392
Στιγμιότυπο από τη μαρτυρία της αθλήτριας στην κάμερα της ΕΡΤ | ertnews.gr

Σοκαριστική μαρτυρία αθλήτριας της ενόργανης: «Τρώγαμε οδοντόκρεμες γιατί μας είχαν κλειδωμένες»

Protagon Team Protagon Team 8 Απριλίου 2021, 17:24
Στιγμιότυπο από τη μαρτυρία της αθλήτριας στην κάμερα της ΕΡΤ
|ertnews.gr

Σοκαριστική μαρτυρία αθλήτριας της ενόργανης: «Τρώγαμε οδοντόκρεμες γιατί μας είχαν κλειδωμένες»

Protagon Team Protagon Team 8 Απριλίου 2021, 17:24

Φρίκη και αποτροπιασμό προκαλεί η μαρτυρία μιας εκ των αθλητριών της ενόργανης γυμναστικής που συνυπέγραψε μαζί με άλλους 21 αθλητές και αθλήτριες την επιστολή προς την Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την κακοποίηση που είχαν υποστεί από προπονητές τους για αρκετά χρόνια (εδώ).

Η αθλήτρια, μιλώντας με αλλοιωμένη φωνή, και πλάτη στην κάμερα της ΕΡΤ κατήγγειλε συγκλονιστικά πράγματα από αυτά που βίωσαν η ίδια και οι συναθλητές της.

«Τιμωρία, που κανονικά δεν θα έπρεπε να υπάρχει τέτοιο πράγμα, ήταν το να τρέξεις έξω στην παγωνιά. Δέκα κύκλους ολόκληρο το γυμναστήριο, το να ανεβοκατέβεις πάνω κάτω το γήπεδο», είπε η αθλήτρια.

Συνεχίζοντας τόνισε ότι «οι τραυματισμένες συνέχιζαν να προπονούνται είτε είχαν διάστρεμμα, είτε σπασμένο χέρι ή πόδι. Ο προπονητής μπορούσε να τραβήξει το στρώμα για να προσγειωθείς στα σκληρά και ερχόταν ο σοβαρός τραυματισμός του αθλητή».

Συγκλονιστική είναι η περιγραφή της αθλήτριας για την εξαθλίωση που είχαν υποστεί εκείνη και οι συναθλήτριές της.

«Φτάναμε στο σημείο να τρώμε οδοντόκρεμες και από τα σκουπίδια, γιατί μας είχαν κλειδωμένες στα δωμάτια, δεν μας επέτρεπαν να πάμε να φάμε», ανέφερε.

«Κάποια στιγμή, έπρεπε να βγει στην επιφάνεια όλο αυτό για τον χώρο της γυμναστικής, γιατί πίσω από τα μετάλλια υπάρχουν αυτές οι καταστάσεις, τις οποίες δεν γνωρίζει ο κόσμος, και νομίζω ήρθε η κατάλληλη στιγμή να καθαρίσει το άθλημα από όλη αυτή την κατάσταση.

Ακόμα και σήμερα μπορεί να υπάρχουν αυτές οι καταστάσεις και γι’ αυτό το κάναμε, για να μην ξαναγίνει ποτέ κάτι τέτοιο σε κάποιο παιδί» κατέληξε η αθλήτρια της ενόργανης γυμναστικής.

Ταμπάκος: «Λυπάμαι για τον πόνο που βίωσαν αθλητές – Μεμονωμένα τα περιστατικά βίας στην ενόργανη»

«Λυπάμαι για τον πόνο που βίωσαν αθλητές και αθλήτριες και οποιοδήποτε τέτοιο περιστατικό πρέπει να πάρει τον δρόμο της δικαιοσύνης» δήλωσε ο ολυμπιονίκης Δημοσθένης Ταμπάκος, μιλώντας στην ΕΡΤ3.

Όπως διευκρίνισε, υπήρχαν περιστατικά αυστηρότητας, κυρίως από τους γονείς των αθλητών, αλλά στα 35 χρόνια που βρίσκεται στον χώρο και με τους δεκάδες χιλιάδες αθλητές που πέρασαν από την ενόργανη γυμναστική μέσα σε αυτό το διάστημα, κάποια συστηματική κακοποίηση δεν έπεσε ποτέ στην αντίληψή του. Πρόκειται για μεμονωμένα περιστατικά, τόνισε χαρακτηριστικά.

Σε ό,τι αφορά τις καταγγελίες για στέρηση τροφής, στην οποία υποβάλλονταν οι τότε συναθλητές του, ο Δημοσθένης Ταμπάκος εξήγησε ότι αυτό γινόταν από άγνοια και έλλειψη ειδικών γνώσεων, ενώ τώρα οι νέοι προπονητές απευθύνονται στον ειδικό που ονομάζεται αθλητικός διαιτολόγος. Επισήμανε επίσης ότι και ο ίδιος είχε ακολουθήσει στο παρελθόν αυστηρές δίαιτες, αλλά από επιλογή.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...