235
Ο Ολαφ Σολτς συγκάλεσε έκτακτη συνεδρίαση της Μπούντεσταγκ για την Κυριακή και τηλεδιάσκεψη με τους ηγέτες της G7 | Michael Kappeler/Pool via REUTERS

Σολτς: Μεγάλο το λάθος του Πούτιν – αυτός είναι ένας δικός του πόλεμος

Protagon Team Protagon Team 24 Φεβρουαρίου 2022, 13:26
Ο Ολαφ Σολτς συγκάλεσε έκτακτη συνεδρίαση της Μπούντεσταγκ για την Κυριακή και τηλεδιάσκεψη με τους ηγέτες της G7
|Michael Kappeler/Pool via REUTERS

Σολτς: Μεγάλο το λάθος του Πούτιν – αυτός είναι ένας δικός του πόλεμος

Protagon Team Protagon Team 24 Φεβρουαρίου 2022, 13:26

«Η 24η Φεβρουαρίου είναι μια φοβερή ημέρα για την Ουκρανία και για την Ευρώπη», δήλωσε ο καγκελάριος Ολαφ Σολτς και κάλεσε τον Βλαντίμιρ Πούτιν να αποσύρει άμεσα τα στρατεύματά του από την Ουκρανία, επισημαίνοντας ότι θα επιβληθούν οι πιο σκληρές κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας.

«Με την επίθεσή του στην Ουκρανία, ο Πούτιν παραβίασε για μία ακόμη φορά κατάφωρα το διεθνές δίκαιο. Προκαλεί οδύνη και καταστροφή στους άμεσους γείτονές του, σε έναν αδελφό λαό της Ρωσίας. Θέτει σε κίνδυνο τη ζωή αμέτρητων ανθρώπων. Θέτει υπό αμφισβήτηση την ειρηνευτική τάξη στην ήπειρό μας. Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για τίποτα από όλα αυτά, αυτός είναι πόλεμος του Πούτιν», δήλωσε ο καγκελάριος και εξέφρασε για μία ακόμη φορά την πλήρη αλληλεγγύη της Γερμανίας στην κυβέρνηση της Ουκρανίας και στους πολίτες της.

«Στόχος είναι να καταστεί σαφές στη Ρωσία ότι πρέπει να πληρώσουν υψηλό τίμημα για τις πράξεις τους. Ο Πούτιν έκανε ένα μεγάλο λάθος», συνέχισε ο Σολτς και ανακοίνωσε έκτακτη συνεδρίαση της Μπούντεσταγκ για την Κυριακή, τηλεδιάσκεψη με τους ηγέτες της G7 και διαβουλεύσεις στο πλαίσιο ΕΕ και ΝΑΤΟ. «Η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή. Είναι θετικό το γεγονός ότι είχαμε προετοιμαστεί», ανέφερε.

Ο Σολτς διαβεβαίωσε ακόμη τα κράτη-μέλη του ΝΑΤΟ στην ανατολική Ευρώπη ότι θα έχουν την απόλυτη στήριξη της Συμμαχίας. «Τους διαβεβαιώνω για τη φροντίδα μας. Θα σταθούμε στο πλευρό σας», δήλωσε και επανέλαβε και εκείνος την έκκληση προς τους Γερμανούς που βρίσκονται στην Ουκρανία να εγκαταλείψουν άμεσα τη χώρα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...