269
Ο Ολαφ Σολτς κατά την επίσκεψή του στη Σόφια, το Σάββατο. Ο γερμανός καγκελάριος, σύμφωνα με τη Βild, ετοιμάζεται να μεταβεί στο Κίεβο | REUTERS/Spasiyana Sergieva

Σολτς: Ετοιμάζει επίσκεψη στο Κίεβο μαζί με Μακρόν και Ντράγκι

Protagon Team Protagon Team 12 Ιουνίου 2022, 10:19
Ο Ολαφ Σολτς κατά την επίσκεψή του στη Σόφια, το Σάββατο. Ο γερμανός καγκελάριος, σύμφωνα με τη Βild, ετοιμάζεται να μεταβεί στο Κίεβο
|REUTERS/Spasiyana Sergieva

Σολτς: Ετοιμάζει επίσκεψη στο Κίεβο μαζί με Μακρόν και Ντράγκι

Protagon Team Protagon Team 12 Ιουνίου 2022, 10:19

Επίσκεψη στο Κίεβο, μαζί με τον γάλλο πρόεδρο, Εμανουέλ Μακρόν και τον ιταλό πρωθυπουργό, Μάριο Ντράγκι, σχεδιάζει ο Ολαφ Σολτς, σύμφωνα με δημοσίευμα της κυριακάτικης έκδοσης της Bild.

Ο γερμανός καγκελάριος εδώ και εβδομάδες βρίσκεται στο στόχαστρο σκληρής κριτικής για το γεγονός ότι ΔΕΝ ταξίδεψε στην Ουκρανία από την έναρξη του πολέμου, όπως έχουν κάνει πολλοί ευρωπαίοι ηγέτες και κορυφαίοι αξιωματούχοι.
Μάλιστα, ο ίδιος είχε δηλώσει σχετικά ότι δεν επρόκειτο να κάνει το ταξίδι προς την ουκρανική πρωτεύουσα «απλώς και μόνο για μια φωτογραφία», προσθέτοντας πως όταν θα το κάνει θα είναι «για πολύ συγκεκριμένους λόγους».

Εφτασε αυτή η στιγμή; Παρότι μοιάζει αμφίβολο, δεδομένης της έντασης των εχθροπραξιών στα πεδία των μαχών, τίποτα δεν πρέπει να αποκλείεται. Αλλωστε ειδικά ο Μακρόν βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με το Κρεμλίνο, σε μια προσπάθεια αναζωογόνησης των ειρηνευτικών συνομιλιών ανάμεσα στη Μόσχα και το Κίεβο.

Τα Δυτικά Βαλκάνια

Την Παρασκευή και ο Σολτς πραγματοποίησε διήμερο ταξίδι στα Δυτικά Βαλκάνια και υποστήριξε ότι και οι έξι χώρες (Κόσοβο, Σερβία, Αλβανία, Βόρεια Μακεδονία, Μαυροβούνιο και Βοσνία-Ερζεγοβίνη) της περιοχής πρέπει να ενταχθούν στην ευρωαπαϊκή οικογένεια. Είναι γνωστή, άλλωστε, η πρόθεση της ΕΕ να εμποδίσει τον Πούτιν να δραστηριοποιηθεί πιο ενεργά στην περιοχή και να αποκτήσει περαιτέρω επιρροή εκεί.

Την ίδια στιγμή, η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, ταξίδευε στο Κίεβο για να συναντηθεί με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Τις επόμενες ημέρες, η Κομισιόν πρόκειται να δημοσιοποιήσει την πρότασή της προς το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, σχετικά με το αν θα χορηγηθεί στην Ουκρανία το καθεστώς της υποψήφιας χώρας. Ηταν η δεύτερη επίσκεψη της φον ντερ Λάιεν στο Κίεβο μετά την έναρξη της ρωσικής εισβολής…

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...