΖΑ –μετά και τις πρωτοβουλίες του προέδρου Στέφανου Κασσελάκη για αλλαγή ονόματος, επαναφορά του Παύλου Πολάκη στην Κοινοβουλευτική Ομάδα και ένα τελικό (;) ξεκαθάρισμα στην Κεντρική Επιτροπή, όπου μπορεί να υποβληθεί πρόταση μομφής κατά του αρχηγού– σχολίασε ο Χρήστος Σπίρτζης, πρώην υπουργός και πρώην βουλευτής, ο οποίος και αυτός είναι ένα από τα πρόσωπα της κρίσης: απειλείται με διαγραφή επειδή άσκησε κριτική στον κ. Κασσελάκη.

«Αν διαγραφώ θα είναι τιμή μου, γιατί διατύπωσα τις απόψεις μου που δεν θα σταματήσω να τις λέω», τόνισε ο κ. Σπίρτζης κατά την παρουσία του, την Πέμπτη, στο πάνελ της εκπομπής «Αταίριαστοι» στον ΣΚΑΪ. Ο ίδιος επέμεινε ότι δεν αμφισβητεί τον πρόεδρο, αλλά την τακτική του στις ευρωεκλογές, καθώς τα αποτελέσματα ήταν καταστροφικά.

«Δεν μπορεί η ΝΔ να έχει καταρρεύσει στο 28% και το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να είναι στο 14,9», υπογράμμισε και συμπλήρωσε: «Ο κ. Κασσελάκης όταν βγήκε πρόεδρος έταζε ότι θα είμαστε πρώτο κόμμα ή έστω θα έχουμε μικρή διαφορά».

Ο κ. Σπίρτζης συνεχίζοντας την κριτική του, τόνισε ότι το κόμμα δεν λειτουργούσε συλλογικά καθώς δεν συνεδρίαζαν τα όργανα ενώ στην ερώτηση εάν είναι ακατάλληλος για πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, είπε ότι «έχει πολιτική ανεπάρκεια και αντί να κάνει προτάσεις έχει μια τάση, η επικοινωνία να σχετίζεται με το πρόσωπό του και με θέματα αλλότρια από την πολιτική».

Η τακτική αυτή όπως είπε «εξυπηρετεί τον κ. Μητσοτάκη, όπως και ότι δημιουργεί συνέχεια θέματα εσωστρέφειας. Έχετε ξαναδεί πρόεδρο κόμματος να καταγγέλλει με ανάρτηση για μαύρα χρήματα πρώην πρόεδρο; Ή να κάνει βίντεο και να καταγγέλλει ότι τα στελέχη του θα πάνε σε άλλο κόμμα με αρχηγό που θα ορίσει η διαπλοκή;» και συμπλήρωσε «ο μόνος που στηρίζει τη διαπλοκή με αυτά που κάνει είναι ο κ. Κασσελάκης».

«Ο μόνος που στηρίζει τον Μητσοτάκη είναι ο Κασσελάκης», τόνισε χαρακτηριστικά αναφέροντας παράλληλα ότι σε μικρό χρονικό διάστημα ο κ. Κασσελάκης έχει διαιρέσει τον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ. «Δεν έχει πολιτική ομάδα που να τον πλαισιώνει για να αποφύγει μεγάλες γκάφες».

«Το Σαββατοκύριακο στην ΚΕ την ίδια ημέρα οι φορείς θα είναι από το Βελίδειο για να διαδηλώνουν ενάντια στα κυβερνητικά μέτρα. Έχετε ξαναδεί κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης την ημέρα που γίνονται συγκεντρώσεις για την κυβερνητική επιτροπή να ορίζει ΚΕ;», διερωτήθηκε.

Για το ποια μπορεί να είναι η λύση, ο κ. Σπίρτζης είπε ότι όλα είναι ανοιχτά και πιθανά, καταλήγοντας ότι αν ο κ. Κασσελάκης αγαπάει τον ΣΥΡΙΖΑ να φύγει μόνος του.

Αναφορικά με το νέο όνομα, ο κ. Σπίρτζης, με μια δόση ειρωνείας, είπε πως το θεωρεί «σωστό αν παραμείνει ο κ. Κασσελάκης, γιατί δεν έχει καμία σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ και την ιστορία του».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...