253
Η στιγμή που ο δράστης μαχαιρώνει έναν αστυνομικό στον λαιμό | Twitter

Σοκ στη Γερμανία: Αγρια επίθεση με μαχαίρι εναντίον ακροδεξιού πολιτικού και αστυνομικών

Protagon Team Protagon Team 31 Μαΐου 2024, 14:48
Η στιγμή που ο δράστης μαχαιρώνει έναν αστυνομικό στον λαιμό
|Twitter

Σοκ στη Γερμανία: Αγρια επίθεση με μαχαίρι εναντίον ακροδεξιού πολιτικού και αστυνομικών

Protagon Team Protagon Team 31 Μαΐου 2024, 14:48

Επίθεση με μαχαίρι δέχθηκε το πρωί της Παρασκευής ο πολιτικός και ακτιβιστής Μίχαελ Στούρτσενμπεργκερ, γνωστός επικριτής του Ισλάμ, κατά την διάρκεια εκδήλωσης σε πλατεία του Μανχάιμ, στην Βάδη-Βυρτεμβέργη.

Ο δράστης εξουδετερώθηκε από αστυνομικούς που τον πυροβόλησαν.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, κατά την διάρκεια εκδήλωσης του «Κινήματος Πολιτών PAX Europa», ο δράστης πλησίασε τον 58χρονο πολιτικό από πίσω και του κατάφερε χτυπήματα με μαχαίρι.

Μαχαίρωσε επίσης έναν συνεργάτη του πολιτικού και έναν αστυνομικό στον λαιμό ο οποίος επιχείρησε να τον σταματήσει. Ο αστυνομικός είχε σπεύσει να βοηθήσει τον Στούρτσενμπεργκερ,  ο οποίος βρισκόταν στο έδαφος.

Ενας άλλος αστυνομικός τελικά πυροβόλησε τον δράστη και τον εξουδετέρωσε.

Η επίθεση έγινε σε «ζωντανή» μετάδοση στο Διαδίκτυο, καθώς ο Στούρτσενμπεργκερ είχε φροντίσει για την απευθείας μετάδοση της εκδήλωσης.

Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας δεν έδωσε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πόσο σοβαροί είναι τραυματισμοί των εμπλεκομένων, διαβεβαίωσε ωστόσο ότι έχει σημάνει λήξη συναγερμού στο σημείο.

Ο Μίχαελ Στούρτσενμπεργκερ ήταν εκπρόσωπος Τύπου της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης (CSU) και κατόπιν πρόεδρος του Aκροδεξιού κόμματος «Η ελευθερία», το οποίο έχει στο μεταξύ διαλυθεί.

Από το 2013 έως το 2022, παρακολουθείτο από το Γραφείο Προστασίας του Συντάγματος της Βαυαρίας επειδή, μεταξύ άλλων, συνέδεε το Ισλάμ με τον φασισμό.

Ο 58χρονος έχει καταδικαστεί δύο φορές, για εξύβριση της αστυνομίας και για υποκίνηση μίσους και υποτίμηση θρησκευτικών διδασκαλιών. Είναι τακτικός αρθρογράφος στο ισλαμοφοβικό μπλογκ «Politically Incorrect» και ακτιβιστής του Κινήματος Πατριωτών Ευρωπαίων Εναντίον της Ισλαμοποίησης της Δύσης (Pegida).

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...