240
Aπό τη διαμαρτυρία γυναικών στο Παρίσι κατά της ενδοοικογενειακής βίας | Reuters

«Σπάσε τη σιωπή, είμαστε εδώ»: Η ΕΛ.ΑΣ στο πλευρό των θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας

Protagon Team Protagon Team 15 Ιουλίου 2021, 08:44
Aπό τη διαμαρτυρία γυναικών στο Παρίσι κατά της ενδοοικογενειακής βίας
|Reuters

«Σπάσε τη σιωπή, είμαστε εδώ»: Η ΕΛ.ΑΣ στο πλευρό των θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας

Protagon Team Protagon Team 15 Ιουλίου 2021, 08:44

Τη δημιουργία πιλοτικών γραφείων σε αστυνομικά τμήματα, όπου εξειδικευμένο και εκπαιδευμένο προσωπικό θα υποδέχεται με τρόπο οργανωμένο τις καταγγελίες και τα θύματα ενδοοικογενειακής βίας, ανακοίνωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, στο πλαίσιο ειδικής εκδήλωσης για τη νέα πρωτοβουλία της ΕΛ.ΑΣ.

Στη σχετική δήλωσή του ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης έκανε λόγο για «σημαντικό βήμα ώστε να ενισχυθεί η επιχειρησιακή ανταπόκριση της Ελληνικής Αστυνομίας» και έκανε γνωστό ότι τα πιλοτικά γραφεία θα δημιουργηθούν αρχικά σε ένα αστυνομικό τμήμα σε κάθε Διεύθυνση Αστυνομίας Αττικής.

Η επιλογή των τμημάτων έγινε με μία σειρά κριτηρίων, μεταξύ των οποίων ο πληθυσμός της περιοχής που βρίσκεται το τμήμα, ο αριθμός των καταγγελιών, οι δυνατότητες των Τμημάτων κ.α..

Το πρώτο πιλοτικό γραφείο στη Δυτική Αθήνα θα δημιουργηθεί στο Περιστέρι όπου και έγινε η εκδήλωση στο Κέντρο Υποστήριξης Βιοτεχνικών Επιχειρήσεων το βράδυ της Τετάρτης.

«Η ενδοοικογενειακή βία δεν γνωρίζει χρώμα, φυλή, τάξη, ηλικία ή κατάσταση» υπογράμμισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, για να προσθέσει:

«Προτεραιότητά μας είναι να ανοίξουν τα στόματα, τα θύματα να καταγγείλουν τη βία και εμείς που είμαστε γύρω τους, δίπλα τους να τους παροτρύνουμε να μιλήσουν, να ενεργοποιηθούμε ως πολίτες απέναντι σε αυτό το έγκλημα για να σπάσουμε αυτό το φαύλο κύκλο».

Σε αυτό στοχεύει άλλωστε και το βίντεο που συνοδεύει την πρωτοβουλία της ΕΛ.ΑΣ, υπό τον τίτλο «Σπάσε τη σιωπή, είμαστε εδώ».

Στο διάρκειας τεσσάρων λεπτών σποτ, γυναίκες περιγράφουν όσα βίωσαν στα χέρια των βασανιστών τους και καλούν άλλα θύματα ενδοοικογενειακής βίας να σπάσουν τη σιωπή τους και να μιλήσουν.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...