728
H ηλεκτρονική πλατφόρμα θα εγκατασταθεί στα κεντρικά γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ και θα υποδέχεται τα αποτελέσματα όπως θα τα στέλνουν οι εκλογικοί του αντιπρόσωποι στα 21.198 εκλογικά τμήματα της χώρας | SOOC

Σπέκουλα ΣΥΡΙΖΑ (και) με τα εκλογικά αποτελέσματα: Ανακοίνωσε δικό του «μηχανισμό επαλήθευσης»

Protagon Team Protagon Team 18 Μαΐου 2023, 16:29
H ηλεκτρονική πλατφόρμα θα εγκατασταθεί στα κεντρικά γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ και θα υποδέχεται τα αποτελέσματα όπως θα τα στέλνουν οι εκλογικοί του αντιπρόσωποι στα 21.198 εκλογικά τμήματα της χώρας
|SOOC

Σπέκουλα ΣΥΡΙΖΑ (και) με τα εκλογικά αποτελέσματα: Ανακοίνωσε δικό του «μηχανισμό επαλήθευσης»

Protagon Team Protagon Team 18 Μαΐου 2023, 16:29

Συνεχίζοντας την α λα Τραμπ σπέκουλα με τις υπόνοιες-αιχμές για το αδιάβλητο των εκλογών και το συντηρούμενο από φιλικά προσκείμενους στον ΣΥΡΙΖΑ κύκλους, αφήγημα για τον «κίνδυνο αλλοίωσης» του εκλογικού αποτελέσματος, η Κουμουνδούρου ανακοίνωσε επισήμως την εγκατάσταση και λειτουργία του δικού της μηχανισμού ελέγχου και επαλήθευσης των αποτελεσμάτων που θα δίνει το βράδυ της Κυριακής η Singular Logic και το υπουργείο Εσωτερικών!

Ανταποκρινόμενος έτσι στην αγωνία στελεχών και κονδυλοφόρων του να ελέγχονται, μία προς μία, όλες οι ψήφοι, σε όλα τα εκλογικά τμήματα και να συγκρίνονται με τα επίσημα αποτελέσματα της  Singular Logic, ο ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε ότι  «για πρώτη φορά, θα καλύψει με την παρουσία εκλογικών αντιπροσώπων του κόμματος, όλα τα εκλογικά τμήματα της επικράτειας» και «ταυτόχρονα, αξιοποιώντας την τεχνολογία», τη δημιουργία μηχανισμού «συλλογής και έγκαιρης καταγραφής και επαλήθευσης των αποτελεσμάτων, από κάθε εκλογικό τμήμα σε ολόκληρη τη χώρα».

Η περιρρέουσα ατμόσφαιρα για την αμφισβήτηση του εκλογικού αποτελέσματος έχει λίγο από όλα: Predator, τα «ύποπτα» τάμπλετ που μοιράστηκαν στους δικαστικούς αντιπροσώπους, τον συνήθη στόχο «όσα δεν φτάνει η Αλεπού…» Κυριάκο Πιερρακάκη, έως και το παλιό «ορθόδοξο» ΠΑΣΟΚ και τον Παρασκευά Αυγερινό – παραλληλίζοντας έτσι τον μηχανισμό της Κουμουνδούρου, με το αντίστοιχα σύστημα της Χαριλάου Τρικούπη σε παλαιότερες εκλογικες αναμετρήσεις, με επικεφαλής το ιστορικό στέλεχος του Κινήματος.

Σε κάθε περίπτωση, πηγές του ΣΥΡΙΖΑ έλεγαν ότι τίποτα  δεν θα αφεθεί στην τύχη του  βράδυ της Κυριακής,  αποφεύγοντας ωστόσο  να αφήσουν ανοικτά  οποιαδήποτε αιχμή για έλλειψη εμπιστοσύνης στη διαδικασία του υπουργείου Εσωτερικών.

Ο εν λόγω μηχανισμός, σημείωναν, είναι λογικό να υπάρχει σε ένα μεγάλο κόμμα, που διαθέτει τις δυνάμεις και τα στελέχη να τον υποστηρίξει, ώστε να γνωρίζει τι συμβαίνει στην Επικράτεια, και προς επίρρωση των λεγομένων τους, επικαλούνταν μέχρι και το παράδειγμα του παλιού -μεγάλου-  ΠΑΣΟΚ.

Στο ίδιο πλαίσιο ήρθαν και οι σχετικές διαβεβαιώσεις από τον  επικεφαλής της «ομάδας επαλήθευσης» του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστα Πουλάκη, στην «Καθημερινή», ότι δεν υπάρχει καμιά τέτοια πρόθεση (αμφισβήτησης ή αμφιβολίας για τη μετάδοση του εκλογικού αποτελέσματος), ούτε διάθεση να δημιουργηθούν εντυπώσεις ότι όλα γίνονται γιατί υπάρχει κάποια υποψία αναφορικά με την ορθότητα της επίσημης διαδικασίας.

Την  ίδια ώρα πάντως, αναγνωρίζεται «η πιθανότητα πρόσκαιρης απόκλισης» – όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται-  στα αποτελέσματα που θα δείχνουν τα δύο συστήματα, καθώς δεν είναι δεδομένο ότι θα ενσωματώνονται με την ίδια σειρά τα εκλογικά τμήματα.

«Επιχείρηση επαλήθευση»

Το σύστημα θα λειτουργεί παράλληλα με το επίσημο του υπουργείου Εσωτερικών. H ηλεκτρονική πλατφόρμα θα εγκατασταθεί στα κεντρικά γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ και θα υποδέχεται τα αποτελέσματα όπως θα τα δίνουν οι εκλογικοί του αντιπρόσωποι στα 21.198 εκλογικά τμήματα της χώρας. Εκτός από τους αντιπροσώπους στην επιχείρηση επαλήθευση θα συμμετέχουν και 800 επόπτες, «για τον ακριβή και αξιόπιστο έλεγχο των στοιχείων», όπως σημειώνεται.

Και για να δοθεί και μία τάξη μεγέθους, τονίζεται ότι συνολικά 22.000 άνθρωποι θα είναι διασυνδεδεμένοι σε όλη την Ελλάδα για το μηχανισμό της Κουμουνδούρου.

Την ηλεκτρονική πλατφόρμα θα χειρίζεται 15μελής ομάδα στελεχών με επικεφαλής τον Κώστα Πουλάκη, πρώην γενικό γραμματέα του υπουργείου Εσωτερικών επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ

Στην πλατφόρμα έχουν ήδη εισαχθεί τα αποτελέσματα των εθνικών εκλογών του 2019, ώστε να καταγράφεται η τάση, που θα προκύπτει από την ενσωμάτωση των φετινών αποτελεσμάτων, καθώς θα υπάρχουν συγκριτικά στοιχεία. Παράλληλα θα γίνεται εξακρίβωση και με τα αποτελέσματα που θα ανακοινώνει το υπουργείο Εσωτερικών.

«Εχουμε τα δικά μας μέλη ως αντιπροσώπους σε όλα τα εκλογικά τμήματα. Καθένας είναι πιστοποιημένος με ένα μοναδικό mail και μόλις ολοκληρώνεται η καταμέτρηση των ψήφων σε κάθε εκλογικό τμήμα θα στέλνουν τα αποτελέσματα σε μια κεντρική ηλεκτρονική πλατφόρμα», εξήγησε ο κ. Πουλάκης, διευκρινίζοντας ότι  τα αποτελέσματα που θα συγκεντρώνονται στην Κουμουνδούρου δεν θα μεταδίδονται, δεν θα είναι προσβάσιμα στο κοινό, τουλάχιστον όχι σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση.

Ισως βέβαια τη… μετάδοση να αναλάβουν οι υποψήφιοι του κόμματος στα τηλεοπτικά πάνελ.

Οσο για την παρθενική χρήση των «διαβόητων» τάμπλετ από τους δικαστικούς αντιπροσώπους, η απάντηση στις ανησυχίες της Κουμουνδούρου ήρθε δια στόματος μίας εξ αυτών:

«Διπλή δουλειά μόνο είναι», είπε στο Protagon δικαστική αντιπρόσωπος που έχει οριστεί σε εκλογικό τμήμα της πρωτεύουσας, αφού όπως εξηγεί, στη ουσία δεν αλλάζει κάτι:

Τα ψηφοδέλτια είναι χάρτινα, η καταμέτρηση γίνεται με το χέρι, τα κόμματα έχουν αντιπροσώπους σε όλα τα εκλογικά τμήματα και η Singular δίνει ψήφους ανά εκλογικό τμήμα.

Με άλλα λόγια, μπορεί να ελεγχθεί άμεσα αν τα νούμερα στο τάμπλετ και το χαρτί είναι ίδια.

Το αποτέλεσμα της αρίθμησης εξακολουθεί να γράφεται ολογράφως στο βιβλίο των πρακτικών και μετά το πέρας της διαδικασίας (βλ. Αρθρο 89 Π.Δ. 96/2007)), τα αποτελέσματα διαβιβάζονται στο Πρωτοδικείο που έχει και τον τελικό λόγο.

Οπότε μάλλον «άνθρακας ο θησαυρός» που ψάχνουν στον ΣΥΡΙΖΑ.

 

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...