196
Περίπατος στη Στοκχόλμη: το τέλος της σουηδικής ανεμελιάς; | TT News Agency/Fredrik Sandberg via REUTERS

Σουηδία: Στα ύψη τα κρούσματα κορονοϊού, στροφή στην τηλεκπαίδευση

Protagon Team Protagon Team 11 Δεκεμβρίου 2020, 19:30
Περίπατος στη Στοκχόλμη: το τέλος της σουηδικής ανεμελιάς;
|TT News Agency/Fredrik Sandberg via REUTERS

Σουηδία: Στα ύψη τα κρούσματα κορονοϊού, στροφή στην τηλεκπαίδευση

Protagon Team Protagon Team 11 Δεκεμβρίου 2020, 19:30

Η Σουηδία, η οποία λόγω της ανορθόδοξης και πολυσυζητημένης στρατηγικής της κατά της πανδημίας βρέθηκε στο παγκόσμιο προσκήνιο, έχει πλέον να αντιμετωπίσει την σκληρή πραγματικότητα των στατιστικών.

Την Παρασκευή κατέγραψε 7.370 νέα κρούσματα κορονοϊού, επίδοση που συγκρίνεται με το υψηλό των 7.935 ημερήσιων κρουσμάτων που καταγράφηκε την Πέμπτη. Η χώρα κατέγραψε επίσης 160 νέους θανάτους, οι οποίοι αυξάνουν το σύνολο σε 7.514.

Το κατά κεφαλήν ποσοστό θανάτων στη Σουηδία είναι αρκετές φορές υψηλότερο σε σχέση με το αντίστοιχο των σκανδιναβικών γειτονικών της χωρών, αλλά χαμηλότερο από αυτό αρκετών ευρωπαϊκών χωρών που επέλεξαν το μέτρο της καραντίνας.

Παράλληλα, οι Αρχές ανακοίνωσαν την Παρασκευή ότι όλοι οι μαθητές ηλικίας 14-16 ετών στην πρωτεύουσα Στοκχόλμη, θα στραφούν στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση ως το τέλος της χρονιάς ώστε να βοηθήσουν στην αναχαίτιση του δεύτερου κύματος της πανδημίας του κορονοϊού.

Είναι η πρώτη φορά που η Σουηδία, η οποία είναι μία από τις ελάχιστες δυτικές χώρες που απέφυγε την υποχρεωτική καραντίνα και τη χρήση της μάσκας ως μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας, συστήνει την εξ αποστάσεως εκπαίδευση για μεγάλο αριθμό μαθητών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Η Στοκχόλμη είναι η σκληρότερα πληγείσα περιφέρεια της Σουηδίας από την COVID-19, μετρώντας περισσότερο από το ένα τρίτο των θανάτων στη σκανδιναβική χώρα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...