356
Η αρχηγός της αστυνομίας της Νέας Υόρκης Κίτσαντ Σίγουελ και δήμαρχος της πόλης Ερικ Ανταμς (δεξιά της στην εικόνα) μιλούν για το φονικό | Twitter/NYPD News

Σοκ στο Μανχάταν: Πυροβόλησαν στο κεφάλι 20χρονη μητέρα που είχε βγάλει βόλτα το μωρό της

Protagon Team Protagon Team 30 Ιουνίου 2022, 09:42
Η αρχηγός της αστυνομίας της Νέας Υόρκης Κίτσαντ Σίγουελ και δήμαρχος της πόλης Ερικ Ανταμς (δεξιά της στην εικόνα) μιλούν για το φονικό
|Twitter/NYPD News

Σοκ στο Μανχάταν: Πυροβόλησαν στο κεφάλι 20χρονη μητέρα που είχε βγάλει βόλτα το μωρό της

Protagon Team Protagon Team 30 Ιουνίου 2022, 09:42

Τραγικό θάνατο βρήκε μία 20χρονη γυναίκα στη Νέα Υόρκη: δέχτηκε μια σφαίρα στο κεφάλι την ώρα που είχε βγάλει βόλτα το μωρό της με το καροτσάκι.

Οπως ανακοίνωσε η αστυνομία της Νέας Υόρκης, το θύμα διακομίστηκε σε νοσοκομείο όπου υπέκυψε στα τραύματά της. Το παιδί της είναι σώο και αβλαβές, πρόσθεσε η αστυνομία.

Στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου κοντά στο σημείο όπου σημειώθηκε η τραγωδία, στο Απερ Ιστ Σάιντ του Μανχάταν, ο δήμαρχος της πόλης Ερικ Ανταμς ζήτησε τη βοήθεια των πολιτών για τον εντοπισμό του δράστη.

«Θα βρούμε τον άνθρωπο που ευθύνεται για αυτό το φρικτό έγκλημα. Θα τον βρούμε και θα λογοδοτήσει στη Δικαιοσύνη», τόνισε.

Η γυναίκα δέχθηκε έναν πυροβολισμό στο κεφάλι από έναν ένοπλο ντυμένο στα μαύρα, ο οποίος την πλησίασε από πίσω.

Προς το παρόν δεν έχουν συλληφθεί ύποπτοι.

Αυτή είναι η πιο πρόσφατη σε μια σειρά επιθέσεων, πολλές από τις οποίες ήταν τυχαίες, εναντίον ανθρώπων σε δρόμους και το μετρό της Νέας Υόρκης.

Στο μεταξύ την Πέμπτη οι βουλευτές της πολιτείας της Νέας Υόρκης θα συνεδριάσουν εκτάκτως προκειμένου να χαλαρώσουν τη νομοθεσία για την οπλοκατοχή, μετά τη σχετική απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου.

Την προηγούμενη εβδομάδα το Ανώτατο Δικαστήριο, με ψήφους 6 έναντι 3, έκρινε αντισυνταγματικό έναν νόμο της Πολιτείας της Νέας Υόρκης που περιόριζε το δικαίωμα των πολιτών να φέρουν κρυμμένα όπλα σε δημόσιους χώρους. Εδωσε κατά συνέπεια το δικαίωμα στους Νεοϋορκέζους να βγαίνουν οπλισμένοι από το σπίτι τους.

Αμέσως μετά, η κυβερνήτης Κάθι Χόκουλ, Δημοκρατική, ζήτησε να συγκληθεί εκτάκτως το κοινοβούλιο της πολιτείας για να αναθεωρήσει τη νομοθεσία της πολιτείας προκειμένου να συμμορφώνεται με την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου, αν και προειδοποίησε ότι αυτή θα οδηγήσει σε περισσότερα περιστατικά βίας με πυροβόλα όπλα.

Οι βουλευτές της Νέας Υόρκης θα προσπαθήσουν να διατηρήσουν όσο περισσότερους περιορισμούς στην οπλοκατοχή μπορούν, τηρώντας παράλληλα την απόφαση. Παράλληλα θα πρέπει να ορίσουν και ποιοι είναι οι «ευαίσθητοι χώροι», στους οποίους οι πολίτες δεν θα επιτρέπεται να φέρουν όπλα.

Το Ανώτατο Δικαστήριο έχει επισημάνει ότι θα δεχθεί να χαρακτηριστούν «ευαίσθητοι χώροι» τα δικαστήρια, τα σχολεία και τα κυβερνητικά κτίρια, αλλά δεν πρόκειται να δεχθεί ο χαρακτηρισμός να χρησιμοποιηθεί ευρέως. Στην απόφασή του ανέφερε ξεκάθαρα ότι οι βουλευτές δεν μπορούν να χαρακτηρίσουν όλο το νησί του Μανχάταν «ευαίσθητο χώρο».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...